(Foto: Betina Garcia © dr)

Lasse går med makeup hver dag: 'Jeg prøver ikke at ligne en pige'

Selvfølgelig kan mænd gå med makeup, mener 31-årige Lasse Brogaard.

Lasse Brogaard elsker at gå med makeup.

For ham er makeup en kunstform. Et sted, hvor han får lov til at udfolde sin kreativitet.

- Jeg prøver ikke på at ligne en pige. Jeg ser makeup som noget inspirerende, noget sjovt og noget man kan være kreativ med. Som et håndværk. Det er som at male et billede. Men i stedet for at male et billede på et lærred, maler jeg det på et ansigt. På modeller og på kunder, men også på mig selv. Jeg bruger mig selv som mit eget lærred, siger han.

Lasse Brogaard kæmper for, at alle skal være sig selv og se ud, som de har lyst til.

- Det er i virkeligheden meget simpelt. Hvorfor skal det gøres så indviklet, og hvorfor skal vi altid sætte folk i boks, spørger Lasse Brogaard.

- Det er jo ikke noget, der påvirker nogen, hvad jeg gør eller andre gør. Så længe folk ikke gør noget ondt eller generer andre, så skal man da have lov til at se ud, som man har lyst til.

 • - Når jeg kigger ind i spejlet, ser jeg mig selv. Mange ser makeup som en maske, som de bruger for at rette op på noget eller for at dække noget andet. Jeg har det okay med mig selv uden makeup, selvom jeg synes, at jeg er flottest med. Det er jo derfor, at jeg gør det; fordi det er sjovt og flot, men ikke for at blive til en anden, siger Lasse Brogaard. (Foto: Betina Garcia © dr)
  1 / 12
 • I dag bor Lasse Brogaard i Aalborg, hvor han arbejder to dage om ugen på en salon, hvor han laver hår og makeup. Derhjemme har han forvandlet sin stue til et makeup-studie, hvor han laver indhold til Youtube og Instagram. Han bliver hyret af de store kosmetikfirmaer til at lave promovering af deres produkter. (Foto: Betina Garcia © dr)
  2 / 12
 • - Jeg bruger mest makeup for at fremhæve noget. Det kunne for eksempel være at få højere kindben, der giver et lidt smallere ansigt, eller for at fremhæve brynene. Det, jeg gerne vil opnå, er en større forståelse for, at der findes mange forskellige nuancer. Alle, der har lyst, kan bruge makeup. De mænd, der har lyst til det, skal bare gøre det. Der står jo ikke på produktet 'only for girls' eller 'you are gonna turn into a girl, if you use this product'. Mit håb er, at det bliver normalt, at alle bruger det. Man skal ikke ændre sig selv, fordi andre ikke forstår det. (Foto: Betina Garcia © dr)
  3 / 12
 • Lasse Brogaard voksede op i Hjørring med sin mor. Som lille kunne han bedst lide at være indenfor, hvor han brugte mange timer på at tegne, lege med Barbie og hænge ud med pigerne. Da han var 15 år, begyndte han at gå med makeup ligesom sine veninder. - Jeg kunne ikke se, hvorfor det kun var noget, pigerne skulle. Jeg synes selv, at det var helt normalt og skammede mig ikke over det. Jeg følte heller ikke, at jeg var rebelsk, men bare at det var helt normalt. Jeg kunne godt mærke, at det ikke var helt normalt i skolen og i offentligheden, så jeg blev mobbet helt vildt på grund af det. De kaldte mig Barbie-Lasse, pige-Lasse og Femi-Lasse. (Foto: Betina Garcia © dr)
  4 / 12
 • Lasse Brogaard har alt inden for makeup, eftersom han er sponsoreret af mange af de store brands. - Da jeg arbejdede i Matas for ti år siden, mødte jeg mange mænd, der var så flove over at købe makeup. Nogle gav sig ud for, at de handlede til deres kærester og sagde, at de havde samme hudfarve, og andre ville have, at det skulle gå rigtig hurtigt eller hviskede. Det er da trist, at man skal være flov over det. (Foto: Betina Garcia © dr)
  5 / 12
