Oliver Bjerrehuus kæmper med hverdagslivet: Jeg har en fucking djævel i mig

Det er svært at bytte den røde løber og champagnen ud med leverpostejmadder og faste sengetider.

Du kan læse pressenævnets kendelse ved at klikke her eller gå ind på pressenævnets hjemmeside.

Artiklen er rettet den 22.oktober 2018 klokken 17.10. BERIGTIGELSE: Det fremgik tidligere i denne artikel, at det var Oliver Bjerrehuus, der brød med Gunnvør Virgarsdóttir - det har vi intet belæg for at skrive.

Flasken med Smirnoff vodka bliver vendt på hovedet og drukket med store slurke.

Den 43-årige model Oliver Bjerrehuus er til fest. Hos sin 17-årige søn i sin egen lejlighed.

Stuen er fyldt med unge mennesker. Mixerpulten har fået en plads på spisebordet, der bliver røget cigaretter i køkkenet og drukket masser af sprut.

Oliver Bjerrehuus er ikke sådan en far, der lukker festen ned og sender de unge hjem med formanende ord. Han er en af dem. Med øl i hånden og klar til at lade festen fortsætte inde i byen.

Han er garvet i den verden. I festverden, hvor tid og sted bliver glemt, og hvor dem, der betyder allermest, ryger ud på sidelinjen, mens dansen er i gang, og sprutten og stofferne flyder i blodet.

Det er en verden, han har været en del af, siden han selv var 17 år.

Ung, smuk og eftertragtet rejste han til New York for at leve som topmodel. Hverdagen var en lang fest. Der blev ikke sat nogle restriktioner for noget som helst, og det kunne ikke gå hurtigt nok. Ikke blive for meget.

  • Oliver Bjerrehuus som ung model. (Foto: © Jørgen jessen, Scanpix)
  • Oliver sammen med sin mor, Suzanne Bjerrehuus til premiere på filmen 'Mission Impossible'. (Foto: © Jørgen jessen, Scanpix)
  • Oliver Bjerrehuus som model i 2004. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)
  • Oliver Bjerrehuus med sønnen Oscar til gallapremieren på den nye James Bond-film Spectre. (Foto: © ERik Refner, Scanpix)
  • Den amerikanske rapper Snoop Dogg får en snak med Oliver Bjerrehuus under sit besøg i en sportforretning på Strøget i København. (Foto: © martin sylvest andersen, Scanpix)
  • Oliver Bjerrehuus som lille sammen med sin mor, Suzanne Bjerrehuus. (Foto: © Bent K Rasmussen, Scanpix)
  • Portræt af Oliver Bjerrehuus. Fotograferet i sin baggård på Nørrebro. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Scanpix)
1 / 7

Men efter nogle år i overhalingsbanen bankede virkeligheden på. Oliver skulle være far. Som 25-årig. Han valgte at rejse tilbage til København og vinke farvel til det glamourøse liv på den anden side af Atlanten.

- Hej, hej rød løber - hej, hej topmodel- karriere. Velkommen til fucking leverpostej, Netto, rødbeder og opvask i hånden.

- Jeg mistede min identitet, og derfor blev baren blev mit andet hjem. Jeg kunne gå ned i baren og spille Oliver Bjerrehuus. Som bajerne røg ned, så kunne jeg mærke, at jeg kunne ryge op i mit sjette gear igen og tillade mig at være pisseligeglad.

Bajerne før børnene

Og han står der altså stadig. Alt for ofte i sjette gear. Bare i andre rammer og med andre mennesker. Og med sin snart voksne søn på sidelinjen. Men pisseligeglad er han bare ikke længere.

For den dårlige samvittighed rammer. Den dårlige smag fylder munden, når festen endnu en gang er blevet valgt frem for familien. Når bajerne er kommet før børnene.

Han vil gerne være familiefar. Den trofaste og ansvarsfulde far, der hver dag står op og har overskud til at smøre madpakke og stå klar med aftensmaden.

Oliver Bjerrehuus er i dag far til fire. Ud over 17-årige Oscar, som han har sammen med Anna von Lindholm, har han to piger og en dreng sammen med sin tidligere partner Gunnvør Virgarsdóttir.

Oscar er lige flyttet ind til sin far for at bo der fast alle ugens syv dage. Og selvom Oliver har besluttet, at det betyder en hverdag uden fest, er det altså lettere sagt end gjort.

- Det er vigtigt for mig, at jeg kan skabe et hjem til ham. I stedet for at drikke bajere, så handler det om at smøre leverpostejmadder.

Hans to piger ser han kun hver anden weekend. Eller slet ikke, som det ser ud lige nu. Fogedretten og statsamtet har dog besluttet, at han kan få sine piger udleveret til samvær.

- Jeg er hjerteknust over ikke at se mine børn. Jeg savner mine piger pisse meget.

Men når man har kørt i sjette gear og skal til at geare ned, så kommer minderne og følelsen af ensomheden, siger Oliver Bjerrehuus.

- Når du begynder at leve et godt og sundt liv. Det er der, du får den. Det er der, den rigtige smerte er. Det er ikke, når du drikker. Det er luksus.

- Troede du, det var det, der var smerte? Det har intet med smerte at gøre. Det er, når du sidder og reflekterer over, hvad fanden du har lavet.

Bliv ikke som din far

Sammen med Erik Brandt og en række andre kendisser følger vi Oliver Bjerrehuus i en selvhjælpsgruppe for alkoholikere, ETOH, i dokumentarserien 'Sidste omgang i Whiskybæltet'.

For Oliver Bjerrehuus har et problem. Selvom han ikke drikker, når han er alene, så styrer alkoholen og festen hans liv for meget.

- Jeg har en fucking djævel inde i mig, og den kan trigges så let. Det vil altid være der. Nogle gange har vi nogle mentale sygdomme – blandt andet at være alkoholiker. Du laver nogle illusioner for dig selv, som du bliver nødt til at knække.

- Hvis du ikke gør det, så spilder du dit liv, og så har du en dårlig samvittighed, som gør dig til en taber. Jo større taber, du bliver, desto mindre ansvar gider du at tage.

Nu står hans egen søn lige der, hvor han selv stod for 25 år siden.

Oscar Bjerrehuus har fået en kontrakt med Unique Models. Det modelbureau, som Oliver har været en del af i årevis, er nu også blevet Oscars.

Verden står åben for den 17-årige Bjerrehuus. Også det liv, der så let følger med. Livet med VIP-fester og champagnen inden for rækkevidde. Som hans far kender alt for godt.

Og lige nu er en videregående uddannelse ikke i pipelinen. Oscar vil gerne have et sabbatår, når han er færdig med gymnasiet.

Oliver Bjerrehuus river sig i håret. Fodsporene synes for lette at følge.

- Du skal ikke blive ligesom din far. Det er helt sikkert.

- Nu sidder jeg her og taler til ham, som min far har talt til mig. Så kan jeg stå og være den bekymrede far.

Lige nu er Oliver Bjerrehuus dog også faren, der forsvarligt låser døren bag sig, når festen skal videre.

Men han tager med.