Varmen slog Sara ud af Bagedysten: Jeg var tæt på at dejse

Saras mikrobølgeovn stod i flammer, og det samme gjorde hendes hjerne næsten, da hun fejlede i to af tre udfordringer i lørdagens Bagedyst.

44-årige Sara Græsborg havde udstyret i orden, da den første udfordring stod på pandekagelagkage i sjette omgang af 'Den store bagedyst'.

Hun havde nemlig lånt to store pander til el af sin far, så hun kunne bage flere pandekager ad gangen. Men det gav hende faktisk flere udfordringer end fordele.

- De store pander tog rigtig meget bordplads, så jeg var i pladsmangel. Og komfurerne i teltet var så følsomme, at hvis der bare lå et stykke papir på dem, gik de ud. Og det skete hele tiden for mig. Det vil sige, at jeg ikke fik min marmelade kogt op, og det pressede mig bare hele vejen igennem, forklarer Sara.

Var ved at dejse flere gange

Et andet minus ved de store pander var, at de afgav ekstra meget varme. Programmerne blev optaget i løbet af den rekordvarme sommer. Og med en i forvejen høj temperatur i teltet, blev det hele lidt for meget for efterskolelæreren fra Aars.

- Jeg gik rundt i bare tæer den dag, fordi jeg var ved at få hedeslag. Jeg var ret påvirket af varmen, og min hjerne stod simpelthen af flere gange.

- Oveni det havde jeg ikke fået drukket vand, og jeg var simpelthen ved at dejse flere gange. Der var folk fra produktionen, som holdt øje med, at jeg fik drukket noget. Og de ville ikke gå fra mig, før de var helt sikre på, at jeg var ok, fortæller Sara.

- Det var bare ikke min dag

Mens Saras hjerne kun var tæt på at brænde sammen, så gik det helt galt for hendes mikrobølgeovn.

- Min chokoladesovs havde nået at sætte sig, og så ville jeg bare lige varme den op, så den blev blød igen. Jeg synes jo bare, jeg trykkede en gang, så den fik 30 sekunder. Men det gjorde den så ikke. Jeg aner ganske enkelt ikke, hvad der skete, smågriner Sara.

Hun nåede dog at lave en ny chokoladesovs, men den måtte hun putte på sin pandekagelagkage, mens den var varm, og så smeltede det hele.

- Det var bare ikke min dag!

Se Saras mislykkede pandekagelagekage:

Manglede friske råvarer

Med den forfærdelige dag i baghovedet valgte Sara at drikke masser af vand på dag to, hvor de skulle bage en nyfortolkning af den klassiske æblekage som deres mesterværk, og det gik da også meget bedre for den 44-årige mor til tre.

Det var ellers ikke helt let for hende at forberede sig til udfordringen, fordi den skulle indeholde smagen af ribs.

- Jeg havde øvet mig med ribssaft, men så blev jeg bange for, at jeg ville få kritik for ikke at bruge friske ribs. Men jeg bor så langt ude på landet, at der ikke er nogle specialbutikker, så ingen kunne skaffe ribs til mig, fordi det var udenfor sæsonen, fortæller Sara.

Sara var ærgerlig over at ryge ud, men hun forstod det godt. Efter to døgns søvn var hun dog mere end klar til at komme tilbage i det lune bagetelt. (Foto: DR Framegrab)

Hun lavede derfor en efterlysning på Facebook og fik hjælp fra nogen, der havde ribs i fryseren. Og det var langt fra første gang, hun havde problemer med at skaffe særlige ingredienser.

- De andre kom jo slæbende med friske bær og friske figner og den slags. Men det kunne jeg bare ikke skaffe i mit nærområde. Så jeg valgte ret tidligt at bruge ting fra haven. Både fordi det var hyggeligt, men også fordi jeg simpelthen var nødt til det, smiler Sara.

Facebook
Twitter