Blev matchet i populært tv-eksperiment: Sådan går det de unge fra DR3-program i dag

For nogle af de medvirkende i 'Mit hemmelige match' varer kærligheden ved.

(© dr)

Hvad sker der, når man tager ti unge mennesker, der aldrig har mødt hinanden, og sætter dem sammen i et kollektiv?

I DR3-programmet ’Mit hemmelige match’ har ti meget forskellige unge skullet få hverdagen til at fungere med alt fra tøjvask til madplaner – og ikke mindst venskab og kærlighed.

For mens kollektivet kan byde på fællesskab, fest og ballade, kan det også være en udfordring, når mange forskellige personligheder flytter under ét tag, og nye relationer skal dannes.

Forud for eksperimentet var de medvirkende igennem omfattende personlighedstests, og eksperten kom herefter med bud på, hvor der er potentielle matches for konflikt, kærlighed og venskab.

Programmerne er blevet en seersucces og er blandt de mest streamede på DR TV sammen med ’Bedrag’, ’Alene i vildmarken’ og ’Løvens hule’. Vi har spurgt fem af de medvirkende, Marc, Marianne, Rebecca, Sebastian og Oliver, om ekspertens forudsigelse har holdt stik, og hvordan det har været at opleve sig selv udefra som en del af et større fællesskab.

1

Rebecca, 21 år

Rebecca og Sebastian fik hurtigt øjnene op for hinanden, men ifølge personlighedstesten var Rebecca et godt match med Oliver. Ifølge testen er de nemlig begge ekstroverte, åbne over for nye oplevelser og tænker ikke for meget over tingene.

Mig og Sebastian ser hinanden rigtig tit. Vi er ikke kærester, vi hygger os bare og har det pissegodt sammen. Og så tager vi den derfra. Vi har ikke travlt med noget. I starten syntes jeg, at det var pissenederen, at vi ikke var et kærlighedsmatch. Men vi er et bevis på, at modsætninger mødes.

Mit kærlighedsmatch var til gengæld Oliver, og det kan jeg overhovedet ikke se. Ikke noget ondt om ham, men han er langt fra min type.

Det har hele tiden været vigtigt for mig at være ægte og meget ærlig. Efterfølgende var det rigtig hårdt, for jeg gav rigtig meget af mig selv. Men jeg ville gøre det hele igen, hvis jeg kunne. Fordi jeg har fået de bedste oplevelser, de fedeste minder og sådan nogle gode relationer. Især Masja, som er mit venskabsmatch - vi ses tit, drikker kaffe eller øl og hygger. Der har eksperten ramt spot on.

Tonen på sociale medier er meget hård, især på Jodel, hvor man kan skrive anonymt. Mange skriver, at jeg er blank og dum. Folk dømmer mig ud fra et program, og jeg synes, det er dårlig stil, når det kun er negative kommentarer fra anonyme. Fair nok, at folk har en mening, men jeg synes, man skal vise noget anstændighed på nettet, for vi læser også med. Men jeg fortryder ikke noget.

2

Sebastian, 20 år

Rebecca og Sebastian fik hurtigt øjnene op for hinanden, men ifølge personlighedstesten var Rebecca et godt match med Oliver.

Efter optagelserne er den person, jeg stadig ser, sjovt nok Rebecca. Normalt ser jeg ikke mig selv holde fast i en relation efter fem måneder, men det viser, at videnskaben ikke kan forudsige kemi mellem mennesker og fysisk attraktion. Og det er 'Mit hemmelige match' et godt eksempel på.

Det er meget surrealistisk at se sig selv på tv, men jeg har lært utroligt meget af at se mine adfærdsmønstre. Når det kommer til kvinder, skal jeg være bedre til at opfange signaler og bedre til at have en forståelse for, at mine følelser ikke nødvendigvis er de samme som hendes. Jeg skal også blive bedre til nogle gange at afværge situationer og give det lidt længere tid, før jeg reagerer.

