(Foto: Betina Garcia © (c) DR)

Q's knivskarpe frisurer ruster Vollsmoses unge til livet: 'Damerne kan jo godt lide, hvis man ser godt ud'

Qasim er kundernes storebror, faderfigur og rådgiver. Og så sørger han for, at de ser godt ud.

I Q's Barbershop i Vollsmose kan du få en low fade, en Will Smith, en Usher, flat top, houseparty eller army cut. Eller en top fade med kegle, simple fade med Elvis og en Balotelli – for blot at nævne et par eksempler.

Og så kan du få trimmet skægget for en 50'er, hvilket en del kunder får gjort hver eneste uge.

- Mine kunder vil se godt ud til weekenden. De vil have pænt tøj på og en god frisure. Det kan være på grund af den dame, man møder, eller den dame, man har. Jeg bliver også selv klippet hver uge for at se godt ud for min kone, så hun kan nyde mig, siger ejeren af Q's Barbershop, Qasim Ahmed Nuur, med et stort smil.

Udover at give en fresh fade er Q's Barbershop blevet samlingspunktet for unge og ældre mænd i Vollsmose. For her kommer kunderne ikke bare for at få en klipning, men også for at hænge ud i sofaerne og få en sludder og et godt råd fra Qasim.

- Jeg er deres storebror, deres faderfigur og deres rådgiver. Og så sørger jeg for, at de har noget flot hår, siger han.

