Prøv beregneren: Se, hvor i landet du har bedst jobmuligheder

Har du bedre jobchancer på Bornholm end i hovedstaden? Få en pejling her.

Er du en af dem, som netop har fået eksamensbeviset i hånden og skal i gang med jobsøgningen? Så kan du i grafikken få en pejling af, hvor i landet du sandsynligvis vil have størst held med dine jobansøgninger.

Grafikken giver et billede af, hvordan jobmulighederne er inden for cirka 900 stillinger i forskellige landsdele. Du kan eksempelvis tjekke, om der er 'gode' eller 'mindre gode' jobmuligheder for mekanikere og præster på Sjælland eller i Nordjylland.

Vil du flytte langt væk for et drømmejob?

Farvel venner. Farvel yndlings-pizzamand. Farvel fodboldhold. Vil du tage afsked med alt, du kender for et job? Tre ud af ti dimittender bor to til tre år efter endt uddannelse i en anden region, end den de tog deres uddannelse i. Rejs med og find ud af, hvordan det føles at tage et job i en fremmed by.

Se Tema

Al data stammer fra Arbejdsmarkedsbalancen, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering står bag.

Arbejdsmarkedet ænder sig hele tiden. Derfor kan Arbejdsmarkedsbalancen ikke give dig et helt sikkert bud på dine jobmulighederne her og nu, men den kan give dig en pejling af, hvordan dine jobmuligheder er i forskellige dele af landet.

Arbejdsmarkedsbalancen er blandt andet baseret på statistik om ledighed, beskæftigelse, jobomsætning (antallet af jobskifter red.) og en spørgeskemaundersøgelse, som besvares af cirka 14.000 virksomheder i hele landet.

De adspurgte virksomheder repræsenterer knap halvdelen af beskæftigelsen i Danmark, og de bliver blandt andet bedt om at angive, om de i løbet af de seneste to måneder forgæves har forsøgt at rekruttere medarbejdere, og hvilke stillinger de havde rekrutteringsproblemer inden for. Spørgeskemaet gennemføres hvert halve år og har en svarprocent på 70-75. Du kan læse mere om den metode, der ligger bag Arbejdsmarkedsbalancen, her.

Læs også Vil du flytte langt væk for et drømmejob? Se Tema