30 hudløst ærlige danskere om deres kroppe: 'Jeg hadede mine store bryster'

30 danskere fortæller om de kropsdele, som de endelig har lært at holde af.

(© Dr)

Da jeg var yngre, ville jeg se anderledes ud. Jeg er født i Sydkorea, og da jeg stod foran spejlet, ville jeg ønske, jeg havde større øjne, lysere hud og 10 centimeter længere ben. Et udseende, der svarer til mit danske navn.

Men da jeg så blev ældre, indså jeg, at der ikke er én type Rikke, og at denne her udgave kan være lige så optur som alle andre.

Jeg begyndte at indse, at det er spild af tid og energi at fokusere på kroppens skævheder, fejl og mangler. De er jo med til at få os til at skille os ud - og helt ærligt, hvor ville det være kedeligt, hvis vi alle gik og lignede Barbie-dukker.

Heldigvis er jeg ikke alene om at have det sådan.

Vi har spurgt på DR3's Instagram, hvordan folk har det med deres kroppe, og her fortæller 30 ærlige brugere, hvad de tidligere ikke kunne lide, og hvordan de har lært at acceptere det.

Forhåbentlig kan det give dig inspiration, hvis du også har noget, du er træt af ved dit eget udseende.

1

(© Dr)

Generelt har min højde og kurvede figur altid været svær for mig at acceptere. Især som ung pige, hvor ingen af de andre havde fået former endnu. Den dag i dag har jeg lært, at min kropstype virker enormt tiltrækkende på mænd såvel som kvinder - selv om jeg indimellem stadig har dage, hvor det er svært at acceptere følelsen af at være 'større' end så mange andre.

Anna, 20 år

2

Jeg havde det rigtig svært med min mørke og kraftige kropsbehåring, da jeg var yngre, men nu er jeg begyndt at hvile mere i det, efter mine veninder har fortalt, hvor meget det inspirerer dem til selv at acceptere deres naturlige udseende.

Nadia, 18 år

3

Min blege hud. Da jeg var yngre, ville jeg gerne være brun, men jeg kunne bare aldrig opnå den der sprøde brune tan. I dag har jeg accepteret min bleghed og er glad for, at jeg ikke gik amok i selvbruner og solarie dengang. Forever faktor 40 ;)

Anonym, 28 år

4

Jeg fik tilbudt en hageoperation for at få formindsket min ret så store hage. Jeg har altid været ret ked af, hvor stor den var, men efter jeg takkede nej til operationen, begyndte jeg faktisk at synes, den var ret flot.

Kamma, 18 år

5

Da jeg var yngre, væltede jeg på cykel og erhvervede mig et stort ar i ansigtet. Nu har jeg indset og accepteret, at det er en del af mig, som giver mig kant og karakter. Faktisk har arret styrket min karriere som skuespiller - uden det ar var jeg aldrig blevet castet.

@lasse_stage, 25 år

6

Tilfældigvis havde jeg ikke et spejl på mit soveværelse i 3-4 måneder, så jeg glemte helt at se på min nøgne krop og kritisere den.

Jessie, 23 år

7

Jeg hadede virkelig min næse, da jeg var yngre, og sad aldrig med siden til folk, hvis jeg kunne undgå det. Især drengene fra klassen. For så kunne de jo nemt se mig fra den vinkel og se, hvor stor og grim min næse var. Men i dag har jeg bare lært, at den er en del af mig, den gør mig til mig, og jeg ser stadig hammer godt ud, trods min næse er lidt anderledes end de flestes!

@emma_hajbert, 23 år

8

Jeg havde svært ved at acceptere mine små bryster, da alle andre begyndte med bh'er i C og D, mens jeg knapt kunne udfylde en A. Nu har jeg accepteret, at sådan ser jeg bare ud. Der er ikke noget dårligt i at have små bryster. Jeg finder kun flere og flere fordele :)

Anonym, 20 år

9

Jeg hadede mit krøllede hår, da jeg var yngre. Jeg brugte flere timer med mit glattejern hver dag. Men jeg indså, at mit naturlige hår er meget mere mig, og at det er usundt at udsætte håret for alt det. Nu elsker jeg mit store krøllede garn.

Karen, 18 år

10

Jeg havde det rigtig svært med mine mange fregner. Så en dag kom en mand hen til mig og sagde 'en pige uden fregner er som en nat uden stjerner'. Jeg har elsket dem siden.

Nivi, 20 år

11

Min mave efter fødslen gjorde mig så ked af det. Strækmærker og løs hud. Jeg havde mistet min selvtillid. Men da jeg så andre kvinder med samme mave, efter de også havde født, følte jeg mig ikke alene med det og accepterede, at det var normalt at se sådan ud.

Maria, 23 år

12

Som barn havde jeg af og til svært ved at acceptere mit røde hår. Men man kommer langt med selvironi.

Marcus, 19 år

13

Jeg har synlige selvskade-ar på armen fra teenagetiden, som jeg stadig prøver at acceptere. Det bliver nemmere med årene, jeg skal bare have øjnene op for, at de er kommet for at blive og er en del af mig.

