Alva fra 'Fars pige' kan ikke tage kritikken seriøst: 'Jeg er jo ikke snotdum'

- Min far har lært mig at tro på mig selv, siger Alva Madsen.

- Det er jo for vildt med de kommentarer på Facebook. Folk kalder mig dårligt opdraget, men hey, det kunne være, jeg skulle tage en snak med din mor om, hvor grimt du skriver på internettet til en, du ikke kender, siger Alva Madsen. (Foto: Betina Garcia © Dr)

Makeuppen sidder perfekt, og det samme gør den korte, sorte top, de tynde halskæder, Chanel-øreringene og de lange, mørkerøde negle.

Ingen tvivl om, at Alva Madsen er en ung kvinde med styr på sit udseende.

Men selvtilliden har ikke altid matchet det perfekte ydre. Som mange andre teenagere stødte hun ind i usikkerhed og tvivl om fremtiden.

Det ændrede sig for fem måneder siden, da hun begyndte at blive filmet af et kamerahold til den nye DR3-dokumentarserie 'Fars pige'.

- Inden optagelserne til tv-serien følte jeg mig somme tider tom og havde ikke noget at lave. Jeg havde mange ideer, men vidste ikke, hvordan jeg skulle starte. Men i det halve år, jeg har arbejdet med optagelserne, har jeg virkelig fået selvtillid og selvværd.

I serien kan man på tæt hold følge 16-årige Alva Madsen og hendes far, entreprenør Jens Østergaard, som hun kalder for "Jens Bond".

Første afsnit lå sidste uge som det mest sete program på DRTV og har vakt stor debat på sociale medier. Her får Alva kritik for sit liv og sin hang til dyre ting, som primært bliver betalt af fars kreditkort.

- Jeg tager det tøj på, jeg har lyst til, og jeg køber de ting, jeg har lyst til. Hvis folk ikke kan lide det, er jeg ligeglad. (Foto: Betina Garcia © Dr)

Men det er en latterlig kritik, mener hun.

- Bare fordi jeg har pæne tasker, betyder det ikke, at jeg er en so.

Folk kritiserer dig for ikke at kende værdien af penge?

- Hvad ved én, der aldrig har fået penge, mere om værdien end mig. Hvis jeg skal leve på et budget, ved jeg jo godt, at jeg ikke skal gå ud og købe tasker, jeg er jo ikke snotdum.

I det hele taget kan Alva ikke forstå, at folk kan gå så meget amok over, at hun elsker at købe lækre ting.

- Jeg synes da også et eller andet sted, det er dumt at samle på tasker, men hvis jeg har lyst, hvem skulle så stoppe mig og hvorfor?, spørger Alva. (Foto: Betina Garcia © Dr)

- Det er ikke, fordi jeg ville være ulykkelig uden, men jeg kan bare godt lide at have flotte tasker. Der er nogle, der samler på ure, skibe i en flaske, og det her er så min hobby. Men jeg dør ikke uden, og jeg ved godt, det ikke gør mig glad resten af livet.

Droppede ud af gymnasiet

Da filmholdet gik i gang for fem måneder siden, var Alva midt i en svær periode af sit liv, som ingen taske i verden kunne kurere.

Tidligere har hun været i terapi for blandt andet angst og valgte at droppe ud af gymnasiet sidste sommer efter to en halv dag. Kort efter blev hun spurgt, om hun ville medvirke i tv-dokumentarserien.

Hvorfor valgte du at droppe ud af gymnasiet?

- Folk tror, at jeg nok er for fin til at gå i skole. Men hey I’m not being a brat about that. Jeg fik det fysisk og psykisk dårligt af at starte på grund af min angst. Jeg har været i terapi for angst, og det kom op igen. Det var dybt forfærdeligt.

Er du bange for, at du en dag vil fortryde, at du ikke tog en uddannelse?

- Nej. Folk bliver ved med at sige til mig, at jeg skal have en uddannelse. Prøv og hør her, du skal finde din egen vej.

'Følte mig ikke sikker'

I folkeskolen var Alvas far var den sejeste far i klassen. Sådan en der hentede dem i sine hurtige biler og kørte dem ud til kæmpe trampoliner på sit lager. Alva var populær. Lige indtil mobningen begyndte.

Hun husker, hvordan de andre begyndte at snakke grimt til hende og behandle hende, som om hun var mindre værd.

- Måske fordi jeg gik i en pelsjakke, som min far havde lavet specielt til mig, som den eneste i 5. klasse. Det var forfærdeligt at være i skole, og jeg følte mig ikke sikker.

Hun vidste, at hendes far ville hjælpe hende, hvis hun sagde til. Men i starten holdt hun det for sig selv.

- Helt ærligt, lad være med at kritisere min far. Synes du selv, du er meget bedre, når du sidder som 50-årig og troller en ung pige på Facebook, du ikke kender? Folk er seriøst helt slukket, siger Alva. (Foto: Betina Garcia © Dr)

- Min far var sådan et stort ikon og et forbillede for mig, og jeg ville ikke have en offerrolle. Så jeg fik en facade af "fuck jer, jeg er ligeglad med jer".

Men til sidst blev det for meget, og så lod faren hende skifte skole i alt tre gange. Hun kalder ham for "Jens Bond", og de har et meget nært forhold.

- Jeg er 100 procent fars pige. Min far har lært mig at tro på mig selv.

Specielt en scene med Alva og hendes far i første afsnit har vakt opmærksomhed. Her ser man far Jens stramme Alvas korset, hvorefter han slutter af med ordene "nu er du ikke fed mere, det er godt skat".

- Folk synes, det er mega underligt, at jeg står foran min far i undertøj. Ja, jeg kan da godt se, det ser sjovt ud, men hvorfor skal jeg være bange for at vise min krop, fordi jeg står foran min far, siger Alva. (Foto: Screenshot fra 'Fars pige')

Det har fået flere medier til at kritisere ham. Men folk bør slappe af, mener Alva.

- Det er for sjov, og det synes jeg også, er meget tydeligt. Jeg er vokset op med, at mig og min far har siddet og set Anders Matthesen, og vi laver sådan nogle jokes til hinanden.

Er der noget kritik, der går dig på?

- En af de ting, jeg bliver mest irriteret over at få at vide, er, at jeg er et curlingbarn. Det er det sidste, jeg er. Jeg er ikke blevet holdt i hånden.

- Jeg har aldrig været forelsket, men det kunne da være nice at finde en kæreste, som man kunne dele alt med. Jeg kan ikke lide dem helt finpudsede, der må godt være lidt kant. Og så skal han være grineren. (Foto: Betina Garcia © Dr)

Så du bliver ikke forkælet?

- Nogle mener, min far er for sød ved mig, fordi de ikke tror, jeg behøver at arbejde. Men det passer ikke. Jeg hjælper ham meget i hans butikker, og jeg har selv tjent en del penge på at være model for et koreansk pelsfirma. Nogle gange cutter han mig af, hvis jeg har været lidt doven, og det er fair nok. Det er sådan, jeg lærer ting bedst.

Hvad ville du gøre, hvis din far ikke gav dig flere penge?

- Jeg ville gå i tænkeboks, sælge et eller andet. Og bruge de penge, jeg tjente, til at investere i noget nyt, jeg kunne sælge. Jeg skal sgu nok klare mig. Min far har lært mig at have en overlevelsesmentalitet, og at det nok skal gå.

- Min drøm er at have en virksomhed med noget, jeg brænder for. Det kunne være nice at være stenrig, men nu må vi se. Jeg vil også bare være glad og have ro i mit sind. (Foto: Betina Garcia © Dr)

Og lige nu går det godt. Alva er stolt af den udvikling, hun gennemgår i løbet af de fire afsnit.

- Jeg har åbnet op, og jeg har lært, at det var ikke så slemt. Og mens vi filmede, fandt jeg ud af, hvad jeg vil med mit liv. Noget der er mit livs passion, som jeg går allermest op i, siger Alva.

Mere kan hun ikke afsløre nu, da det først bliver vist i et senere afsnit af 'Fars pige'.

- Men jeg kan for første gang i lang tid sige, at jeg er stolt af mig selv som person.