10 unge kvinder afslører: Derfor vil vi have 'gamle' mænd

Det handler ikke om sugardating, men om alt muligt andet, når unge kvinder vælger en ældre mand.

Med alderen følger erfaring, viden og en ro, som kan virke attraktivt på (langt) yngre kvinder. (Foto: Illustration: Oliver Seppo © (c) DR)

Golddigger! Eller hvad med "sugardater"?

Tanken har måske strejfet dig, når du har set en ung kvinde hånd i hånd med en tydeligt ældre mand - altså medmindre "gamle gris" er det første, der er faldet dig ind?

Men nu skal det handle om kvinderne. Altså de unge kvinder, som bevidst går efter mænd, der er markant ældre end dem selv. Hvis det havde været omvendt, hed det "cougars" og "cubs", som dr.dk har beskrevet.

I den her artikel kalder vi det i mangel på bedre ord... unge kvinder, der godt kan lide ældre mænd.

Herunder fortæller ti kvinder, hvorfor de foretrækker mænd med flere år på bagen og rynker i ansigtet.

Og nej, det handler ikke kun om sex. Og slet ikke om penge.

1

Kropsbehåring er et kæmpe plus

- De har en anden selvtillid til at rive mig rundt, som mænd på min egen alder bare ikke har. Jeg foretrækker helt klart mænd, der er 35 og op. De har et glimt i øjet, jeg virkelig sjældent finder hos yngre mænd.

- Det er dog meget vigtigt for mig, at han tager sig af sig selv og går op i at holde sig fit og tage sig af sin krop. Kropsbehåring er også et kæmpe plus, klassisk skovhuggerimage, måske forklædt som business-mand, er et kæmpe hit.

Frida, 24 år

2

- Jeg føler mig værdsat

(Foto: Illustration: Oliver Seppo © (c) DR)

- Ældre mænd er mere mentalt stimulerende, og jeg foretrækker veluddannede mænd, som kan udvide min horisont. Jeg føler mig også værdsat på en anden måde, når jeg er sammen med ældre mænd.

- Jeg vil kunne få en 35-årig på en hvilken som helst dag, men de har ikke lige så let ved at få en kvinde på 18 år. Derfor er de taknemmelige og værdsætter mig, når vi er sammen, og man kan næsten se julelysene komme frem i deres øjne. Der er, modsat fordommene, intet økonomisk formål med at date ældre mænd for mig.

V, 18 år

3

Træt af 'fuckboys'

- De har mere erfaring og er mere seriøse og direkte. Fyre på min alder (18-20) er tit bare "fuckboys", som ikke ved, hvad de vil.

Caroline

4

Okay med deller

- Modne mænd ser ikke ens skavanker. Deller, dobbelthager og så videre. For de fleste over 30 år er det lækkert nok. Det gør, at jeg slapper mere af i en seksuel situation og ikke tænker over, hvordan jeg ser ud, og hvad der nu lige hopper. Det er rart og gør, at jeg tør udfordre og blive udfordret.

Malene, 22 år

5

Disciplin og succes

- Min ekskæreste er 36, men det seneste år har jeg haft kortere og længere romancer med mænd omkring 50. Mænd i den alder har oftest fået børn, og det giver dem en anden dybde, og de er heller ikke bange for at sige, hvad de vil have. De fleste af dem har også opdaget, at sex er langt mere spændende, hvis det ikke bare er en jagt på orgasmer. Jeg føler mig mere sexet med ældre mænd. Jeg føler mig ung, stram og fast, og det er nemmere for mig at slappe af i det.

- Et fællestræk for de mænd, jeg dater, er også, at det er meget succesfulde mænd, men det er ikke sugardating. I nogle tilfælde har jeg brugt flere penge end vedkommende. Der er bare noget sexet ved en mand, der har brugt sit talent, været disciplineret og slidt for at kunne nyde. Jeg tror, det er noget urinstinkt, måske. Ældre mænd hviler i sig selv og tager alting med en anden ro end de unge mænd.

Caroline, 22 år

6

Den tiltrækkende ro

(Foto: Illustration: Oliver Seppo © (c) DR)

- Jeg ser en mand på 36 i øjeblikket, men jeg ville ikke have et problem med at være sammen med en mand, som er endnu ældre. Tværtimod.

- Jeg føler mig enormt tiltrukket af den etablerede og stabile ro, som en ældre mand har over sig, og jeg synes for det meste, at mænd på min egen alder er uinteressante. Jeg ville ønske, jeg kunne være mere åben over for min familie, men jeg er superbange for, at de vil dømme mig.

Louise, 22 år

7

Hvem kan stå for sølvstænk?

- Jeg har de seneste år set en mand i start-50'erne ugentligt, og jeg ses jævnligt med andre mænd, der er mellem 30 og 50. Jeg elsker den ro, de mænd har. Og jeg elsker, at de vil gøre næsten alt for at gøre mig tilfreds. De er ikke så kropsforskrækkede længere, og hvem kan stå for sølvstænk i håret?

- Deres livserfaring gør, at de rummer meget mere, og de er sgu ikke lige sådan at vælte af pinden. Egentlig tænker jeg, at vi seksuelt komplimenterer hinanden godt med et aldersspænd, for mændene har mange års erfaring og er sjældent fastlåst i deres forståelse af sex og eventuelle tabubelagte feticher.

Nanna, starten af 20'erne

8

Ren nydelse

- Jeg foretrækker ældre mænd, fordi de ved, hvad de laver. Der er ingen usikkerhed, men bare ren nydelse. De ved, hvad de vil have, og de tager det. Det er fantastisk!

Katrine

9

Ærlighed

- Jeg vil helst date mænd, der er ældre end mig selv, og det skyldes helt stereotypisk, at "mænd" på min egen alder ofte er useriøse i forhold til at give mig en god oplevelse i sengen.

- De er derudover emotionelt umodne og kan ikke selv finde ud af, om de er færdige med at løbe hornene af sig. Jeg søger ikke altid en fast partner, men jeg søger altid ærlighed omkring intentioner og muligheder. Det kan unge mænd ikke give mig.

Marie

10

Initiativ, erfaring og autoritet

- Jeg dater primært mænd, der er cirka 20 år ældre end mig. Dog er en af mine faste partnere 64. Vi har været sammen i halvandet år, og han har virkelig ændret mit liv på en positiv måde. Jeg bliver ved med at date ældre mænd, fordi de har erfaring og autoritet, men også fordi de ved, hvad de vil og ikke er bange for at sige det. Kommunikationen er langt tydeligere, og det var præcis, hvad jeg manglede fra mænd på min egen alder.

- Når jeg tager i byen med mine veninder, kan jeg sidde og kigge mig rundt i baren på alle de jævnaldrende mænd og tænke "hvad laver jeg her". De har hverken intiativ nok, erfaring nok eller nok autoritet. Det er for nemt at sno dem om min lillefinger og få det, jeg gerne vil have, og så forsvinder spændningen og gnisten. Det bliver kedeligt og forudsigeligt. Når det er sagt, skal jeg ikke udelukke, at den perfekte jævnaldrende mand kan komme forbi og feje benene væk under mig, men det er ikke noget, jeg er på udkig efter, og ikke noget jeg regner med.

Kamma, 28 år