Instagram har givet Amie selvtilliden tilbage: Før var jeg pigen, som ingen ville tale med

Amie på 17 havde længe følt sig ensom. Men i 2017 ændrede én beslutning alt for hende.

(© Betina Garcia)

17-årige Amie har gået i specialklasse de seneste to år. Når hun for eksempel har siddet med et regnestykke i skolen, som hun ikke kunne finde ud af, kunne hun bryde helt sammen. Hvis det gik helt galt, begyndte hun at ryste og løb ud på toilettet for at græde.

Det fik hende til at føle sig dum. Derfor forsøgte hun for alt i verden at skjule, at hun gik i specialklasse over for skolens andre elever og dem, hun kendte uden for sin skole.

I september 2017 traf Amie et valg. Hun valgte at slette alle billederne på sin gamle Instagram-profil for at starte helt forfra. Hun ville genopfinde sig selv og vise den stærke og selvsikre Amie – den Amie, hun ikke kunne få lov at være i hverdagen.

- Før jeg lavede min Instagram-profil om, lavede jeg faktisk ikke rigtig noget andet end at kigge ud ad vinduet, og jeg havde et så kedeligt liv. Nogle gange tænkte jeg endda, hvorfor jeg overhovedet skulle fortsætte med at leve, siger Amie.

Tør vise, at hun kan noget

I modsætning til Amie, som følte sig uperfekt, er Amie på Instagram meget selvsikker. Amie elsker mode og design, og på Instagram tør Ami vise, at hun kan posere, sætte det rigtige tøj sammen og tage de perfekte billeder. Det er her, hun kan og tør vise, at hun rent faktisk kan noget andet og ikke kun er hende fra specialklassen.

Jeg kan godt lide mine øjne på det her billede fra min Instagram-profil. Man kan se på mine øjne, at jeg er glad. Og så elsker jeg at gå i tøj, der skiller mig ud fra mine veninder. Det gør min trøje på det her billede. (© Fra Amies Instagram-profil)

- Instagram betyder rigtig meget for mig, og jeg er på næsten hele tiden. Der tænker jeg aldrig over, at jeg har det svært med matematik. Selvfølgelig er der nogle, der sender mærkelige beskeder, men dem sletter jeg bare.

Hvis hun får et like, bliver hun glad. Hvis hun får en kommentar, hvor der står, at hun ser smuk og skøn ud, så bliver hun endnu mere glad, fortæller hun. Og hvis hun får hadefulde beskeder fra andre på Instagram, så svarer hun dem i stedet for at skjule sig, som hun gjorde i skolen.

- Instagram er som en helt anden verden for mig. I skolen er jeg meget trist og negativ, men på Instagram er jeg positiv. Selv når der er haters, så svarer jeg positivt og med ret ryg.

Normalt smiler jeg ikke så meget på mine billeder på Instagram. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men jeg ser tit seriøs ud på mine billeder. På det her billede smiler jeg rigtig meget, og det kan jeg godt lide. Det var min veninde, der tog billedet i Kongens Have i København. Vi sad og spiste sushi, som min veninde havde fået sponsoreret. (© Foto fra Amies Instagram-profil)

Får nye venner på Instagram

Da Amie traf valget om at slette alt på sin Instagram-profil og lave helt nye billeder ændrede meget sig, og hun begyndte at få nye venner, som hun ikke før havde haft.

- Jeg blev set som pigen, som man bare ikke skulle tale med, fordi jeg gik i specialklasse. Mange troede, jeg var megamærkelig og lavede jokes med mig. Nogle af dem har nok tænkt, at jeg var mærkelig, fordi de godt kunne se, at jeg ikke havde så meget selvtillid. Det gjorde mig meget ensom.

- Instagram gjorde en kæmpe forskel for mig. Jeg begyndte at få venner på Instagram, og nu er rigtig mange af mine venner derfra, så Instagram har været rigtig godt for mig, siger hun, mens hun sidder i toget på vej til Køge, hvor hun netop skal besøge en af sine nye veninder.

Kan stadig føle sig usikker

I dag har Amie fået omkring ti venner fra Instagram, og det er dem, hun stoler allermest på. Særligt en af dem ses hun med hver dag. Udover at tage på caféer og fester sammen, så tager de også billeder af hinanden til Instagram. De taler om, hvornår det er bedst at lægge billeder ud, og hvad man skal gøre og ikke skal gøre på de sociale medier.

Men selvom Instagram har gjort livet bedre for Amie, så kan hun stadig nogle gange føle, at hun ikke er god nok.

Det her billede er et af mine yndlingsbilleder fra Instagram. Jeg ser selvsikker ud og ligner en "strong woman". (© Foto fra Amies Instagram-profil)

- Jeg tror egentlig, at virkelighedens Amie er lidt en mellemting. Jeg kan stadig være usikker og tænke, at jeg ikke er god nok til for eksempel til matematik, og at jeg vil få svært ved at få et job. Så måske er jeg i virkeligheden nok 70 procent Amie fra Instagram og resten den usikre Amie, siger hun.

Hun er ikke i tvivl om, hvordan hun havde haft det i dag, hvis hun ikke havde lavet sin Instagram-profil om for omkring to år siden.

- Så ville jeg have siddet inde på mit værelse og haft det rigtig dårligt. Instagram har givet mig rigtig, rigtig meget selvtillid og gjort mig mere stolt af mig selv.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk