Morten Lindberg bliver klog på dansk madkultur og tradition. (©DR)

Smagen af Danmark

Tag med Morten Lindberg ud på en kulinarisk rejse, når han vender ryggen til sundhedsfanatisme, kalorieregnskab og chiafrø og i stedet går i lære i traditionel dansk madhåndværk. Morten skal blandt andet lære at bage, sylte, røge og lave spegepølser.

Programmet er med fra koen malkes til osten lagres, fra kornet høstes, til brødet bager og Morten lærer både om kulturhistorien og biologien bag det danske madhåndværk og besøger små lokale madproducenter landet rundt. I sæson to får Morten selskab af den professionelle sanker Thomas Laursen, der hjælper ham med at krydre maden med friske, danske urter fra det fri.

Alle opskrifter fra Smagen af Danmark

Thomas LaursenSavoykål med savtang 45 min.
Marie HertzHjemmelavet surkål 30 min.
Thomas LaursenHjertetatar af kronvildt-kalv 30 min.
Thomas LaursenØl-pocherede østers 45 min.
Casper VortingMasters Brew - Hjemmebryg 8 timer
Helena GraystonKetchup 40 min.
Per SørupHjemmelavet friskost 15 timer
Jørgen ChristensenFrankfurter pølser 2 timer