Kirk har talt til tusindvis af singler: Her er svarene på de Tinder-spørgsmål, hun oftest får

Må jeg date flere på én gang? Og skal jeg smide Tinder på porten, hvis jeg vil finde kærligheden?

Foto: Katrine Heller

Hvis du er single, har du muligvis en profil på en af de populære datingapps som Tinder. Det har mange af de singler, som datingekspert Kirk Rønler møder til sine foredrag rundt i landet i hvert fald.

Få svarene på de fem FAQ - ofte stillede spørgsmål - som hun har fået om datingapps.

1

Må jeg date flere på én gang?

Dater du flere på én gang, skal du gøre dig umage for at huske, hvem der er hvem. Hvem er Peter, og hvem er Søren? Hvem af dem var elektriker?

Du går glip af at lære personen ordentligt at kende. For det er svært at give opmærksomhed til én, hvis du dater flere.

Det er ligesom, hvis du interesserer dig for 15 ting, så bliver du aldrig rigtig god til én af dem. På samme måde vil det være svært for dig at fordybe dig i en anden person, hvis du ved, du skal på date igen i morgen.

Men det er selvfølgelig op til din egen moral og eget ønske – også til en partner. Og så kommer det an på, hvad du vil. Vil du finde en kæreste, eller vil du finde en at knalde med?

2

Jeg bliver ofte ghostet. Er det bare en del af gamet?

Du kan kalde det uhøfligt, arrogant, koldt, utjekket - eller en del af kulturen.

Det er, som om vi har glemt de gode manerer, når vi onlinedater. Vi har glemt høfligheden og respekten for andre mennesker, og med det er der også kommet en øget sensitivitet i forhold til afvisning.

Så er det nemmere at ghoste end at sige: ‘Du er sød, men jeg har ikke lyst til at se dig igen’. Sjældent handler det personligt om dig, men om en dårlig stil generelt, når vi onlinedater.

Som den der bliver ghostet, har du i princippet ikke noget valg, fordi du som oftest ikke har mulighed for at vende tilbage. Så ja, ghosting er en del af at date online.

3

Hvornår skal jeg tage initiativ? Må jeg skrive først?

Det er især kvinder, der spørger om det her. Du skal som kvinde gøre op med dig selv, om du vil jage - eller om du vil jages.

Hvis du jagter, får du et bytte, som du nedlægger. Det kan være fint, men hvis vi starter med at jage, har vi tendens til at tage det med ind i forholdet.

Jeg møder næsten kun kvinder, som længes efter maskuline, robuste mand. Men de er måske selv gået ind i relationen med den maskuline energi, der ligger i at jage. Så kan det godt være, at de har kjole, rød læbestift og blondeundertøj på, men de vil tiltrække en, der er feminin i sin energi. En, der har det bedst med at blive jagtet.

Hvis du ikke har noget imod det - jamen, så skriv derudad.

4

Skal jeg stoppe med at bruge Tinder og Happn?

Hvis du virkelig gerne vil finde en kæreste, er det langt bedre at bruge dit netværk og dine omgivelser. Tal viser, at kun 11 procent møder deres kæreste via online dating. Langt flere mødes via uddannelse, arbejde og igennem venner og familie.

Hvis du er interesseret i mænd, så begynd til et gør-det-selv-kursus i Silvan, og hvis du er interesseret i kvinder, så begynd til yoga.

Jeg har selv været på Tinder i håbet om, at en mand ville sweep me off my feet. Men det skete først ude i den virkelige verden.

Jeg siger ikke, at datingapps som Tinder og Happn ikke fungerer. Men du investerer ikke meget, når du i ensomhed eller liderlighed en søndag eftermiddag ligger og swiper til højre og venstre.

Det er nemt og ofte overfladisk, og det er nok også hurtigere at få en date på den måde. Men du risikerer at misse muligheden for kærligheden, når du vurderer en kvinde ud fra, om hun trutter med læberne, eller om manden flekser musklerne.

5

Hvordan kan jeg bruge datingapps på en anden måde?

Godt spørgsmål. Du kan nemlig gøre noget andet.

Arranger en dobbeltdate, lav et arrangement for singler - slå fantasien løs.

Jeg inviterede selv engang til et arrangement på en petanquebar i København på Valentinsdag. Jeg skrev: Hej. Jeg søger godt selskab til en alternativ valentinsdag på Boulebar. Det var en invitation til alle dem, der havde lyst.

Jeg har også engang inviteret fyre fra Tinder med til min fødselsdagsfest, fordi der var en uligevægt af mænd og kvinder. Og så har jeg leget ”Live Tinder” med en veninde, hvor vi satte os ned med vin og fire glas foran Torvehallerne og spurgte friske fyre, om de ville drikke et glas med os.