P2's temalørdag om arabisk musik er et stemningsmættet og billedrigt eventyr gennem arabisk musik fra Marokko til Irak.

P2 Lørdag 2. september kl. 13:00-16:00


Scenen er sat: Vi sidder på tæpper i det gule ørkensand. Radioudsendelsen foregår i en ørken - eller rettere sagt: I udkanten af en oase, med beduintelte, kameler og dadelpalmer. Der ryges vandpibe og skænkes sød myntete. En karavane er netop ankommet med nyt fra Cairo.

Der smøres tykt på alle klichéerne om arabisk kultur, dels for at skabe "ambiance" og minde om, hvilke omgivelser det er, der i høj grad har formet den arabiske musik gennem tiderne, og dels for at skabe kontraster og brud. For ind imellem brydes ørken-skønmaleriet af reportager fra virkelighedens og nutidens arabiske storbyer, historiske tilbageblik og indslag med dansk-arabiske musikere og eksperter.

Som karavanen, der ikke standser, før den er nået frem til sin destination, helmer vi ikke, før vi har fået svar på vores brændende spørgsmål om den arabiske musik.


'Magasinet' fylder 2MB

Klik dig ind på DRs webmagasin om mennesker og dagliglivet i Mellemøsten. ('Magasinet' fylder 2MB)

I disse uger besøger en masse store forfattere fra Mellemøsten Danmark og Images of the Middle East-festivalen. Derfor har vi lavet et startkit til dig, hvor vi præsenterer fantastisk litteratur fra Mellemøsten.

 
 
 
Du er her: dr.dk > mellemoest > P2 / Arabisk kultur

© Copyright DR 2006. Materialet må ikke gengives uden tilladelse, jævnfør lov om ophavsret.