Christian vejede 180 kg og var arbejdsløs - så tabte han 70 kg og blev bodybuilder

Christian har haft behov for at opfinde en ny mand for at opnå et nyt og bedre liv.

Hans Christian var en anden, da han var 18-19 år, end den Christian, der fortæller sin historie i dag.

Hans Christian var ekstrem overvægtig. Han spiste store mængder junkfood,og han tog mange Ketogan-piller ad gangen.

- Forskellen på Hans Christian, der var mega fed og åd 16-17 piller og 10 cheeseburgere ad gangen, og så mig i dag er enorm, rent mentalt, fortæller Christian.

I dag bruger han kun navnet Christian. Hans Christian var den gamle personlighed - den han ikke længere identificerer sig med.

Christian mistede sin mor allerede som 19-årig, og da han også mistede sin far, satte det tankerne i gang om et andet liv.

- Jeg kom til at tænke rigtig meget over mit liv, da min far døde. Det stod rimeligt klart for mig, at hvis jeg gerne ville nå noget i det her liv andet end at ligge derhjemme og æde pizza og se film, så skulle der ske noget.

Christian blev til sidst træt af, at der altid var noget i vejen, ingenting kunne lade sig gøre, der var kun opgivenhed og problemer. Alt virkede umuligt.

Lige præcis de tanker sendte Christian ud på en rejse, der endte med, at han måtte efterlade noget af sig selv i fortiden.

Få Christians historie - og se billederne - nedenfor:

PÅ DR TV kan du lige nu se 'Skindet bedrager', hvor vi følger Christians kamp.

 • Christian ser i dag sig selv som et helt andet menneske end 19-årige Hans Christian. Han fortæller om behovet for nærmest at opfinde en ny mand for at opnå et nyt og bedre liv. (© dr)
  1 / 11
 • - Det lyder så skizofrent, men på et eller andet tidspunkt i mit liv følte jeg bare, at jeg havde behov for at adskille mig fra mit gamle jeg. Og i så voldsom en proces, som jeg har gennemgået, gælder alle kneb. Det var en måde, jeg kunne adskille mig fra ham og hans negative tankesæt. (Foto: Andreas Bro © dr)
  2 / 11
 • Træning er meget vigtigt i Christians liv. Det giver ro og gør ham glad. Han synes, det giver ham et godt liv med overskud. Her laver han dødløft med 180 kg. (Foto: Andreas Bro © dr)
  3 / 11
 • I dag træner Christian stort set hver dag. For at have det godt med sin krop, men lige så meget for at have det godt i sit sind. - Jeg har godt nok ændret mig, siger han og fortæller om sin forvandling. - Jeg går anderledes, jeg står mere oprejst, jeg taler meget anderledes. Jeg er i det hele taget mere sikker på mig selv. (Foto: Andreas Bro © dr)
  4 / 11
 • Da Christian var 19 år, var han arbejdsløs og vejede 180 kilo. I dag er han bodybuilder og vejer 105 kg. Det har krævet hårdt arbejde, og Christian har også været igennem operationer for at blive fri for den overskydende hud. (© dr)
  5 / 11
 • Da Christian havde taget beslutningen om et nyt liv, tog det 1-1,5 år at opnå vægttabet. - Da min far lå på dødslejet, lovede jeg ham, at jeg nok skulle klare mig. Jeg ville jeg jo ende alene, fordi min mor døde, da jeg var 19. Han skulle ikke tro, at jeg bare ville gå i forfald eller være en kæmpe fiasko. (Foto: Andreas Bro © dr)
  6 / 11
 • - Jeg sidder ved en computer hele dagen på arbejde. Hvis jeg vil vedligeholde mit vægttab, er jeg nødt til at lave noget motion, og jeg er også nødt til at gøre det for at at have det godt. Jeg får det skidt, når jeg ikke får det gjort. Så begynder jeg at blive rastløs. (Foto: Andreas Bro © dr)
  7 / 11
 • Christian har et afslappet forhold til mad, og der er ikke noget, han ikke spiser, men når han spiser usundt, sørger han for at gøre det med måde. (Foto: Andreas Bro © dr)
  8 / 11
 • Christian er kommet hjem fra træning og er i gang med at lave mad til sig selv. Menuen står på oksekød og grøntsager. (Foto: Andreas Bro © dr)
  9 / 11
 • Christian presser sig selv, når han er i træningscentret. En af grundene til, at han stadig træner hårdt, er, at det er fedt at være i form. Han har det for eksempel godt med, at han kan cykle på arbejde uden at blive forpustet. (Foto: Andreas Bro © dr)
  10 / 11
 • For Christian har rejsen været lang både fysisk, men i lige så høj grad psykisk. - Hele vejen igennem har jeg jo gået og tænkt og bearbejdet mit indre og mit følelsesliv, og jeg har sat mig selv udfordringer i mit liv for at komme udover nogle grænser og for at komme ud af de der selv-negative tanker. (Foto: Andreas Bro © dr)
  11 / 11
Facebook
Twitter