28-årige Alex om sit åbne forhold: De negative reaktioner er kommet bag på mig

Alex fra 'Ku godt må godt' understreger, at han er glad for sit åbne forhold.

(© dr)

I DR3-programmet 'Ku godt må godt - fortælling fra et åbent forhold' giver det unge kærestepar Malou Lassen på 25 og Alex Andersen på 28 seerne et indblik i deres forhold, hvor de må date, have sex med og få følelser for andre.

Programmet har skabt stor debat på blandt andet de sociale medier. Ikke kun omkring det åbne forhold som koncept, men også omkring Alex' rolle i forholdet.

Blandt andet ser man i første afsnit en meget begejstret Malou ringe til Alex og fortælle om en date, hvor hun havde sex to gange, og at den var så god, at hun står og ryster.

På blandt andet DR3's facebookside har mange kommenteret på, at det åbne forhold virker til at være Malous projekt, som hun presser ned over Alex, der ikke virker til at have det godt i det.

- Det er kommet meget bag på mig, at reaktionerne har været så negative på de sociale medier, og at folk ikke kan se mere nuanceret på det, fortæller Alex.

- Men nu har jeg så prøvet at se på det med de briller, at folk ikke rigtigt kender os, og vi er jo også nogle underlige personligheder, der er meget ærlige over for hinanden. Så jeg kan egentlig godt se, hvad folk mener, og hvorfor de tænker, som de gør.

- Hvis man ikke kender os og så ser, at hun sidder og siger: 'Hej, jeg skal på date, skat', og så sidder jeg og kigger ned i jorden. Så tænker man, at jeg er deprimeret, eller at hun bestemmer over mig. Men hvis man ser, at jeg er ked af det, har det ikke noget med Malou at gøre, og jeg kan godt sige fra, fortæller Alex, der skal giftes med Malou til næste år.

Vil ikke lukke forholdet

Alex vil dog gerne aflive forestillingen om, at det åbne forhold kun er Malous projekt.

- Det er en meget velafstemt beslutning for os begge to. Vi snakkede løst om det allerede, før vi fik en romantisk relation, og jeg lyste op og tænkte: Er det virkelig en kvinde, der siger det her?

- Så hvis det ikke var mig, ville jeg jo ikke være gået ind i forholdet, fortæller Alex, som også har flere dates i løbet af programserien.

Han og Malou har været kærester i tre år og har haft et åbent forhold det seneste år. Malou har flere gange spurgt, om han hellere ville lukke forholdet, men han har afvist hver gang.

- Vi er begge glade for det åbne forhold. Hvis du spurgte de piger, jeg har haft et fast forhold med tidligere, om et åbent forhold ville være noget for mig, så tror jeg meget hurtigt, de ville sige ja.

- Når jeg har været single, har jeg indimellem set fire-fem piger ad gangen, hvor jeg har sagt til dem, at vi ikke skulle være kærester. Jeg er meget kvindeglad, griner han.

- Nu kan jeg se flere på én gang og være ærlig omkring det, fortæller Alex, der for tiden ser én person fast ud over Malou og derfor i øjeblikket ikke er opsøgende i forhold til at få flere dates.

Samtidig fremhæver han den frihed og tillid, som det åbne forhold giver dem, som den største fordel.

- Der er meget mindre jalousi mellem os, end jeg har oplevet i tidligere forhold. Her er jalousien mere håndterbar. Den er i rummet, og vi får den ud i lyset. Det giver os mere frihed og mere tillid til hinanden.

Sex-snak skaber mindre jalousi

Og selvom det måske kan virke underligt for udenforstående, når han spørger Malou, om hun og hendes date havde sex, så er det faktisk med til at mindske jalousien hos Alex, fortæller han.

- Jeg spørger altid, om hun har haft sex med en date. Jeg vil gerne vide det så hårdt, konkret og kontant som muligt, ellers kører min fantasi, og så begynder jeg at fortolke. Det betyder ikke, at jeg er ligeglad og upåvirket, men jo mere konkret, jo lettere kan jeg putte det i en kasse og tænke: 'nå var det bare det', og jo gladere bliver jeg i længden.

Mange har kommenteret på, at det virker som om, at der er en stor skævvridning i forholdet mellem Alex og Malou. De mener, at Malou virker til at have det som blommen i et æg, fordi hun får masser af henvendelser fra mænd, mens det er langt sværere for Alex at finde kvinder, der er interesseret i ham, når først han fortæller, at han er i et åbent forhold.

Alex forstår godt, at man som seer kan få den opfattelse. Parret har til flere medier udtalt kritik af DR for den måde, dele af programmet har været klippet sammen på. Blandt andet mener de, at det har givet seerne et forkert billede af balancen i deres forhold.

Parret har efterfølgende understreget, at de dog ikke er sure på DR – det gjorde Malou blandt andet i et instagram-opslag søndag.

Gode dates hænger ikke på træerne

Trods kritikken medgiver Alex, at der altid vil være en form for skævvridning i et åbent forhold.

- I min optik vil der altid være en skævvridning mellem manden og kvinden i et åbent forhold. Det er lettere for en kvinde at gå ud i byen og have sex, end det er for en mand. Sådan er det fra naturens hånd. Malou kan få 500 matches på Tinder på en tyvendedel af den tid, jeg kan få ti matches.

Men han mener også, at de begge har lige svært ved at finde de helt rette dates, som kan give dem det, de leder efter.

- Der kan være mange flere muligheder for hende i første omgang, men i forhold til at finde en kvalitetspartner, man kan godt sammen med, står vi i nøjagtig samme situation.

Mange kommenterer også på, at du virker meget trist i dele af programmet. Hvorfor tror du, du har efterladt det indtryk?

- Jeg har en identitetskrise, mens programmet bliver optaget. Jeg dumper en eksamen og bliver i tvivl om, hvad jeg skal med mit liv. Det er nogle meget store spørgsmål, jeg har i hovedet.

Det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke også er ulemper ved at have et åbent forhold, fortæller Alex.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, der ikke var. Selvfølgelig er der ulemper. Det sværeste er måske, at Malou skal bruge tiden på at date i vores forhold. Når hun bruger tid på noget andet, bruger hun jo ikke tid på mig. Men sådan ville det jo også være, hvis hun så en ven, og jeg vil heller ikke have et forhold, hvor vi sidder på lårene af hinanden. Jeg synes, vi balancer det rigtigt godt.

Femte og sidste afsnit af programserien 'Ku' godt må godt - fortælling fra et åbent forhold' sendes på DR3 mandag klokken 22.15. Du kan også streame programserien her

FacebookTwitter