Bella er et ønskebarn: Det har været super hårdt at få hende ind i vores liv

Alt var forberedt, da Bella kom til verden, men det har været mere krævende end ventet.

Hjemme hos Peter og Mai er der ikke noget, der er tilfældigt.

Slet ikke når det gælder deres 14 måneder gamle datter, Bella.

Når hun bliver kørt rundt i sin barnevogn, så er det i den barnevogn, der har klaret sig bedst i test. Sådan er det også med højstolen, autostolen, cykelsædet og sutten, hun har i munden.

Bella skal have det bedste. Koste, hvad det koste vil.

Bella er et ønskebarn. Undfanget i femte forsøg. Alt for mange fostre blev ikke til noget, så da det endelig lykkedes at holde fast i Bella, var det en stor drøm, der gik i opfyldelse for 41-årige Peter Klitz og 34-årige Mai Thi Truc Pham.

Det fortæller de om i programserien 'I Danmark er jeg født', som du kan se her.

Hun blev født på Herlev Hospital 11. december 2017. Og lige da de rullede ud fra parkeringspladsen for at køre hjem med Bella til lejligheden på Vesterbro, sagde Mai til Peter, at Bella virkede som det nemmeste barn i verden.

Men nemt har det langt fra været. Intet er blevet, som de forestillede sig. De sidste 14 måneder har derfor været som at leve et helt andet liv for parret på Vesterbro.

- Vores gamle liv er slet ikke eksisterende længere. Vores træning og sociale liv er sat fuldstændig på standby. Vi har sommetider været i tvivl om, hvorvidt alt var helt normalt. Om jeg eventuelt havde fået en fødselsdepression.

- Det havde jeg ikke. Det hele har bare været virkelig hårdt, siger Mai.

'Troede vi kunne læse os frem til løsningerne'

Det er særligt søvnen, de har kæmpet med i det lille hjem. Vuggen har fået monteret snore på sig, så den kunne blive vugget henne fra sofaen i håb om, at Bella ville sove.

Men det har også været en udfordring, når Bella skulle skiftes, ligge i barnevognen eller sidde i autostolen. Alt har føltes som en kamp.

Bella er det, som Mai kalder signalstærk. Det betyder eksempelvis, at hun har nemt ved at blive overgearet eller har svært ved at falde til ro. Til gengæld er hun også meget glad, når hun er glad.

- Vi har haft en idyllisk tanke om, hvordan det skulle blive. Vi har forberedt os meget og læst mange bøger. Vi troede, at vi bare kunne læse os frem til løsningerne. Men nogle børn er bare ikke efter bogen.

- Selvom Bella så småt er begyndt at være nemmere, så er hun meget krævende, og det har været drænende.

Det ændrer dog ikke på, at Peter og Mai stiller krav. Både til dem selv, men også til Bella. Peter taler kun engelsk til hende, så hun kan blive fortrolig med et andet sprog end dansk.

- Det gør han, fordi det er et stærkt kort at have på hånden. Det ekstra kort vil vi gerne give hende.

- Vi er ligeglade med, hvis andre ikke kan lide det.

Bella er også skrevet op til adskillige privatskoler. Den lokale folkeskole er stadig en mulighed, men hvis den ikke er god nok, så bliver det en privatskole. Bella skal have den bedste skolegang og i det hele taget de bedste muligheder for et godt barndomsliv.

Sådan har det nemlig ikke været for Mai.

Langt mellem hyggestunderne

Mai er vokset op i Odense med sine forældre og sin lillebror, men da hun var seks år og broren tre, kom de på børnehjem. Forældrene levede et ustabilt liv, hvor moren ofte var alene med børnene, og det kunne hun ikke klare. Siden kom de i plejefamilie, og allerede som 18-årig flyttede Mai hjemmefra.

- Det har gjort mig lidt hård. Jeg har dog altid følt mig elsket af mine forældre, og de er ofte kommet og besøgt på børnehjemmet.

- Men jeg vil gøre alt for, at Bella ikke får den samme barndom. Og jeg vil gøre alt for, at Peter og jeg bliver sammen.

Peter derimod har haft en helt anden indgang til livet. Han er vokset op i en velstillet familie i Charlottenlund, hvor begge forældre var tandlæger. Og der blev stillet krav til Peter om at gøre tingene ordentligt og klare sig godt.

Som voksen har han både løbet ironman og maraton, men hvis han har løbet et løb, hvor han ved, at han ikke kan gøre det bedre, vil han ikke løbe det igen. Sådan er det eksempelvis med Erimitageløbet. Det har han løbet, så godt som han kan. Så gælder det om at komme videre.

Mai lægger ikke skjul på, at det har været en stor udfordring for dem som par, at Bella er kommet ind i deres liv, og at der har været langt mellem hyggestunderne hjemme i lejligheden på Vesterbro.

- Det har slet ikke været, som vi havde regnet med, men det betyder ikke, at vores værdier har ændret sig. Vi ønsker stadig at stille krav og give Bella en masse muligheder. Men om virkeligheden kommer til at blive, som vi har forestillet os, må tiden vise.

Lige nu er Mai på barsel, men om lidt skal hun tilbage til arbejdet som laborant på Statens Serum Institut. Måske det bliver på nedsat tid, for hun er ikke sikker på, at de kan klare det som familie, hvis hun er for meget væk. Peter er i forvejen meget væk i sit job som management-konsulent.

De havde egentlig også besluttet sig for, at Bella ikke skal være enebarn. Men det bliver i hvert fald ikke lige nu, at familien skal vokse. Lige nu handler det om Bella. Og om at falde på plads i deres nye liv.

Med et ønskebarn, men hvor det ikke helt blev som ønsket.

- Nogle børn er deres egne, viljestærke personer. Nogle gange er det bare dem, der bestemmer.

Se et videoklip fra da Bella kom til verden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk