Bagedyst-Marianne gav dommerne salt-chok: Jeg er så flov!

40-årige Marianne havde ikke gemt saltbøtten langt nok væk, og derfor blev hendes citrontærter uspiselige.

Marianne Bjerring smed noget af en bombe i program to af 'Den store bagedyst' - en saltbombe. Og det gik ud over Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo.

Hvis bare de to dommere i 'Den store bagedyst' havde nøjedes med at spise med øjnene, så havde Marianne Bjerring fået topkarakterer for sit mesterværk i program to af 'Den store bagedyst'.

Men desværre for den 40-årige skolepædagog valgte Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen at smage på citrontærterne.

- Hva’ pokker?!, udbrød Katrine Foged Thomsen, før hun konkluderede, at Marianne havde brugt salt i stedet for sukker.

Se dommernes reaktion på Mariannes salte overraskelse:

Den fangede Marianne slet ikke til at begynde med, for hun var helt sikker på, at hun kun havde brugt en smule salt - i sin mørdej.

- Da jeg tog den store bøtte med salt op for at putte lidt i min mørdej, tænkte jeg netop på, at jeg skulle huske at have den væk igen. Det fik jeg så ikke, griner Marianne, som først efterfølgende kom til at tænke over, at det så var remoncen, der indeholdt en saltbombe.

Marianne kan godt grine af det nu, men det kunne hun ikke, da det lige var sket. Og hun brød da også sammen under optagelserne.

- Da jeg satte mig ned på min plads og så de andre deltageres medlidende blikke, kunne jeg ikke holde tårerne tilbage.

- I det hele taget havde jeg det ret underligt bagefter, og da jeg kom hjem. Og jeg må indrømme, at det fyldte en del for mig. Jeg havde jo øvet mig i de kager og brugt meget tid på det.

- Jeg var flov over mig selv. Jeg var flov over, at jeg lavede sådan en fejl. Tanken om, at så mange mennesker skal se det i fjernsynet, gjorde mig flov, forklarer hun og lægger ikke skjul på sin følelse:

- Det var helt klart en katastrofe-kage for mig.

Fejer fejl ind under gulvtæppet

Efterfølgende har den 40-årige skolepædagog fra Børkop banket sig sig oveni hovedet flere gange, for hvis hun havde været mere opmærksom, kunne hun måske have opdaget sin fejl lidt tidligere.

- Jeg så godt, at min remonce ikke smeltede ligeså meget som hjemme i min egen ovn. Men min mørdejsskaller kunne ikke tåle at bage længere, så jeg skyndte mig bare at putte min lemoncurd ovenpå, for ingen skulle se, at det ikke helt var, som det skulle være.

- Jeg har det med at gøre ting lidt hurtigt, og nogle gange kan det også godt gå for hurtigt. Og hvis jeg så laver en fejl, eller der er noget, der ikke er, som det burde være, så kan jeg godt finde på at skjule det, så ingen ser det. Jeg kan godt have en tendens til at feje det ind under gulvtæppet, indrømmer hun.

Havde brug for en bagefridag

Den slags kan man bare ikke, når man kommer 50 gram salt i i stedet for sukker. Og havde Marianne bare selv smagt på kagerne, havde hun helt sikkert selv fanget det.

- De var jo uspiselige, det har dommerne ret i. Og jeg plejer altid at smage på mine ting, men jeg aner ganske enkelt ikke, hvorfor jeg ikke smagte på remoncen. Jeg følte mig bare rigtig godt med, og jeg havde godt styr på den udfordring. Jeg var overbevist om, at alt var godt.

Marianne har allerede flere gange fortalt, at hun normalt bager sig ud af kriser og dårligt humør, men denne gang var der ingen kære kage.

- Lige den katastrofe kunne jeg ikke bage mig ud af. Jeg havde brug for at glemme det og få det på afstand, så jeg holdt en bagefridag. Det kan man ellers normalt ikke tillade sig, når man er med i 'Den store bagedyst', fordi man skal forberede sig på næste optagelse. Men jeg skulle lige finde gejsten igen.

Farvel til Peter

Marianne Bjerring havde gjort det så godt i programmets to første udfordringer, at hun trods sin fejl aldrig var i fare for at ryge ud af programmet.

Det blev i stedet programmets ældste deltager, Peter Wulff Nørholm, der måtte sige farvel og tak som første deltager.

Facebook
Twitter