 • Q's Barbershop er meget mere end et sted, man kan få klippet håret og trimmet skægget. Det er et samlingspunkt for unge og ældre mænd i Vollsmose, og her er altid fyldt med gæster. Mange kommer dumpende for at hænge ud i de sorte lædersofaer og få en sludder og et godt råd fra ejeren, Qasim, om alt fra damer til skole og forretninger. Nogle gange bliver der danset lidt til musikvideoerne på skærmen og spist en kebab. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  1 / 13
 • Xaaji Okay er 26 år og fra Kolding. Han flyttede til Vollsmose i 2016. Han kommer hos Q hver uge. I dag skal skægget trimmes. - Damer kan jo godt lide, hvis man ser godt ud, og det kan min kone også. Det giver ro og selvtillid at gøre noget ud af sig selv. Hos Q er der god stemning, så jeg kommer for at hyggesnakke. Da jeg selv flyttede til Vollsmose for tre år siden, tænkte jeg ’åh nej’ med alt det, man hører. Men da jeg så kom herud, fik jeg et helt andet billede end det, man får fra medierne. De fleste er søde, flinke og rare mennesker, og de er blevet mine venner. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  2 / 13
 • Mohamed Macow er 19 år og har boet i Vollsmose hele sit liv. Han kommer hos Q en gang om måneden. - Selvfølgelig skal man pleje sig selv. Hvis du ser godt ud, tænker andre, at du er en, der har styr på livet. Jeg er kommet her, siden jeg var 14 år. Jeg tror ikke, danske frisører ville turde klippe mit hår. Her er et godt fællesskab og et personligt bånd mellem kunden og frisøren, og det synes jeg, er fedt. Jeg taler med Q om min plan om at blive selvstændig med et grafisk designfirma. Jeg gik faktisk på universitetet, hvor jeg læste Software Engineering, men droppede ud, fordi det slet ikke var mig. Jeg vil lave det, jeg vil, nyde livet og se verden. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  3 / 13
 • At gå ind i Q's Barbershop er som at træde ind i en anden og meget mere farverig verden. Væggene er malet i en varm rød nuance, og mellem spejlene hænger to storskærme, der viser musikvideoer på Youtube. To plakater, en i farver og en i sort/hvid, giver et overblik over ’Vollsmose hairstyle guide’. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  4 / 13
 • Balo Ahmed er 26 år og har altid boet i Vollsmose. Han kommer her hver uge, og i dag vil han have trimmet sit skæg. - Du ved jo ikke, hvornår du møder den rette, så det er jo vigtigt at se godt ud, det giver mere selvtillid. Q har den bedste barbershop i landet – bare se mit skæg! Og så kan man komme her og tale om skole, arbejde, damer. Han er også god at tale forretninger med, for jeg drømmer om en dag at blive selvstændig. Lige nu er jeg mejerist i Arla, så jeg arbejder i Holstebro tre gange om ugen. Jeg er glad for mit arbejde, og som mejerist kan man komme til udlandet og arbejde i Dubai og Kuwait. Det vil jeg gerne en dag, jeg skal bare have mere erfaring. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  5 / 13
 • Zubeyr A. er seks år og bor i Vollsmose. Han kommer her en gang om måneden, fortæller hans mor, Muniira. - Jeg kan godt lide, at han ser pæn ud. Hans hår vokser hurtigt, og Qasim er god til at klippe ham. Han kom her første gang, da han var fire år. Nu vil han ikke klippes derhjemme, men kun af Qasim. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  6 / 13
 • Det lidt finurlige ved historien er, at den succesfulde frisør aldrig har taget en uddannelse eller stået med en klippesaks i hånden, før han besluttede sig for at åbne Q's Barbershop i 2014. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  7 / 13
 • Abdirahim Yussuf er 28 år og har boet i Vollsmose hele livet. Hver uge får han trimmet skæg, og hver anden uge får han klippet sit hår. - Jeg kan bare godt lide at se godt ud, for så føler jeg mig mere frisk. Og ja, selvfølgelig er det på grund af damerne. Det er svært at lave sit eget skæg, jeg har selv prøvet, men det kan blive skævt. Det er ikke fedt. Så er det bedre at komme her og få det ordnet. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  8 / 13
 • Det kræver millimeter præcision at lave frisurerne, og 35-årige Qasim er autodidakt. Han lærte sig selv at klippe ved at se Youtube-videoer, efter han i 2013 flyttede til Vollsmose og opdagede, at der manglede en god barbershop, som også mestrer afrohår. - Det er noget helt andet end at klippe dansk hår. Det er sværere at holde og skal klippes ofte, siger han. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  9 / 13
 • - Afrohår er tykt med krøller og kommer hurtigt til at se sjusket ud, så det skal klippes tit. Man skal være meget præcis. Danske frisører tør slet ikke klippe i det, siger Q. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  10 / 13
 • Lavan Sathiyaseelan er 21 år og bor i Nyborg. Han låner forældrenes bil og kommer forbi Q hver anden uge. - Jeg kører hertil fra Nyborg, fordi jeg synes, de klipper bedre her. Jeg kan godt lide, at mit hår sidder rigtig godt, og min kæreste kan godt lide, at det er tæt i siderne med fylde ovenpå. Hun er tamiler ligesom jeg. Vi er begge født i Danmark, men det er normalt at få en anden tamilsk kæreste. Det er noget kulturelt. Det passer mig egentlig godt, for mine bedsteforældre taler ikke dansk, så det er meget nemmere at have en kæreste, der kan tale med dem. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  11 / 13
 • En 'fade' er den mest populære stil lige nu. Det er en frisure, hvor man med barbermaskinen barberer håret helt kort i nakke og sider og arbejder sig opad i etager. Der er mange variationer af fades, fra low skin fade til mid- og high fade. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  12 / 13
 • Nathan N. er 50 år og kommer fra Congo, men bor i Vollsmose. Han kommer hver anden uge for at få klippet sit hår. - Selv om man er ældre, vil man gerne se godt ud. Det er vigtigt at holde sit udseende, for her i Danmark bliver man ældre før tid. I Afrika er der så meget D-vitamin året rundt, at man bliver glad og fuld af energi af at være der. Selvfølgelig har vi vores egne problemer i Afrika. Men mennesker kan godt lide hinanden, der er et bedre naboskab end her, hvor man ikke hilser på hinanden og passer sig selv. Hos Qasim er vi sociale og snakker. Når jeg går hjem, er jeg glad, fordi jeg har fået noget energi. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  13 / 13

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter