Beskederne vælter ind hos Bodil uden venner: 'Jeg havde ikke regnet med en eneste'

En kvinde mødte sågar op på Bodils gårdsplads, efter at hun har fortalt om ensomheden på Djursland.

'Har du måske lyst til at mødes, vise mig rundt eller tage mig med til en fritidsaktivitet? Så slå på tråden', skrev Bodil ud på Instagram, da hun var flyttet til Fjellerup. (© PRIVATFOTO)

'Hej. Jeg bor i området og har læst om dig. Hvis du har lyst, kan vi mødes'.

'Hvor er det modigt, at du tør fortælle ærligt om at være ensom'.

Sådan lyder flere beskeder i 32-årige Bodil Richardts indbakke, der er tikket ind i løbet af weekenden, efter at hun i en artikel på dr.dk og i P1-serien 'Hvordan får jeg en ven' har fortalt om ensomhed og det at have svært ved at finde nye venner i nærheden af sit nye hjem.

Sidste år flyttede den 32-årige københavner til den lille by Fjellerup på Djursland.

Hendes mand og deres 4-årige søn flyttede med på landet, men vennerne blev hjemme i København, og nye venner lod sig ikke bare sådan lige finde i nærheden af det nye hjem.

Og det er der efter alt at dømme flere, der kan nikke genkendende til - eller vil hjælpe med at lave om på. I weekendens løb har Bodil Richardt modtaget omkring 50 beskeder fra fremmede.

Nogle vil tilbyde deres selskab, og en kvinde er sågar troppet op på Bodil Richardts gårdsplads for at invitere hende og familien med til midsommer-festival i området.

- Jeg havde ikke regnet med at få en eneste besked. Så jeg var lidt rundt på gulvet, da hun pludselig stod derude. Men så virkede hun rigtig sød, og så var jeg rigtig glad for, at hun var der, siger Bodil Richardt.

Andre vil i deres beskeder rose Bodil Richardt for at være modig, fordi hun taler om noget meget privat. Andre igen vil bare fortælle, at de har lyttet til podcasten eller læst artiklen med stor interesse.

- Jeg tænker, at vi har ramt et tema, som mange kan forholde sig til, næsten uanset hvor de står. Det håbede jeg jo også på, siger Bodil Richardt og fortsætter:

- Jeg bliver rigtig glad for, at folk hører det og får noget ud af at lytte til det.

Dennis, Bodil og Karl. Dennis er uddannet indenfor landbrugsvidenskab og elsker derfor det nye landliv. Bodil er journalist. Karl er fire år og går i børnehave. (© PRIVATFOTO)

Den første ven er den sværeste

Da Bodil Richardt mandag eftermiddag skal fortælle om de mange beskeder fra fremmede, er der bagkant på telefonsamtalen.

Hun og familien skal nemlig videre. Til Bodil Richardts nye ven. Det er naturligvis ikke en af de, der har skrevet til hende i løbet af weekenden, hun allerede er nået til at kalde en ven.

Det er en kvinde, som Bodil Richardt mødte for første gang i starten af marts. Kvinden er mor til et andet barn i børnehaven, og Bodil inviterede sig selv på kaffe. De to mødtes to gange, inden Bodil afholdt et bålarrangement derhjemme i april.

- Hun havde skrevet et virkelig sødt kort til mig inden da. Jeg har ledt efter en, der får mig til at grine, og det får hun mig til, fortæller Bodil.

- Vi er blevet rigtige venner. Ting tager tid, og venskaber tager tid. Men vi er på rette vej, og vi frienddater rigtigt. Vi har jævnaldrende børn, og vores familier kommer godt ud af det sammen, fortsætter hun.

Bodil kører profilen 'Udflytningen' på Instagram, hvor hun åbent har fortalt om, at hun søger nye venner.

(© PRIVATFOTO)

Bodil Richardt havde ikke gjort sig forhåbninger om, at det ville blive nemt at få nye venner i en ny tilværelse i en ny by på landet. Hun er heller ikke overrasket over, hvor svært det ville være.

Men det har været svært for hende ikke at vide, hvornår venskaberne ville komme. Om det ville blive i morgen. Eller om en uge. Om en måned. Eller om der ville gå år.

Den nye veninde har dog givet hende blod på tanden.

- Det har givet mig enormt meget mod. Som det er lige nu, så tror jeg, at den første ven er den sværeste, men vigtigste at få. For det viser, at man kan godt få venner, siger Bodil Richardt.

Det er hårdt og svært

Historien om Bodil Richardts jagt på nye venner har ikke kun kastet søde beskeder af sig. Der har også været et par sure opstød fra personer på Facebook.

Ingen kan vel forvente, at man hiver pløkkerne op og flytter til et nyt sted, og så kommer venskaberne bare dumpende, har det lydt. Men det har Bodil Richardt heller ikke gjort.

- Jeg har gjort alt muligt. Jeg har været til yoga, jeg har postet på Instagram, jeg har spurgt, om der ikke var nogen, der ville med ud og gå en tur.

- Man skal hundrede procent ud at gøre noget. Vi går til fællesspisning nede i Fjellerup, så tit vi kan, og der er masser af muligheder her i Fjellerup, siger Bodil Richardt.

Hun tilføjer et men.

For venskaber er ikke det eneste punkt på programmet på Djursland. Mens Bodil Richardts mand har boet på en gård på landet før, er det helt nyt for den 32-årige kvinde. Der er brønde, der skal laves. Der er ting, hun intet aner noget om og skal lære.

- Det er også lidt et dilemma for det moderne menneske. Man kan godt føle, at man ikke er der, hvor man skal være, men man har ikke overskud til at involvere sig i tusind ting. Og så er man lidt stuck. Det kan godt være, man gerne vil vende noget, men at man ikke har overskud til at flytte sig derhen, siger hun.

Bodil Richardt er fuldt ud bevidst om, at venskaberne ikke bare kommer, og det er hende selv, der skal i gang.

- Men det gør ikke den rejse mindre hård og svær. Og det er det, jeg taler åbent og ærligt om. Jeg tror meget på, at man også skal tale åbent om de svære ting. Jeg tror ikke, at der kommer noget godt ud af at putte med de svære ting og at være stille.

Sådan lyder de sidste ord fra Bodil Richardt, inden hun er på vej ud af døren for at tage over til sin nye ven, der bor otte minutter væk, og som har inviteret på krabbebisque her til aften.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk