23-årige Fie sendte intime videoer til en falsk profil: 'Da jeg fandt ud af sandheden, brød min verden sammen'

- Han må være et meget, meget sølle menneske, siger Fie Eriksen.

(© Grafik: Oliver Seppo/DR)

Hun følte sig nervøs. Tog flasken med rødvin, hældte op i et glas og tømte det. Det virkede.

Fie Eriksen kunne mærke varmen fra alkoholen brede sig i kroppen. Det fik hende til at slappe af.

Så lagde hun sig på sofaen, tændte mobilkameraet og gik i gang med at fake et blowjob og en orgasme.

- Det var grænseoverskridende, det var svært og en smule pinligt at skulle gøre det, selvom jeg var alene. Jeg var nervøs og presset, men ville også gerne præstere godt uden at virke vulgær. Jeg ville bare have den rolle, fortæller 23-årige Fie Eriksen om den aften i november sidste år.

En scene fra en video, Fie Eriksen sendte til den falske caster, hvor hun skulle sige nogle replikker, hun havde fået tilsendt. (Foto: screenshot)

Da hun var færdig med optagelserne, sendte hun videoerne af sted og ventede spændt på, om det var hende, der havde fået rollen i den nye Netflix-serie.

Problemet var bare, at der ikke var nogen ny tv-serie. Og at den kvindelige caster, hun havde sendt materialet til, i virkeligheden var en ukendt mand, som lokkede unge kvinder til at sende fotos og videoer.

- Da jeg fandt ud af sandheden, brød min verden sammen. Hvem er den mand, der sidder bag sin klamme skærm med sine klamme hænder og udvælger piger? Er det en, jeg kender? Det er rigtig, rigtig svært at sætte ord på, hvordan det føles. Det er for klamt og ubehageligt, siger hun.

- Samtidigt er jeg også sur på mig selv over, hvorfor jeg ikke opdagede noget. Men jeg ville bare så gerne tro på det.

Blev opdaget på Instagram

Så længe Fie Eriksen kan huske, har hun haft en drøm om at blive skuespiller. Hun blev adopteret fra Indien, da hun var to år, og voksede op hos sin danske mor og far i en by syd for Køge, hvor hun gik til dans, teater og på performance-efterskole.

Det var en god og tryg barndom, hvor hun med egne ord havde det som blommen i et æg. Men alt ændrede sig, da hendes mor døde af kræft i 2011, lige inden Fie Eriksen skulle konfirmeres.

Med morens død fulgte en masse problemer, som endte med, at hun flyttede i sin egen lejlighed, da hun var 16 år. I dag har hun ingen kontakt til sin far, og hendes mormor og bedstefar er de eneste nære familiemedlemmer, hun har.

Hun kom videre med sit liv og havde travlt med sin hund, kæreste og sit job som pædagogisk assistent, hvor hun havde mange nattevagter. Men hun drømte om et andet liv. Et liv som kendt skuespiller. Derfor havde hun en onlineprofil på flere castingsider, hvis nu den perfekte rolle var derude et sted.

Og i oktober sidste år skete det så. Ud af det blå blev Fie Eriksen kontaktet på mail af en caster. En caster har til opgave at udvælge ansøgere til en rolle og hjælpe til auditions, når de skal aflægge prøve. Og det her var ikke hvilken som helst caster, men Tanja fra Another Casting Company, som i branchen er et kendt og respekteret navn.

Hun skrev nu til Fie Eriksen, at hun havde scoutet hende på Instagram, og at hun var den perfekte til en rolle i en ny, stor Netflix-serie for unge. Hun var nu med i en udvalgt gruppe, som skulle kæmpe om den eftertragtede rolle som "Sofia".

Det tilsendte castingmateriale virkede professionelt, og Fie Eriksen havde ikke skyggen af mistanke om, at der var noget galt før til allersidst. (© PRIVATFOTO)

Mailen fra caster Tanja virkede professionel med firmastempel og castingmateriale. Der stod også, at der godt kunne forekomme sensuelle scener i tv-serien.

Det eneste, der undrede Fie Eriksen, var, at der udtrykkeligt stod, at hun ikke måtte fortælle om castingen til hverken venner, familie eller kæreste.

- Jeg havde det rigtig dårligt over, at det skulle være en hemmelighed. Men jeg havde jo aldrig været på tv og anede ikke, hvordan de her procedurer plejer at foregå, forklarer hun.

Hun valgte derfor at holde det hemmeligt for sin kæreste.

Drømte om at blive kendt

Fie Eriksen skrev den næste måned frem og tilbage med Tanja, hvor hun sendte fotos af sig selv i forskellige outfits: en top, shorts, og et i helfigur, så man kunne se hendes krop.

Et af de fotos, Fie Eriksen sendte ind til casteren i helfigur, som hun blev bedt om i castingmaterialet. (© PRIVATFOTO)

Hun fik hurtigt svar tilbage om, at hun havde klaret det så godt, at hun nu var gået videre til videorunden - den sidste udskillelsesrunde med to andre piger, der var med i opløbet om rollen til "Sofia".

Det krævede bare, at hun skulle optage tre konkrete scener med sin mobil.

I den første skulle hun være nøgen med et håndklæde om sig. I den næste scene skulle hun gengive et blowjob med sine fingre og huske at tænde for lyden. Og i den sidste video skulle hun lægge sig på sin sofa, så det så ud, som om hun var nøgen, mens hun skulle fake en orgasme. Selvom hun fandt det grænseoverskridende, valgte hun at gennemføre.

