19-dobbelt verdensmester: Det er blevet sværere at drøne verden rundt og spille bordfodbold

Amalie Bremer har vundet - næsten - alt, hvad der at vinde på et bordfodboldbord.

Det er sjældent, at en verdensmester ikke med sikkerhed kan huske alle sine mesterskaber. Men sådan er det for Amalie Bremer. Hun må kigge i et Excel-regneark, før hun kan give det præcise svar: 19 VM-titler.

- Det er ikke for at lyde nederen, men jeg har skrevet det ned, for det er blevet til en del, siger Amalie Bremer.

VM-titlerne er hentet på flere forskellige typer bordfodbold-borde rundt om i verden, i single, damedouble og landsholdsdiscipliner.

- Ligesom man i tennis spiller på hardcourt, græs og grus, så er der i bordfodbold fem typer borde, og man kan vinde VM på hvert af dem, forklarer Amalie Bremer.

Hun mangler kun et verdensmesterskab på det amerikanske Tornado-bord, før hun kan kalde sig den første kvindelige spiller, der har vundet VM på samtlige fem borde, der er anerkendt af det Internationale Bordfodboldforbund.

I dokumentaren ’Den ukendte verdensmester – Amalie vil slå USA’ følger et filmhold i hælene på Amalie Bremer i et år, mens hun kæmper mod sportens største stjerner på deres egen hjemmebane i bordfodboldens hjemland USA.

- De skyder hurtigere og hårdere, og de spiller tungere. Det her bliver helt sikkert min allerstørste udfordring inden for bordfodbold, siger Amalie Bremer i dokumentaren, der følger hende frem til 2016.

Stadigvæk fuld skrue

Den dag i dag har den mangedobbelte verdensmester stadig ikke formået at vinde det VM, der ville gøre samlingen komplet.

Og selvom drømmen om at slå amerikanerne stadig rumsterer, så fylder bordfodbolden ikke længere helt lige så meget for Amalie Bremer.

- Jeg er færdig med at studere nu og har et arbejde, jeg bruger meget tid på. Så det er blevet sværere, det dér med at drøne rundt i hele verden og spille bordfodbold, siger hun.

Alligevel fortæller hun netop dét over en telefon i toget på vej mod Tyskland, hvor hun skal spille en turnering med sin tyske klub.

Og i næste måned skal hun forsvare to VM-titler på den franske bord-type Bonzini.

- Den får stadigvæk fuld skrue, når først jeg er afsted. Og når det er en stor kamp, og man måske endda har en makker, der er afhængig af en, så fylder det jo alt. Jeg hader stadig at tabe ligeså meget nu som for fem for siden.

Derfor skruer Amalie Bremer op for træningen, når de store turneringer nærmer sig.

- Jeg har ikke den samme motivation til at gå ned og træne hver dag, for når man har spillet i så mange år, så når man et vist bundniveau. Men her op til VM skal jeg forhåbentlig træne 15 til 20 timer om ugen, fortæller hun.

Sporten vokser, pengene mangler

Siden Amalie Bremer som 18-årig vandt sit første danmarksmesterskab i 2006, har hun dedikeret en stor del af sit liv til bordfodbolden.

For skal man være verdens bedste, kræver det tusindvis af træningstimer - dem har Amalie Bremer lagt i en lille kælder midt i København, hvor Hovedstadens Bordfodboldforening har til huse.

- Det er nøjagtigt, som hvis du vil være den bedste til badminton eller fodbold. Du skal træne vanvittigt meget, og du skal øve dig i de samme ting igen og igen og igen. Det sætter krav til din tålmodighed, dit gåpåmod og dit drive, siger Amalie Bremer.

Dyderne har bragt hende længere end de fleste. Men når man har vundet verdensmesterskabet 19 gange, tærer det på motivationen.

At bordfodbolden i Amalie Bremers tilfælde efterhånden må vige lidt af pladsen for arbejde og andre interesser hænger dog også sammen med, at der ikke er penge nok i sporten til, at man kan leve af det.

Uanset hvor god man er – og heller ikke selvom sporten vokser.

- I september måned var jeg i Kina og spille, det er ved at blive rigtigt stort dér. Jeg vandt både i single og double og kom hjem med 15.000 kroner i præmiepenge. Det er selvfølgelig ikke noget, man lever af, siger Amalie Bremer.

- Men det er alligevel et pænt beløb for en skør hobby.

’Den ukendte verdensmester – Amalie vil slå USA’ kan ses på DR3 tirsdag den 23. april klokken 20.30 eller på DR TV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk