Christinas mand er 24 år ældre - og de er ligeglade med, hvad andre tænker

Kunne du forelske dig i en, der var meget ældre eller yngre end dig selv? Det gjorde Christina og Dennis.

- Nå, du har taget din far med i dag, kan jeg se?

Christina Ranegaard Thomsen er til lægen, og Dennis Andre Thomsen er med.

- Nej, det er godt nok min forlovede.

Det er ikke svært at forestille sig situationen. Akavet.

Men der er 24 års aldersforskel på Christina og Dennis, og Dennis kunne helt legalt være Christinas far.

De grinede og foreslog, at de lige kunne gå ud, og så komme ind igen.

Det har taget tid at kunne grine af den slags. Især Dennis var skeptisk i starten. Det var Christinas far også. Christina bekymrede sig om, hvad andre tænkte, og så var der et par fyre på gågaden i Odder, som råbte 'sugardaddy' efter Dennis.

I et ud af 12 ægteskaber er manden mindst 10 år ældre end kvinden, viser tal fra Danmarks Statistik, og søger vi videre på nettet, dukker der en del fordomme og bekymringer op om netop aldersforskel i parforhold. Er Christina en golddigger? Ledte Dennis efter ungt kød og en trofækone? Er de ikke for forskellige? Og lille Christina, du bliver jo tidlig enke?

Nej. Nej. Nej. Nej, forhåbentlig ikke, svarer parret.

Forklaringen er, at modsætninger mødes – også i Odder. Helt specifikt mødtes de til en teaterforestilling i 2007, hvor de begge spiller med. Og så sagde det bang.

Christina har ikke fundet en gammel mand med penge. Eller, vi kan da godt kalde ham gammel, som hun selv siger.

Det har flere måske tænkt, når de har set parret hånd i hånd. Men det er ikke ofte, at folk direkte har råbt det efter dem, som den gang i starten af forholdet, hvor parret gik en tur i Odder, og et par fyre på det modsatte fortov råbte: 'Sugardaddy' til Dennis, og 'du boller dig bare til penge' til Christina.

Det blev Christina ret ked af.

- Det var ret groft, og jeg tænkte: ’Åh gud, skal det her til at være en del af min hverdag, for det magter jeg ikke?’

Folk kigger sikkert stadig, men parret lægger ikke mærke til blikkene mere, fordi de selv er blevet så afslappet.

- Hvis de vil glo, så lad dem glo. Jeg er flintrende ligeglad med, hvad andre tænker, mener Dennis, og sådan har Christina det også i dag:

- Jeg var ikke ligeglad. Jeg var kun 20 år, og der går man meget op i: Puha, hvad tænker andre om mig nu? Nu er jeg 30, og nu er jeg også flintrende ligeglad med andres holdning.

For ti år siden mødte den i dag 30-årige Christina Ranegaard Thomsen den i dag 54-årige Dennis Andre Thomsenden. De forelskede sig, men havde en masse udfordringer ved at ’springe ud’ som kærester. De har oplevet råb efter dem på gaden, og familie og venner havde svært ved forholdet i starten. I dag går det meget bedre.

Mens Dennis’ forældre sagde tillykke, var Christinas fars reaktion en lidt anden: 'Det skal du se at komme ud af. Dennis er 44 år, han er i panikalderen, og han skal bare have noget ungt kød.'

- Det var en hård besked at få. Jeg var ked af det og irriteret, husker Christina.

Men Dennis havde også selv tænkt tanken. Ikke at han var i panikalderen, og at han var ude efter ungt kød. Men han havde tænkt, at Christina var meget ung. Måske også for ung.

Og med så stor aldersforskel ville det aldrig blive til noget. De brugte tid på at tale aldersforskellen igennem, inden de blev kærester.

- Christina har en ung krop, men hun er en gammel sjæl. Jeg ved, at nogen kløede sig i håret, lige da vi havde mødt hinanden. Men jeg synes ikke, jeg skal forsvare vores forhold. Hvis folk spørger, svarer jeg, at jeg aldrig har været lykkeligere i mit liv. Jeg tror godt, at folk kan mærke, at vi har det godt sammen, siger Dennis.

Heldigvis er Dennis, som han selv siger det, pissegod til svigerforældre, og parret var sikre på hinanden. Efter fire måneder købte de huset i den gamle gågade i Odder.

Christina og Dennis blev gift d. 29. september 2012.

Hvis Christina valgte Dennis, valgte hun også en ældre omgangskreds – og tre børn. For da Christina mødte Dennis som 20-årig, var børnene fire, seks og 16 år.

Det havde altid været en drøm for Christina, men Dennis ville ikke have flere børn. Hun besluttede sig for, at hun ikke ville give afkald på Dennis for at få sine egne biologiske børn.

Selvom der kun er tre år mellem Christina og Dennis’ ældste barn, har de fået det til at fungere. Christina er en kammerat overfor den ældste, og bonusmor for de to små.

Og selvfølgelig har det gjort Christina ældre:

- Jeg er vokset i en anden retning langt hurtigere, end man ellers gør, når man er 20 år.

Christina har én kammerat tilbage. En veninde kunne slet ikke forholde sig til, at hun skulle være sammen med Dennis, så de er ikke venner mere. Resten af deres omgangskreds er Dennis’ venner.

- Jeg har mærket, at der var en fælles tilpasning for at mødes på midten. Men det har aldrig været noget problem for os og vores venner, fortæller Christina.

Så det er rigtig nok. Der ér forskelle på de to, men de er ikke for forskellige. Og som par finder man jo fælles interesser. Christina og Dennis synger sammen i et orkester, hvor de synger opera og operette. Det har længe været Dennis’ helt store passion, og nu er det også Christina.

Når de optræder, joker Christina med, at hun har taget sin far med. Hvis altså ikke folk på forhånd har spurgt: 'Vi skal lige være sikre, er I et par eller?'

Deres yndlingssang er en opera. O soave fanciulla, hedder den.

De ved godt, at Dennis bliver gammel før Christina. Når Dennis er 70 år, er Christina 46 år. Så han får sikkert gammelmands-skavanker, før Christina bliver ramt, og det er noget, de taler de om.

Om fem år vil de flytte over i et hus, hvor der ikke er trapper. Ikke en handicapbolig med brede døre, men alligevel en bolig, hvor Dennis kan blive gammel. Måske kan de ligefrem søge en seniorbolig, joker de.

- Vi siger tit, at vi glæder os til at have vores pensionistotium sammen. Jeg skal bare lige have 24 år til at gå, inden Christina kommer hjem.

- Så kommer jeg dumpende lige pludselig, og så har Dennis bare af at være klar.

Facebook
Twitter