Psykolog til nye Gift ved første blik-singler: Det perfekte match findes ikke

Otte nye singler er klar til at blive gift med en helt ukendt i et arrangeret ægteskab. Se, hvem de er her.

(© Snowman)

Carsten, Cecilie, Eva, Kathrine, Michael, Ronnie, Stefan og Vanessa.

Disse otte personer - her nævnt i alfabetisk rækkefølge - skal giftes i det sociale eksperiment Gift ved første blik, der for femte gang bliver sendt på DR.

Som sædvanligt kender de ikke hinanden. De har end ikke set hinanden før det øjeblik, hvor de skal giftes.

I de tidligere sæsoner har den kommende ægtefælle været helt hemmelig indtil brylluppet, men det er anderledes i år.

Inden brylluppet mødes deltagerne nemlig hver især med psykolog og ph.d. Gert Martin Hald og får lidt at vide om deres kommende ægtefælle, for eksempel uddannelsesniveau, geografiske område, om vedkommende har børn eller børnebørn, er familiemenneske og så videre.

Vil undgå urealistiske forventninger

Det nye tiltag sker både for at fjerne lidt af nervøsiteten, men også for at give deltagerne et mere realistisk og nuanceret billede af, hvem de kommer til at stå overfor, når den store dag indtræffer.

- Vi gør det her på baggrund af tilbagemelding fra deltagere fra forrige sæsoner, og fordi forskning af dating viser, at folk ofte kan få meget store idealistiske billeder om, at det er 'det perfekte match', de skal møde - og så glemmer de, at det faktisk er hårdt arbejde at få potentialet i matchet til at udfolde sig. De bliver måske skuffet, hvis personen er anderledes, end de havde forestillet sig, og så begynder forholdet skævt, siger Gert Martin Hald, der har været 'matchekspert' i alle fem sæsoner af programmet.

Psykolog Gert Martin Hald. (Foto: © Snowman Productions ApS, Type 2)

Der findes intet perfekt match

Han understreger, at der ikke er noget, der hedder 'det perfekte match' i virkeligheden - ej, heller i Gift ved første blik, hvor deltagerne bliver parret ud fra flere kriterier.

- Mennesker er ikke perfekte, og det er match heller ikke. Der er altid kompromiser at indgå, når det handler om mennesker og parforhold. Vi (eksperterne i programmet, red.) skaber et godt udgangspunkt, men det er op til deltagerne selv at realisere det - eventuelt med vores hjælp, hvis der er behov for det, siger Gert Martin Hald.

Sidste år fik deltagerne lov til at have flere ønsker til deres kommende ægtefæller, som eksperterne tog hensyn til.

Men det er trukket tilbage, og igen i år er det eksperternes vurdering, der får den højeste vægt. Deltagerne bliver dog altid spurgt ind til deres idealpartner i forhold til udseende, væremåde, seksualitet og kommunikation.

- Deltagernes ønsker kom til at fylde for meget, i forhold til hvad vi så som de rette match, men det er klart, at vi ikke matcher nogen med en bestemt type, hvis de er til en fuldstændig anden type. På den måde tager vi hensyn, siger Gert Martin Hald.

Kan ikke matche på kemi

Hvis seerne tror, at det er nemt at være med i programmet, er det dog langt fra tilfældet. Ifølge Gert Martin Hald:

- At at lære om sig selv og eventuelt at blive matchet med en potentiel partner kræver en stor indsats og at man bliver i eksperimentet og arbejder røven ud af bukserne. Samtidig kan vi ikke matche på 'kemi' - vi kan kun øge sandsynligheden for, at den opstår, slutter han.

Herunder er de otte deltagere i alfabetisk rækkefølge. Hvem, der bliver gift med hvem, og hvor gamle deltagerne er, kan du se fra 29. august klokken 20 på DR1.

 • Carsten er brandmester i København og bor i Skælskør. (© Snowman)
 • Cecilie arbejder som dealer på kasino. Hun bor i egen lejlighed i Roskilde. (© Snowman Production)
 • Eva er coach og bor i Solrød. (© Snowman)
 • Kathrine arbejder som folkeskolelærer og bor i Silkeborg. (© Snowman)
 • Michael arbejder med kommunikation i Aarhus, hvor han også bor og er opvokset. (© Snowman)
 • Ronnie er uddannet bygningsstruktør. Han bor i eget hus i Ringsted. (© Snowman)
 • Stefan er uddannet pædagogisk assistent. Han er født og opvokset i Odense, hvor han stadig bor. (© Snowman)
 • Vanessa arbejder som socialpædagog. Til daglig bor hun i Esbjerg, hvor hun er født og opvokset. (© Snowman)
1 / 8
 • Til denne femte sæson har 582 singler meldt sig til programmet.

 • Programmets castere vælger de første fra, som ikke passer ind i konceptet - for eksempel folk, der har meget svært ved at tale, når der er kamera på.

 • Herefter skal de tilbageværende svare på flere forskellige test-spørgsmål.

 • Samtidig får de potentielle deltagere besøg i deres hjem og tale med dem.

 • Med al den viden sætter eksperterne sig sammen for at lave de bedste match og sende fire par videre til produktionsselskabet, der laver 'Gift ved første blik' for DR.