 • Mange folk tror, at Lasse Brogaard gerne vil ligne en kvinde, men det vil han ikke. Han vil gerne tiltales som en mand. 'Du kommer aldrig til at ligne en pige, du er alt for maskulin. Drop nu det der, man kan godt se, at du er en mand,' skriver de. - Det må man gerne kunne se, for det er jeg også! Jeg kan godt forstå, at folk synes, at det er så forvirrende. Der findes både drag queens, transkønnede mennesker og dem, der intet køn har. Der er så mange nuancer, og det er nemt at blive forvirret. Der er en huskeregel, som jeg tænker, er god. Hvis vedkommende hedder et drengenavn, så vil vedkommende tiltales som en dreng. (Foto: Betina Garcia © dr)
  6 / 12
 • Lasse Brogaard laver ofte nogle vilde looks, som kan ses på hans Instagram og Youtube-kanal. - Det handler for mig om at skabe noget indhold til de sociale medier. Jeg tænker ikke, at nu skal jeg ligne en pige. Det er klart, at når jeg laver et fuldt makeup-look med farvede øjenskygger, kunstige øjenvipper, rød læbestift og eyeliner, er jeg da godt klar over, at det er det, man vil kategorisere som 'pige-makeup', og selvfølgelig kommer jeg også til at se mere feminin ud, da det ændrer ansigtet. Når jeg har den her makeup på, er det et arbejde. Det er kamera-Lasse og er ren underholdning og for sjov. (© Lasse Brogaard)
  7 / 12
 • Lasse Brogaard går aldrig på gaden iført sin fulde Instagram-makeup, ligesom han ikke går i pigetøj. - Jeg ser det mere som en stil, det er ligesom, når man klæder sig ud. Så på samme måde, som jeg ikke har lyst til at tage lilla bukser på, så er det ikke min stil at gå rundt ude på gaden i fuld makeup. Det her er min hverdags-makeup. Der er mange, der skriver meget hadefulde kommentarer på sociale medier, som at jeg skal skamme mig, at jeg vil brænde op i helvede, og at folk ved, hvor jeg bor og de vil komme og slå mig ihjel. Det er desværre en del af det. (Foto: Betina Garcia © dr)
  8 / 12
 • - Vi har helt fra gammel tid fået banket ind i hovedet, at der er en mand og en dame. Det er det, der er traditionelt og 'normalt', men der er så mange flere måder at leve sit liv på. Selvom vi lever i 2019, så er der mange, der synes, at det er en dødssynd at være til fyre - og så tænk dig at bruge makeup samtidig med. Så skal man da brændes på bålet. Jeg kan slet ikke forstå, at folk har så stærke holdninger omkring det. Det er jo bare makeup. Herregud, det kan tages af igen. Det er bare noget, man smører i hovedet. (Foto: Betina Garcia © dr)
  9 / 12
 • - Lige meget hvor slemt det måtte være, hvor meget mobning, man har været udsat for, og hvor mange mennesker, der synes, at man er totalt underlig, eller ønsker én noget skidt, så skal man komme stærkt igen og vise dem, at jeg er her fandeme stadig, og jeg skal bare have lov til at være mig. (Foto: Betina Garcia © dr)
  10 / 12
 • Allerede i 10-11 årsalderen tænkte Lasse Brogaard meget over sin identitet. - Det gik op for mig, at jeg bedre kunne lide at se Askepot og Den lille havfrue og være sammen med pigerne end at se actionfilm med drengene. Der kan jeg godt huske, at jeg tænkte, skulle jeg måske være en pige? Er jeg en pige indvendigt i hjertet og hjernen agtigt? Er jeg født i det forkerte hylster? Men det fandt jeg ud af ikke var tilfældet. Jeg er enormt lykkelig over at være en dreng. (Foto: Betina Garcia © dr)
  11 / 12
 • - Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det ville være ikke at få lov til at være mig, klippe mit hår kort og ikke være kreativ, så ville jeg føle, at hele mit liv var et skuespil. Jeg er blevet ret god til, også rent mentalt, at sige til mig selv, at dem, der har noget negativt at sige, det siger mere om dem, end det siger noget om mig. Man skal bare følge sine instinkter og stole på sig selv og vide, at det hele skal nok gå, hvis du bare hænger i. (Foto: Betina Garcia © dr)
  12 / 12
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk