Christinna dyrker nye sider af sig selv, når hun smider den pæne facade - og tøjet

Hun lever efter ’fuck, hvad andre tænker’-princippet. Og det er befriende.

30-årige Christinna Svensson fra Aarhus er ikke umiddelbart en kvinde, der skiller sig ud fra mængden.

Hun beskriver sig selv som 'ret almindelig af udseende' med et 10.00 til 18.00-job som chef i en tøjbutik.

- Jeg er typen, der bliver targeted af Jehovas Vidner ude på gaden. Måske ligner jeg en, de kan hverve. Så tænker jeg, 'if only they knew…', takker pænt nej og går videre, siger hun.

'If only they knew'...

Der er nemlig to sider af Christinna.

Den ene øver sig hver dag på at være fuldstændigt ligeglad med, hvad andre mennesker tænker om hende, og hun er godt på vej.

Den anden har altid været ligeglad. Hun gør præcist, hvad hun vil, når hun går på scenen som burlesque-performeren 'Scarlet Blixen' og tjener penge på at smide tøjet.

Christinna prøver at leve sit liv efter 'fuck, hvad andre tænker'-princippet. Hun har et motto, der lyder: 'Føles det godt for dig, er det rigtigt'.

- Særligt mange kvinder holder sig tilbage fra at gøre noget vildt, selv om de har lyst til det. De begrænser sig selv og bruger en masse energi på at overveje, hvad andre mon tænker om dem. Den energi kan bruges bedre, hvis de lærer at være mere ligeglade, siger hun og erkender, at det er svært at nå dertil.

- De fleste af os har en stemme i hovedet, der fortæller os om alt det, vi ikke kan. Det er en selvkritik, der kommer indefra og fra medierne, og den er ødelæggende og begrænsende for vores udvikling.

Christinnas budskab er, at man skal øve sig i overdøve den stemme og argumentere mod den. Forsvare sin person og bede stemmen holde sin kæft, når den begynder at blande sig i snakken.

- Det tager tid, men det kan lade sig gøre. Man kan sagtens øve sig i at være ligeglad og gradvist lære sig selv at gøre noget nyt. Tage små skridt hen mod et stort mål eller spise en hel elefant i bittesmå bidder. Når man lykkes med noget ét sted i livet, giver det modet til at gøre noget andre steder. Det er min erfaring.

Christinna er single og deler en femtesals-lejlighed med en veninde.

Hjemmet er indrettet med en blanding af retro, Ikea-møbler og 'alt muligt skrammel', som de finder på loppemarkeder.

Her er blandt andet en udstoppet svane, bøger om kvindens anatomi med titler som 'Vagina', 'Gender Trouble' og 'Porno Chic', valgplakater fra Enhedslisten og Alternativet og ikke mindst 'Fisse-billedet', som Christinna indrammede og hængte op, mens veninden ikke var der til at gøre indsigelser.

Billedet viser præcist, hvad titlen lover. I forskellige farver og former.

Det er også her i lejligheden, Christinna opbevarer alle de kostumer og rekvisitter, hun tager med på scenen, når hun forvandler sig til Scarlet.

Christinna Svensson versus Scarlet Blixen. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © . / Foto: Mikkel Berg Pedersen © .)

Burlesque er et frirum for Christinna, som er kommet til at fylde det meste af hendes liv.

Her bruger man ikke ordet 'diskret', og der er stort set ingen grænser for, hvor meget man kan skeje ud og lege med sin identitet.

Efter 45 minutters arbejde foran spejlet på det lille badeværelse er makeup'en lagt efter devisen 'ser det forkert ud - så put mere på'.

Christinna går ind på sit værelse, smider den røde hverdagskjole og kommer ud i et nyindkøbt puddelhunde-kostume.

Så er hun klar til at vise os, at hun ikke er bange for eksempelvis at tage en tur i Rema1000, hvor folk kan tænke præcist, hvad de har lyst til, mens de kaster lange blikke efter hende.

Det er altså ikke noget, hun plejer at gøre - hun tør bare godt.

Halen dingler mellem benene, når hun går rundt og fylder varer i indkøbskurven iført en hue med pailletter, lyseblå plys-ører og en tætsiddende dragt, der kun efterlader lidt til fantasien.

'Føles det godt for dig, er det rigtigt'.

- Jeg eksperimenterer med min personlighed på den her måde, og jeg har det supersjovt med at dyrke flere sider på forskellige tidspunkter. Man bliver aldrig for gammel til at udfordre sig selv. Jeg tror, der er mange midt i 20'erne, som føler, at nu er de blevet det menneske, de skal være resten af livet, så nu er de låst fast i en eller anden rolle, de ikke kan slippe ud af, siger Christinna Svensson.