- Nu havde jeg jo sendt billeder af mig selv, optrådt foran min egen computer og var blandt de sidste tre. Så ville det jo være helt åndssvagt at stoppe nu.

Efter hun havde sendt de tre scener til casteren, gik hun spændt og ventede på, at hun ville få svar på, om rollen var hendes. Hun drømte om det liv, hun ville få, når hun fik sit store gennembrud i Netflix-serien.

- Jeg troede jo, jeg skulle på tv og blive rigtig kendt og gå på den røde løber. Jeg ville tjene gode penge, blive et ansigt udadtil og behøvede ikke bekymre mig om job eller noget som helst. Jeg kunne se det hele for mig og var helt oppe at køre.

Men hun hørte intet, og efter noget tid blev glæden afløst af frustration. Hun var også træt af, at hun ikke kunne få lov at høre casterens stemme.

- Hun havde sagt, at hun var i udlandet, men derfor kan man jo sagtens ringe. Hun skrev også pludselig, at min rolle var i en film, hvor hun tidligere havde sagt, det var til en Netflix-serie, så jeg blev nervøs og skrev en mail, hvor jeg bad om hendes telefonnummer.

Fuldstændig ude af sig selv

Et par aftener senere fik Fie Eriksen besøg af en veninde. De havde lavet mad og skulle til at spise og hygge. Men så tikkede der en mail ind fra casteren. Og svaret slog hende helt ud. Lige her gik det op for hende, at hun aldrig havde skrevet med casteren, men en totalt ukendt person.

I mailen stod:

(© PRIVATFOTO)

- Det føltes virkelig, som om alting gik i stå. Jeg tabte min telefon på gulvet, og tårerne begyndte at trille ned ad kinderne. Jeg havde været så spændt og glad og var begyndt at drømme, og så blev det hele revet væk fra mig.

Da Fie Eriksen ringede til politiet for at anmelde den falske caster, fik hun en politikvinde i røret, som afviste hende, fordi hun jo selv havde sendt ham videoerne. Senere fandt politiet dog ud af, at sagen var langt mere omfattende og beklagede deres første udmelding. (Foto: Screenshot fra 'Den falske caster' © Dr)

Da hun var kommet sig, ringede hun til politiet. Og så fortalte hun det hele til sin kæreste. Han reagerede, som hun havde frygtet, ved lige præcis at se to sekunder af videoen, hvorefter han smed hendes telefon ned på gulvet og råbte, at det var forbi. Det hjalp ikke, at hun forklarede, at hun troede, hun havde sendt videoerne til en kvindelig caster.

- Hele den her dag er en af de værste dage, jeg har haft i hele mit liv. Og det siger ikke så lidt. Jeg forstod ikke, hvorfor det her lige skulle gå ud over mig. Jeg synes, jeg har været igennem så meget i forvejen, og så sidder der sådan en klam stodder og gør sådan nogle ting.

- Jeg har stadig onlineprofil på nogle castingsider, for selvom han har ødelagt mine drømme og ambitioner nu, skal han ikke have lov til at ødelægge alt for mig. For så føler jeg, han har vundet, siger Fie Eriksen. (Foto: PRIVATFOTO)

Hun begyndte at frygte, hvor videoerne havnede, hvem han kunne dele dem med, og om han kunne finde på at afpresse hende.

- Jeg havde ikke lyst til at være alene. Jeg blev nødt til at bede mine venner og veninder om at være der og nogle gange sove hos mig. Jeg fik paranoia og var fuldstændig ude af mig selv. Samtidigt tænkte jeg også, at han ikke kunne være helt dum, da han havde gjort det hele med så meget præcision.

Et meget sølle menneske

Det viste sig, at der er tale om en falsk caster, der ikke bare har svindlet Fie Eriksen, men en lang række andre danske piger og kvinder. Nu står hun tilbage med ét spørgsmål, hun brændende ønsker sig svar på: hvorfor?

- Bruger han det "kun" til sig selv, eller deler han det med andre? Sidder han og sammenligner os piger med hinanden? Har han en syg fantasi om at finde sin egen drømmekvinde? Han må være et meget, meget sølle menneske, ensom og forladt, mener hun.

Ved at stå frem og fortælle sin historie i tv-dokumentaren 'Den falske caster' håber hun nu, det kan få andre unge til at passe mere på, hvem de har kontakt til på nettet.

- Jeg håber, min historie kan sætte noget i gang hos andre. Hvis jeg selv var blevet advaret, havde jeg tænkt mig om en ekstra gang, da jeg fik den første mail, siger Fie Eriksen, som selv har slettet sine oplysninger på flere sociale medier efter mødet med den falske caster.

Nu har hun følgende råd til andre, der bliver kontaktet af folk, de ikke kender:

- Vær ekstra opmærksom, tjek dem, bed om et telefonnummer. De her typer er derude, og de skal bare stoppes.

Om det lykkes at få fat i personen, der udgiver sig for at være den falske caster, kan du se i DR2+-programmet 'Den falske caster'. De første to afsnit kan ses på DRTV her.

- Det vil give mig noget closure, hvis han bliver fanget og kan fortælle, hvorfor han har gjort det. Jeg vil også gerne vide, hvilken type han er. I starten forestillede jeg mig en klam, midaldrende stodder, men nu tror jeg nærmere, han er i 20'erne eller 30'erne. (Foto: Screenshot 'Den falske caster' © Dr)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk