Timm Vladimir: Bagedysten er ren kage-karma og retfærdighed

I 'Den store bagedyst' kommer man ikke videre, fordi man er seernes darling, og den høje faglighed er med til at gøre programmet populært.

Når man er med i 'Den store bagedyst', træder man samtidig ind i en eksklusiv klub for bagenørder, der har været på tv.

Klubben vokser støt, og med 7. sæson på falderebet er der således optaget 10 nye medlemmer i fællesskabet. Et fællesskab, der bliver ved med at bestå, og så mange af dem som muligt forsøger at mødes en gang årligt.

For selvom det er en konkurrence, og det gælder om at vinde et mesterbagerforklæde fra program til program og i sidste ende at kunne kalde sig vinder af 'Den store bagedyst', så er deltagerne ikke konkurrenter, der stikker hinanden i ryggen som i mange andre af den slags konkurrenceprægede programmer.

Det bærer en stor del af æren for programmets succes, vurderer Timm Vladimir, som har været bagedystvært i fem år.

- Der er bare en helt fantastisk stemning i bageteltet. Deltagerne bliver gode venner med hinanden, og under optagelserne til denne sæson var det jo bare en sindssygt god sommer, så når der var pauser, var det bare ud på græsplænen med guitarspil og hygge.

- Her er tale om en flok amatører, der har en ægte passion og brænder for det. Det smitter af i programmet, som bliver dejligt livsbekræftende, forklarer han.

Der bliver krammet på kryds og tværs i 'Den store bagedyst', for selvom de er konkurrenter, bliver deltagerne også gode venner undervejs. (Foto: DR Framegrab)

I Bagedysten er det udelukkende de to dommere Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo, der beslutter, hvem der vinder, og hvem der skal hjem. Og netop det, at det er fagligheden, der afgør deltagernes skæbne, er med til at skabe en tryghed for deltagerne.

- Man kommer ikke videre på at være en darling. Det er den bedste på dagen, der vinder, og det er dejligt befriende, at deltagerne bliver bedømt udelukkende på deres egenskaber. Og det ved de.

- Deltagerne kender programmet, fordi de har set det i mange år. De ved præcis, hvad der skal ske i teltet, og de ved, hvad de går ind til. De ved, at dommerne kan være hårde, men altid retfærdige, og derfor er der ikke ondt blod mellem dem, lyder det fra Timm Vladimir.

Netop den gode stemning på holdet kan være en udfordring, når man skal være den 'hårde' dommer, siger Katrine Foged Thomsen.

- Vores rolle er jo, at vi på ingen måde må hjælpe. Vi skal nærmere lade stå til. Og det er svært ikke at gøre noget, når man kan se, at en deltager er på vej i den forkerte retning. Vi vil dem jo bare det bedste, så det er nærmest grænseoverskridende, at vi ikke må gøre noget, forklarer dommeren.

Kiksere skal filmes

Timm er derimod deltagernes mand, og han må gerne støtte og komme med gode råd undervejs - til en vis grænse naturligvis.

For ham er det vigtigt at være med til at skabe den gode stemning i teltet.

- Jeg går tit rundt og snakker med deltagerne mellem optagelserne, fordi jeg gerne vil lære dem at kende. Hvis de er trygge ved mig, og jeg ved nogle ting om dem, er der bedre stemning, og det bliver bedre tv.

- Men når det er sagt, så er jeg jo også en mand med et arbejde. Jeg kan se, når der er nogle gode bagedyst-moments, og hvis noget er lige ved at gå galt, sørger jeg altid for at få et kamera med. For hvis noget går galt, skal det jo filmes. Sådan er det, indrømmer den rutinerede vært.

FacebookTwitter