- Det er noget bullshit!

Det er vigtigt for Christinna at vise, at hun kan rumme flere sider samtidig.

At hun ikke bliver en mindre dygtig akademiker, selv om hun med sin universitetsuddannelse arbejder i en tøjbutik.

Og at hun kan være respekteret som butikschef i hverdagen og stadig optræde letpåklædt for penge om aftenen og i weekenderne.

Hendes kolleger ved godt, hvad hun laver i sin fritid.

Christinna smiler sødt til kunderne, mens hun hjælper dem, tager imod betaling og spørger, om de vil have kvitteringen med i posen.

Hun er ikke typen, der bruger ret meget make-up i det daglige, for hun har ikke behov for det.

Scarlet er alt det modsatte.

Hun er vild og hæmningsløs, og hun kan både være ond og pirrende sexet, når hun klasker sig selv så hårdt bagi, at der kommer et rødt mærke efter håndfladen.

Scarlet får sine billeder bandlyst på Instagram, fordi de sorteres fra som 'sexually suggestive content', og hun slikker på sin arm, hvis hun har lyst.

Den slags gør Christinna ikke.

- Jeg kalder det 'mestringstro', og det er noget, alle kan lære. Det handler om at overbevise sig selv om, at man kan meget mere, end man går og tror, hvis man kaster sig ud i det. Jeg havde aldrig troet, at mit liv skulle være sådan her, og nu kan jeg ikke forestille mig et liv uden burlesque med alle de oplevelser og selvtilliden, jeg får ud af det.

Christinnas erfaring er, at der ofte er meget få negative konsekvenser ved at gøre de ting, man virkelig drømmer om, men frygten for at fejle holder os ofte tilbage.

Hun kender det fra sig selv, for hun har også engang været usikker, og usikkerheden rammer hende stadig indimellem.

Som barn hjemme i Aalborg var hun den stille pige i klassen, der sad og passede sig selv og sine tegninger.

På gymnasiet var hun en af 12-tals-eleverne, der suste igennem uddannelsen, og hun afleverede sit speciale i kønsstudier på universitetet i 2017.

Christinna har altid været fascineret af vintage-modeller, striptease, pinups og den sexede kvindefigur, der optræder som en farlig og forførende 'femme fatale' i film og bøger - som eksempelvis i James Bond-universet og Eva i biblen.

På efterskolen mærkede hun for første gang glæden ved at få opmærksomhed, da hun stod model for en kæreste, der kunne lide at tage billeder.

En dag tog hun gallakjole på og kravlede op i et træ og poserede, selv om det var vinter og snestorm omkring hende.

En anden dag sminkede hun sig med sort makeup, tog sort tøj på og gik ned i brugsen for at se folks reaktioner.

- Det var vel en øvelse i at være mærkelig. Min debut i at turde skille sig ud offentligt og være ligeglad. Folk stirrede, og det var megasjovt. Det var første gang, jeg havde følelsen af at være i fokus og gøre noget skørt, fordi jeg havde lyst til det, og jeg kunne lide det. Det smagte af mere, og det 'mere' får jeg på præcis samme måde, hver gang jeg går på scenen i dag, siger hun.

Hendes første show var hos organisationen Cabaresque i Aarhus i december 2015. Hun var helt ny og uerfaren i branchen, og hun valgte at tage to bh'er på - for en sikkerheds skyld.

Det var ekstremt grænseoverskridende for hende at stå på en scene, men nu stod hun der med sin mors stiletter på og en helt ny kjole, som folk forventede, at hun smed.

Det gjorde hun så. Altså med to bh'er indenunder.

Siden har hun ikke kigget sig tilbage, og Christinna er som Scarlet Blixen i dag en af Danmarks mest kendte burlesque-performere med shows og foredrag rundt i hele landet og i udlandet.

Den opmærksomhed, hun får på scenen, booster hendes selvtillid, og det er noget, hun tager med sig i sin hverdag.

- Det er følelsen af at blive set og hørt og nærværet mellem mig og publikum, jeg godt kan lide. Det handler ikke om, at jeg skal føle mig lækker. Det handler om, at jeg tør gå på scenen og fremføre præcist det act, jeg har lyst til.

Christinna er glad for, at hun dengang for tre og et halvt år siden skubbede sig selv ud på scenen og gjorde noget, hun aldrig havde forventet af sig selv.

- Det er dér, man udvikler sig som menneske. En god veninde plejer at sige, at hemmeligheden ved at turde noget er, at man bare skal gøre det. Det lever jeg efter, og så må folk tænke, hvad de har lyst til, siger Christinna Svensson.