Hvis jeg skal være ærlig, er der delte meninger om min opførsel i programmet. Nogle mener, at min håndtering af Rebecca ikke er tacklet på den bedste måde. Min mor har altid fortalt mig, at hvis der er én ting, der er uundgåelig, er det kritik, men én ting der er selvvalgt, er, hvordan du kan undgå den. Det må jeg lære. Når alt kommer til alt, har det gavnet mig som person og individ at være med. Det var en stor oplevelse.

3

Marc, 24 år

Marc og Marianne blev af eksperten beskrevet som ”et virkeligt stærkt match”. Ifølge deres personlighedstest er de nemlig begge ekstremt udadvendte og selskabelige og ofte muntre og glade. På papiret har de begge let ved at forelske sig, og tesen var, at de fra starten ville lægge mærke til hinanden.

Det var mærkeligt at finde ud af, at en ekspert på forhånd havde vurderet, at vi passede sammen. Især fordi de andre kærlighedsmatches var noget værre pjat.

Jeg sagde dengang, at jeg ville gå all in på forholdet med Marianne – og det har jeg også gjort. Så for en måned siden flyttede vi sammen hos mig. Og vi har endda været i IKEA tre gange uden nogen som helst diskussioner. Så den parforholdstest har vi i hvert fald bestået.

Det har både været spændende og lærerigt for mig at være med i 'Mit hemmelige match'. Man lærer virkelig sig selv bedre at kende, når man flytter sammen med ni nye mennesker i en måned. Man bliver nødt til at tænke, før man taler og tælle til 10, inden man bryder ud i frustration over, at folk gør ting på en anden måde, end man selv ville have gjort.

Det har også gjort mig langt mere åben og mindre fordomsfuld overfor andre typer af mennesker, end dem jeg normalt omgås.

4

Marianne, 24 år

Marc og Marianne blev af eksperten beskrevet som ”et virkeligt stærkt match”. Ifølge deres personlighedstest er de nemlig begge ekstremt udadvendte og selskabelige og ofte muntre og glade. På papiret har de begge let ved at forelske sig, og tesen var, at de fra starten ville lægge mærke til hinanden.

Det har føltes meget naturligt og rigtigt for mig at flytte sammen med Marc. Jeg boede før i Odense, og det føltes bare forkert at være der, når han ikke var der. Vi savnede hinanden hele tiden, når vi ikke var sammen.

Vi klikkede rigtigt godt fra starten, men jeg brugte faktisk den første tid på at afvise Marc. Der var klart mere forbehold fra min side, end man ser på skærmen. Men til sidst indså jeg, at Marc hele tiden fik mig til at le, og at vi havde det virkeligt rart sammen. Så for mig var det en lille gnist, der blev ved med at lyse, indtil det til sidst var et stort bål af kærlighed.

At bo i kollektivet med de ni andre har lært mig at blive bedre til at sige fra. Jeg har altid været meget tilbageholdende med at sige min mening i større sammenhænge. I løbet af den måned, hvor vi boede så tæt, indså jeg, at jeg skal blive bedre til at sige det, hvis der er noget, der irriterer mig. Det har jeg virkeligt taget med mig.

5

Oliver, 24 år

Ifølge personlighedstesten var Rebecca et godt match med Oliver, fordi de matchede godt på nogle parametre for, at der kunne opstå kærlighed. Oliver blev kædet sammen med Mikkel i venskabsmatch.

At Rebecca er mit kærlighedsmatch beviser, at personlighedstesten er bygget på fundamentale personlighedstræk og ikke andre parametre.

Mikkel og jeg blev venskabsmatches, og der synes jeg, eksperten var ret on point. Vi havde nogle gode øjeblikke sammen og formåede at blive gode venner.

Folk skriver, at jeg er pseudoklog, irriterende og højrøvet. Jodel har ikke været mine største fans, for at sige det mildt. Men jeg kan godt se, hvor noget af det kommer fra, og at jeg har været lidt for hurtig nogle gange til at få ret.

Det har været oplysende at se sig selv, og det har givet mulighed for selvindsigt. Nu skal jeg lige formå at absorbere det hele, men jeg har fået noget at tage til eftertanke.

Facebook
Twitter