Kan du huske, da du fik huen på? Her er 20 af jeres vildeste røverhistorier fra studentertiden

Nye og gamle studenter fortæller om deres studenterminder.

(© Anne Vestergaard Olsen/DR)

DYYYYT!

Du har muligvis hørt dem i løbet af de sidste par uger. Eller også har du været iblandt dem. Studenterne.

Over hele landet har de kørt gennem gader og stræder i vogne pyntet med hjemmelavede

bannere
og udstyret med huer på hovederne, båthorn og bajere i hænderne og musik bragende ud af højttalerne.

Studentertiden er kulminationen på flere års lange skoledage, opslidende eksamener og ikke mindst - i hvert fald for manges vedkommende - våde fester.

En tid, som årets studenter, oven på et noget alternativt forår, med nød og næppe har fået lov til at fejre med manér på trods af alskens coronaregler.

Nogle fejrer, at snittet rækkede til at få huen på, og at skoletiden endelig er ovre, mens andre priser sig lykkelige for en adgangsbillet til deres drømmestudie.

Men fælles for de fleste studenter i studentertiden er nok følelsen af, at de har opnået - og oplevet - noget helt særligt sammen.

Og så er studentertiden en tid, som nogle måske husker lidt bedre end andre…

Her fortæller 20 af DR3's brugere om deres vildeste oplevelser i studentertiden.

1

Vi badede i pool på det næstsidste stop. Da vi kørte videre, var jeg helt våd, så jeg forblev bare nøgen indtil det sidste stop. Det var hjemme hos mig, så hele familien fandt mig hoppende rundt splitterravende…

Emily, 25 år

2

Jeg brugte fem år på at komme igennem gymnasiet, fordi jeg gik om, blev smidt ud af STX og til sidst gennemførte en HF. Jeg er ikke så følsom, men jeg havde meget let til tårer efter sidste eksamen, da min lillebror satte huen på mig.

Nikolaj, 24 år

3

I vores studentervogn var der en træplade med søm stikkende op af. Vi var alle bevidste om den og skubbede den ind under sæderne. I min brandert formåede jeg alligevel at træde på sømmet og fik det op igennem sandalen og foden. En tur på skadestuen og en stivkrampevaccination rigere blev jeg.

Lisa, 30 år

4

Min veninde og en pige fra klassen væltede af hestevognen, da vi kørte med 15 km/t over et vejbump. De fløj af og trillede hen ad vejen. Der var tre minutter, hvor vi troede, de var døde, da de lå med ansigtet i asfalten. Det var de heldigvis ikke! De kom på deres ben igen, og vi fortsatte vores dødsdruk i fællesskab. Men i år skal man have sele på i hestevognen. Stakkels 2020-studenter, sorry.

Chanda, 20 år

5

Det vildeste, der er sket, var da vi kæmpede for studentertiden, blev hørt af politikerne og nu får lov til at køre studenterkørsel!

Anna, 18 år

6

Jeg fik blindtarmsbetændelse to dage før vognturen. Fik kun fem fucking stop, og så var jeg færdig - men nåede at drikke ti Somersby. Tog på Roskilde dagen efter med sting i maven.

Molly, 24 år

7

Jeg fik lynet i huen med min venindes ekskæreste. Havde sindssygt dårlig samvittighed over det. Finder så ud af i dag, at de er sammen igen. Har aldrig sagt noget til hende. Snakker ikke rigtig med hende mere.

Kvinde, 21 år

8

Jeg drak 73 genstande på vognturen og røg til udpumpning efterfølgende. Lægerne syntes ikke, jeg var smart. Men jeg havde en fest.

Emily, 19 år

9

På studentervognen blev jeg køresyg. Troede, jeg fik en køresygepille hos en af forældrene, men det viste sig at være valium. Jeg gik glip af alt, der skete den dag, fordi jeg sov.

Astrid, 32 år

10

Nøgenbadning med hele min gymklasse ved højlys dag. Vi løb og løb, men det blev ved med at være lavvande. Vi embracede det til sidst og stod bare i en rundkreds og nød et smukt øjeblik.

Louise, 23 år

11

Kan ikke huske noget efter at have været kronisk stiv i 14 dage.

Kasper, 20 år

12

Jeg kastede op ud over mig selv i den tro, at jeg bare skulle bøvse. Det var under ølbowling, så hele klassen kiggede på. Familien, vi var ved, kiggede også på. Mine studiekammerater tog billeder af mig med bræk på låret. Det var så pinligt, og det værste var, at jeg ikke engang var fuld.

Sophie, 25 år

13

Jeg faldt ud af studentervognen. Den stod stille, og det var ved mit stop. Til mit forsvar havde jeg ikke drukket alkohol i et halvt år op til.

Katrine, 25 år

14

Jeg blev truet med tæsk og dealede med mobning i "voksen"-klassen på HF, hvor både

rektor
og lærer var ligeglade.

Kvinde, 21 år

15

Jeg tabte min mobil ud af vognen, mens jeg ihærdigt forsøgte at filme og tage selfies.

Clara, 20 år

16

Det vildeste er, at jeg fra den ene dag til den anden stoppede med at ryge.

Bella, 22 år

17

Fik i en kongebrandert fortalt til en lillebror, at hans storebror var en kæmpe nar og havde brugt alle år på at gøre livet surt for os alle.

Sascha, 27 år

18

Vi var 20 studenter i Fælledparken, som drak nogle øl sammen. Politiet kom og sagde, de havde fået en klage om en højttaler, men det var ikke os, da vi ingen højttaler havde. Da vi efter et par gange havde gentaget, at det ikke var os, der havde højttaler, blev de provokerende. Jeg sagde til de andre: "Hvor er musikken egentlig henne?" lidt i spøg, men det fandt politiet bestemt ikke morsomt. Det resulterede i, at to politifolk trak mig hen ad græsset og ville have alle mulige oplysninger ud af mig. De var meget aggressive og ubehagelige, og det var langt over grænsen.

Karla, 19 år

19

Jeg mødte manden i mit liv… 14 år til august.

Mathilde, 32 år

20

På et stop under lastbilturen skulle min kammerat og jeg lave en ølstafet. Vi satte øllerne i den noget bakkede have, løb, drak og drejede ti gange rundt. Jeg ved ikke, om jeg var ved at vinde, men på vej tilbage fik jeg voldsomt meget fart på, da det gik ned ad bakke. Jeg prøvede at redde mit styrt med et rullefald, men endte med at slå min skulder af led. Den kom heldigvis hurtigt på plads igen, og jeg fortsatte turen med armen i slynge.

Ruben, 30 år

Facebook
Twitter