19 danskere fortæller: Her er de seksuelle fantasier, vi ikke tør udleve

Seksualiteten er et af de mest regulerede områder af vores kultur, siger ekspert.

Trekant, tis eller en finger i numsen? Fantasierne er mange og blandede blandt brugerne af DR3's Instagram. (Foto: Illustration: Oliver Seppo © (c) DR)

De fleste af os har dem. Men mange af os har måske også svært ved at tale åbent om dem og ligefrem udleve dem: De seksuelle fantasier.

På DR3's Instagram har vi spurgt brugerne, hvilke fantasier de har, og hvorfor de ikke udlever lysterne.

- Det er klart min fornemmelse, at de fleste før eller siden vil have en tabuiseret seksuel fantasi, siger Christian Graugaard, læge og professor i sexologi ved Aalborg Universitet.

- Vi tror, vi lever i et super frisindet land, hvor sex er løsrevet fra restriktioner og censur. Men seksualiteten er et af de mest regulerede områder af vores kultur. Der er masser af usynlige normer, som vi slet ikke lægger mærke til. De betyder, at en hel del seksuelle fantasier stadig er tabuiserede.

Hvad er din største seksuelle fantasi? Og hvad afholder dig fra at udleve den?

1

- Min største seksuelle fantasi, er, at blive tisset på. Men min kæreste synes, det er klamt.

Anonym kvinde.

2

- Min seksuelle fantasi er offentlige steder! Men jeg gider virkelig ikke opdages. Og i virkeligheden er toiletsex på diskoteket heller ikke særlig fedt.

Anonym mand, 18 år.

3

- Min største seksuelle fantasi er at have sex på en flyver. Det er bare utroligt svært at udføre, især hvis man ikke har en kæreste.

Anonym mand, 18 år.

4

- Min største seksuelle fantasi er at blive taget af en transkønnet kvinde og en ciskønnet kvinde med en strap on. Det, der afholder mig fra at gøre det, er nok, at jeg er bange for, hvad folk ville tænke om mig.

Anonym mand.

5

- Jeg drømmer om at være sammen med en kvinde, som har behåring over alt. Og at kunne lade fingrene glide igennem behåringen på hende. Men kvinder er generelt ikke interesserede i at have behåring, så det er svært at finde en.

Anonym mand, 33 år.

6

- Min seksuelle fantasi er simpel; jeg vil bare gerne føle mig sexet. Det, der afholder mig, er, at jeg er helt vildt usikker i sengen.

Anonym kvinde, 22 år.

7

- En trekant med en pige. Men jeg har ikke lyst til, at min mand skal have sex med andre end mig.

Anonym kvinde, 29 år.

8

- Trekant med to piger. Hvad der afholder mig fra det er sgu nok, at det er de færreste piger, der vil sådan noget.

@luftensheltsince94.

9

- At have sex mens andre ser på. Tror bare ikke, at jeg ved, hvem jeg skal gå til.

Anonym kvinde.

10

- Min seksuelle fantasi er at give en fyr en finger i numsen. Det tænder mig utrolig meget at føle kontrol, men jeg er bange for, at fyre ikke kan lide det.

Anonym kvinde, 22 år.

11

- Min seksuelle fantasi er at blive domineret af en partner under hed S&M-sex. Jeg skal give afkald på magten og lade mig styre. Det, der afholder mig fra det, er, at jeg ikke har en fast partner i øjeblikket.

Anonym kvinde, 19 år.

12

- At være sammen med en mand. Men jeg er gift med en kvinde og har to børn. Måske en dag, når jeg er modig nok til at stå frem.

Anonym mand, 32 år.

13

- En af mine seksuelle fantasier er, at min kæreste er mig utro, mens jeg ser på. At han har sex med en anden pige. Men jeg er bange for, at det vil ødelægge vores forhold.

Anonym kvinde, 16 år.

14

- Min største fantasi er at være i et sundt forhold med en mand og udleve alle de mest freaky ting, jeg tænder på. Jeg går og gemmer det bedste til ham. At være single, monogamt anlagt og have en stor seksuel appetit er frustrerende.

Anonym kvinde, 27 år.

15

- Jeg gad vildt godt i swingerklub. Men jeg er bange for at møde nogen, jeg kender. For eksempel min bankrådgiver eller et familiemedlem.

Anonym kvinde, 25 år.

16

- At gå i swingerklub, men jeg ved ikke, hvordan det fungerer.

Anonym mand, 23 år.

17

- Min største seksuelle fantasi er romantisk sex, hvor der er pyntet op med lys, lyskæder, rosenblade og så videre. Men jeg synes, at det er mega kikset og kliche.

Anonym kvinde.

18

- Min største seksuelle fantasi, er, at have en trekant med min kæreste og en anden pige. Jeg er bare bange for, at jeg bliver for jaloux.

Anonym kvinde, 20 år.

19

- At have sex som en pornostjerne. Men jeg ligner ikke en, og jeg hviler heller ikke nok i mig selv til det.

Anonym kvinde.

20

- Jeg har ikke rigtig nogen. Det er som om, det er underligt, at jeg ikke har det.

Anonym kvinde, 23 år.

Alle DR3-brugerne ønsker at være anonyme - undtagen én

Næsten alle de DR3-brugere, som her har delt deres tabuiserede fantasier, ønsker at være anonyme. DR kender deres identiteter.

Kun en enkelt af respondenterne ønskede at træde frem; en mand, der fantaserer om en trekant med to kvinder.

Det kan ifølge Christian Graugaard være et eksempel på heteronormen i funktion.

- Det at have en trekant med personer af det andet køn er en meget lidt tabuiseret fantasi. Særligt én mand med to kvinder; den fantasi er nærmest et antitabu, fordi den i bund og grund er både maskulinitets- og heteroseksualitetsbestyrkende.

- Men lige så snart man bryder heteronormen, bliver det mere farligt – specielt for mænd, fordi heteroseksualitet traditionelt er så tæt knyttet til maskulinitet. Det er også derfor, vi stadig ligger under for den vrangforestilling, at alle homoseksuelle mænd er 'kvindelige'.

Eksperten: Det skal du tænke over, hvis du overvejer at udleve en fantasi

Ifølge Christian Graugaard kan vores seksualitet groft sagt inddeles i to kategorier; tanker og handlinger. Han uddyber, at der for nogle mennesker er overensstemmelse mellem de ting, de fantaserer om, og de ting, de har lyst til at udleve. Andre har det godt med, at fantasierne bliver i tankerne.

- Jeg tror, at mange mennesker i dag ligger under for en ærgerlig idé om, at alle fantasier pinedød skal udleves, ellers føler de sig ikke frække eller frisindede nok, siger Christian Graugaard, der her kommer med et gode råd til folk, der overvejer at udleve deres seksuelle fantasier.

  • Jeg synes, det er vigtigt at spørge sig selv: 'Hvorfor ønsker jeg at udleve denne her fantasi? Hvis behov er det?'.

  • Hvis svaret er noget i stil med: 'fordi det er mest normalt' eller 'fordi mine kammerater alle sammen har gjort det', skal man lade være eller tænke sig om en ekstra gang.

  • Hvis svaret på den anden side er noget a la: 'jeg kan mærke, at det er et eksperiment, som vil gøre mig gladere', skal man bare give los (hvis ellers ens fantasi falder inden for lovens rammer, og man kan finde nogen, der har lyst til at være med)!

  • Et af de største seksuelle tabuer i dag er nok slet ikke at have lyst eller kun at have lyst til noget meget gennemsnitligt og traditionelt. Men man skal huske, at man kan være erotisk og intim på mange andre måder end det vilde, våde og voldsomme. Det er faktisk helt okay at være ’kedelig’.

FacebookTwitter