'Jeg laver Tinder-aftaler til om to uger': 18 unge deler, hvordan de klarer sig gennem coronakrisen

Der er inspiration fra DR3's brugere på Instagram, hvis corona-isolationen begynder at tære på dig.

(Foto: © Grafik: Anne Vestergaard Olsen, dr)

Du sidder alene hjemme i din lejlighed eller dit hus. Igen. For syvende dag i træk.

Du har efterhånden kæmpet dig gennem hele Netflix' enorme bagkatalog, og du er fuldstændig opdateret på, hvad dine venner på Facebook og Instagram laver i deres corona-isolation.

Du er faktisk begyndt at kede dig. For alvor kede dig. Og du mangler i den grad inspiration til at komme ud af kedsomhedens klamme fangearme.

Mette Marie, 26 år: - Jeg læser fiktion på livet løs. Når jeg læser, forsvinder jeg ind i fiktionen verden og glemmer alt. Imens jeg har gået på studie, har jeg helt glemt mine fiktive venner Harry, Ron og Hermione. (Foto: © (Grafik) Anne Vestergaard Olsen, dr)

Derfor har vi spurgt DR3's brugere på Instagram, hvad de gør for at komme mentalt uskadt gennem corona-pandemien.

Nogle fordyber sig i bøgernes verden, mens andre drikker fyraftensøl med kollegaerne over Skype.

Herunder bringer vi 18 af DR3-brugernes svar, så du forhåbentligt kan få idéer og inspiration til nye aktiviteter i disse corona-tider.

1

Jeg spiller World of Warcraft. Det er det bedste tidsfordriv!

Kristoffer, 23 år

2

Jeg maler. Det er godt tidsfordriv, fordi det tager lang tid. Og så hjælper det mig med at få mine tanker over på noget andet, når jeg nu ikke kan distrahere mig selv med at mødes med andre mennesker.

Marie, 19 år

3

Jeg passer de af familiens børn, som ikke kan komme i nødpasning. Jeg gør rent alle de steder, jeg ikke når til dagligt, bager kager og nyder solen fra min altan. Mulighederne er mange.

Anne, 22 år

4

Jeg læser fiktion på livet løs. Når jeg læser, forsvinder jeg ind i fiktionen verden og glemmer alt. Imens jeg har gået på studie, har jeg helt glemt mine fiktive venner Harry, Ron og Hermione.

Mette Marie, 26 år

5

Jeg sætter Tinder-dates op til om to uger.

Casper, 23 år

6

Jeg underholder mig selv med små projekter, som at koordinere fremtidige fødselsdagsgaver eller skrive hypotetiske taler til bryllupper.

Anna, 22 år

7

Jeg går i 3.g og skriver SRP, så jeg ser det positive i, at ingen andre laver noget, der er sjovt, som jeg går glip af. For vi holder os forhåbentlig alle indendørs.

Nina, 19 år

8

Jeg har lavet en online-bodega med mine med-rusvejledere, hvor vi drikker en øl og snakker om alt muligt mellem himmel og jord.

Kamilla, 23 år

9

Jeg lærer klaver og skriver sange. Det er meget terapeutisk for mig. Man kommer ud med nogle følelser og tanker, man måske ellers ville holde inde. Og så føler jeg, at jeg får udrettet noget.

Jonas, 22 år

10

Jeg ser serien '2900 Happiness'. Har set den for 3. gang. Når jeg når til et sted, jeg ikke kan lide eller der sker noget uheldigt, så starter jeg serien om igen.

Liv, 21 år

11

Hvis jeg følger alle retningslinjer, er alt andet ude af mine hænder - og så er det ikke værd at bekymre sig om. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men den tanke hjælper mig.

Tanya, 24 år

12

Jeg drikker fyraftensøl med kollegaerne over Skype.

Line, 28 år

13

Jeg laver et skema hver dag, hvor jeg skal ordne nogle ting, læse, træne, tegne mm. Og så er FaceTime bare en vidunderlig ting!

Jenan, 24 år

14

Jeg spiller Sims. Det er et fantastisk tidsfordriv, der får én til at glemme alt om corona.

Anine, 21 år

15

Jeg sørger for at holde kontakt til mine nærmeste, når angsten rammer. Og så mediterer jeg derudad.

Ina, 31 år

16

Jeg ringer og skriver rundt til familie og venner. Det distraherer mig fra ensomhed og kedsomhed.

Cecilie, 22 år

17

Jeg prøver at huske mig selv på, at alting har en ende. Sommeren er på vej med musik og glade dage. Og så er 'Netflix sharing' ret godt.

Gustav, 24 år

18

Jeg går eller løber en tur alene med podcast i ørerne. Så får jeg tankerne over på noget andet og får samtidig god samvittighed over, at jeg får bevæget mig.

Mathilde, 17 år