Vanessa blev gift ved første blik efter ti år som single: Jeg var ikke desperat

Det startede som en joke, men endte med et ægteskab på tv.

- Hvis de søger igen, så er jeg klar!

Udmeldingen startede egentlig som en joke i 'tøseklubben' for halvandet år siden, hvor Vanessa Flensborg lovede veninderne, at hun ville tilmelde sig 'Gift ved første blik', hvis der kom en ny sæson. Hun var nemlig den eneste af de ti, der ikke havde en kæreste.

I december sidste år søgte DR så nye deltagere til programmet, og veninderne holdt hende op på hendes ord.

Derfor kunne DR's seere i andet afsnit af den nye sæson af 'Gift ved første blik' se Vanessa blive gift med 27-årige Stefan Valentin Larsen fra Odense, som hun aldrig havde mødt før.

Vanessa fyldte 30 år i sidste uge. Hun har dog aldrig haft nogen drøm om at blive gift, før hun blev 30. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix © John Randeris)

- Jeg tænkte: 'hvorfor ikke?' Jeg har ikke noget at miste ved at melde mig til det. Jeg kan kun vinde noget, siger Vanessa, der i sidste uge kunne fejre sin 30 års fødselsdag.

- Jeg kunne jo være heldig at finde ham, jeg skulle være sammen med resten af mit liv. Det kan lige så godt være en mulighed som at møde ham ude midt på gaden.

Før programmet havde Vanessa været single i ti år. Men hun vil gerne gøre op med fordommen om, at hun meldte sig til at blive gift med en fremmed, fordi hun var desperat.

- Jeg tror ikke, de, der siger det, ved, hvor meget, man går igennem for at komme med. Hvis jeg havde været desperat, havde jeg bare fundet en tilfældig. Så havde jeg ikke gået igennem en lang proces for at finde ud af, om jeg var én af de sidste deltagere. Det er jo nærmest et deltidsjob, siger Vanessa.

Hun har boet i Esbjerg hele sit liv og arbejder som socialpædagog på et forsorgshjem.

- Jeg har meldt mig for at få en oplevelse for livet, og fordi jeg kunne være heldig at finde manden i mit liv.

Vanessa har en travl kalender - men der er også plads til en mand i hendes liv, understreger hun. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix © John Randeris)

Men hvordan kan det være, at Vanessa i sine ti år som single ikke har kunnet finde den famøse prins på den hvide hest?

- I starten af mine 20’ere havde jeg en tendens til at trække mig, når det blev seriøst fra fyrens side. Jeg var nok bange for, at jeg kunne blive ramt og såret. Så ville jeg hellere trække mig, frem for at han gjorde det. Men det er selvfølgelig noget pjat.

De seneste år mener hun dog, hun har været god til at give mændene og kærligheden en chance.

- Man kan hurtigt finde tyve fejl. Men jeg har tænkt: Nu tager du dig sammen, og så prøver du at give det et forsøg. Også selvom du ikke tænker 'wow' fra første øjeblik, for kærligheden kommer ikke altid så let. Men jeg vil omvendt heller ikke prøve bare for at prøve. Det skal også være fordi der er 'noget'.

- Så han var bare ikke dukket op.

Grafik: Signe Heiredal

Vanessa er ikke typen, der bare sidder derhjemme i sofaen og kigger ind i de hvidmalede vægge. Hun har spillet cricket i mange år, drikker litervis af kopper kaffer med veninderne, og der skal helst ikke være blanke sider i hendes kalender.

Når det kommer til dating, har hun da heller ikke bare lænet sig tilbage for at finde drømmemanden.

Hun har prøvet at finde ham i byen. På datingapps og Tinder. Fået en veninde til at lave et opslag på Facebook, hvor hun søgte dates til hende og været på date med veninders venners venner.

- Jeg synes, jeg har prøvet. Jeg har ikke bare tænkt, at han skal komme til mig.

Vanessa har boet i Esbjerg hele sit liv - med en afstikker til Bangkok under studierne. (Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix © John Randeris)

At hun længe gerne har villet have en kæreste betyder ikke, at hun ikke har nydt sin tid som single.

- Man behøver ikke at have en kæreste. Det er da rart at have en, men det er ikke en nødvendighed. Jeg kan være i mit eget selskab og nyder det.

- Selvfølgelig har jeg mange venner og veninder, der har børn og familie. Så når de har hygget om aftenen, og jeg har været alene hjemme og slappet af, har jeg indimellem tænkt, at det ville være rart at have en kæreste. Men omvendt har jeg også tit tænkt: Hvor er det fedt, at jeg er alene og kan gøre, som jeg vil.

Som de mange rejsebøger i bogreolen vidner om, elsker hun at pakke kufferten og tage ud i verden. For eksempel rejste hun i februar alene rundt i Brasilien i tre uger.

Om Stefan ender med at være Vanessas hvide 'prince charming', må DR’s seere dog vente med at finde ud af.

Førstehåndsindtrykket var dog godt.

- Hans øjne er så blå og så klare, så det allerførste jeg tænkte var, at han havde helt vildt flotte øjne. Og så sad det der blå jakkesæt bare i skabet. Jeg tænkte også, at han var meget charmerende.

Modsat Vanessa havde Stefan ikke været single længe. Kun i ti måneder. Det gav Vanessa stof til eftertanke et kort øjeblik.

- Jeg tænkte et splitsekund: Wow, det er rimelig hurtigt. Du har ikke engang været single et år, og så er du med i det her. Der gik ti år som single, før jeg tænkte: ’det kunne være jeg skulle tage at prøve noget andet nu’, griner hun.

- Men derfor kunne han jo godt tænke, at han virkelig gerne vil finde kvinden i sit liv. Og det er ikke sådan, at jeg blev skræmt over, at han lige var kommet ud af et forhold.

Vanessa med sin mand Stefan Valentin Larsen, efter de blev 'gift ved første blik' (Foto: Marianne Overaa © dr)

Hvis Vanessa ikke viser sig at være kvinden i hans liv - og han er manden i hendes - er det dog også ok.

- Hvis det ikke går, så drejer det sig kun om fem uger. Herregud. Og hvis det gør, er det pissefedt. Men jeg har ikke gået og tænkt: 'hvad nu hvis det ikke går'? Den tankegang skal man ikke have, inden man bliver gift.

- Jeg er gået åben og positiv ind i det og har tænkt, at jeg tager det, som det kommer.

Gift ved første blik sendes onsdage kl. 20.00. Du kan se andet afsnit af programmet her.

Facebook
Twitter