Kvinde, 24 år

14

Det er svært at elske sine bryster i teenageårene, når man ikke bruger mere end en A-skål. Virkelig svært. Men med årene lærte jeg, at det var en del af mig, og når man har en god røv, får man opmærksomhed fra drengene alligevel ;)

Anna, 22 år

15

Jeg hadede mine kvindelige former, da jeg var yngre, fordi jeg var meget større end de andre tynde piger. I dag har jeg lært at klæde mig i tøj, der fremhæver mine 'styrker', efter at andre har fortalt mig, at de ville ønske, at de havde samme former, og at jeg skulle være stolt af dem.

Alberte, 24 år

16

Jeg havde det svært med min lidt særprægede næse, da jeg var teenager. Men så mindede min søster mig om Baby fra 'Dirty Dancing', og nu er jeg meget glad for den!

Anonym, 24 år

17

Min højde har altid været svær. Jeg er 183 cm. Jeg spillede håndbold, da jeg var yngre, og der fik jeg vendt det til en fordel i stedet for en negativ ting ved mig selv. I mine ungdomsår har jeg fået mange komplimenter for min højde, og nu kan jeg også godt finde på at tage høje støvler på, det kunne jeg ikke før.

Kvinde, 22 år

18

Da jeg gik på privatskole, fik jeg tit strenge kommentarer over, at jeg så anderledes ud, fordi jeg har mørkt hår og brune øjne, fordi ingen andre så sådan ud. Nu er jeg glad for at kunne skille mig ud ved at se mere eksotisk ud og have en god kulør året rundt :)

Christian, 19 år

19

Det lyder så banalt, men jeg har to tæer på hver fod, der sidder sammen - 'tvillingetæer'. Det blev konstant nævnt i folkeskolen og gjorde, at jeg aldrig gik med åbne sko. I dag er jeg egentlig ligeglad. Det er tæer, ærligt, ingen kigger på dem. Folkeskolen er bare et strengt sted.

Camilla, 23 år

20

Jeg blev født som døv, og jeg hadede det i mange år... indtil for nogle år siden, hvor jeg accepterede, at jeg blev født sådan, eftersom mange fortalte mig, at tegnsprog er så smukt! Nu elsker jeg at være døv.

Isabel, 34 år

21

Jeg har altid haft ok store bryster, og dermed hænger de også. Førhen hadede jeg det og kunne ikke gå uden bh, selv om jeg bare var hjemme. Så fik jeg en tatovering i min kavalergang, og fordi jeg gerne ville vise den frem, blev jeg nødt til at gå uden bh i nedringede bluser. Nu elsker jeg mine bryster!

@astridharholt

22

Jeg er super smalhoftet, hvilket ikke stemmer overens med nutidens kurvede ideal og måtte bare sluge, at der er noget tøj, jeg simpelthen ikke kan bære. Det er da surt, at det er sådan, men så ser jeg heldigvis virkelig godt ud i tøj, der passer til min form - og selvbilledet fulgte med :)

@tanjaforfanja

23

Da jeg var yngre, hadede jeg mine mange modermærker som pesten, fordi jeg følte, de var grimme og ucharmerende. I dag er jeg blevet langt mere selvsikker, og jeg skænker dem ikke en tanke, når jeg for eksempel smider min t-shirt på stranden.

Emil, 22 år

24

Jeg hadede før i tiden mine vitiligo-pletter fordelt på kroppen. Indtil jeg fandt ud af, at det at være unik og speciel er noget, piger virkelig finder iøjnefaldende.

Rasmus, 25 år

25

Mine curves. Det var det værste at være den højeste og med de bredeste hofter i folkeskolen. Nu owner jeg dem og elsker min kvindelighed.

@theresevadum

26

Jeg har altid haft et utroligt svært forhold til min korte overkrop og særligt min mave. I takt med den øgede fokus på kropspositivisme har jeg udviklet et større kærlighed til min mave - for jeg kan sgu ikke ændre den. Den er, som den er, den er min, og min for evigt!

Emma, 25 år

27

Min kraftige hårvækst, som jeg bruger formuer på at fjerne, fordi barbering giver knopper og irriteret hud, har altid irriteret mig grænseløst. Til gengæld får jeg ofte komplimenter for mine fyldige øjenbryn, som er på mode i disse tider, så jeg er helt holdt op med at plukke dem.

Anonym, 25 år

28

Jeg er ved at tabe håret og har høje tindinger. Men det hjælper, at jeg lader som om, det er den del af min krop, jeg er mest stolt af, når jeg er ude. Jeg fik så det råd af en skaldet fyr, der havde tabt håret i løbet af tre måneder.

Anonym, 23 år

29

Da jeg var yngre, dealede jeg med uren hud. Da min ekskæreste så mig uden makeup, sagde han, at han meget bedre kunne lide mig med makeup på, og så begyndte jeg at bruge endnu mere makeup og følte mig grim uden. Det er først i dag, fem år senere, med masser af støtte og komplimenter fra min familie og nuværende kæreste, at jeg føler mig attraktiv uden 100 lag makeup.

Anonym, 24 år

30

Jeg hader, at jeg er overvægtig. Indtil jeg så andre på samme størrelse eller større, hvor jeg tænkte 'hold kæft, hun er lækker'. Så lærte jeg, at det var udstråling og at holde ret ryg, der gør en skøn.

Sati, 32 år