Timm Vladimir elsker traditioner: Julemaden skal man ikke pille ved

Bagedystværtens barndomsjul gik ud på at æde, til man segnede og flå gaver op på stribe. I dag er den en smule mere højtidelig men stadig fyldt med god mad.

Han er komiker, han er tv-vært, og så er han ikke mindst et kæmpe madøre.

Timm Vladimir elsker at spise god mad, og han elsker ligeså meget at forberede den.

Derfor er det også ham, der står for at lave julemaden. Og den er så traditionsrig, som den overhovedet kan blive med flæskesteg, andesteg, brun sovs og brune og hvide kartofler.

- Jeg har en enkelt gang foreslået, om jeg ikke skulle prøve at lave noget lidt anderledes med noget butterdej og noget and, fordi jeg havde lyst til at give den lidt gas. Men der kom et kæmpe ramaskrig, og inderst inde har jeg det jo også sådan, at man får helstegt and én gang om året, og det skal man ikke pille ved, siger Timm Vladimir.

Vestegnsjul med mad og gaver i overflod

Den gode mad har altid fyldt meget i bagedystværtens liv - også i juletiden.

- Jeg kommer jo fra en vestegnsfamilie, hvor det hele gik op i, at vi skulle spise masser af lækkert mad, og så åd vi konfekt, til vi segnede, og så åbnede vi gaver - masser af gaver! Der har altid været helt vildt mange gaver hjemme hos os.

Han mener selv, at det nok tog lidt overhånd med gaverne, da han var barn.

- Der var så mange gaver, at de ikke engang kunne være under vores juletræ. Og det var jo også sådan, at jeg plagede om gaver fra morgenstunden. Og nogle gange fik vi faktisk en gave for at kunne vente tiden af, husker Timm om sin barndomsjul.

Julen kan blive for højtidelig

Derfor er han da også opmærksom på, at hans egen søn Cassius på ni år ikke skal få de samme forventninger til julen som et rent gaveræs.

- Min kone kommer fra en akademisk baggrund, og deres jul har altid været lidt mere højtidelig. De går til julekoncert i Holmens Kirke hvert år, og de har altid sunget mange salmer juleaften.

- Så vi forsøger at kombinere det bedste fra vores to verdener i vores egne traditioner. Og jeg minder hele tiden mig selv om, at julen er en højtid, men jeg må også indrømme, at når vi har sunget tre sange, så begynder jeg at kede mig. Og så er det tid til "Nu er det jul igen", hvor vi giver den fuld skrue og løber op til femte sal og ned igen. Dét er jul for mig.