Sofie har fået nok af folks fordomme: 'Sex er min passion, og det vil jeg ikke skamme mig over - tværtimod'

Sofie Holm går efter sin drøm om at blive iværksætter i sexindustrien.

(Foto: © Jeppe Kjær, Dr)

Scroller du rundt på Sofie Holms Instagram, kan du se de sædvanlige Insta-fotos. Sushi, gåture og hygge med veninderne.

Men du kan også se andre billeder. Billeder, hvor hun er iført undertøj, står nøgen under bruseren - eller viser dildoer frem.

Og hvis du har et problem med det, må du gå over på en anden profil.

For 25-årige Sofie Holm tager ikke mere tøj på - eller stopper med at tale om sex eller reklamere for dildoer for den sags skyld - medmindre hun selv vil.

Punktum.

- Jeg kommer helt sikkert til at arbejde inden for sexindustrien på den ene eller anden måde, siger Sofie Holm, som allerede nu har et samarbejde med dansk firma, der sælger sexlegetøj. (© PRIVATFOTO)

- Sex er min passion, og det vil jeg ikke skamme mig over - tværtimod er jeg 100 procent åben omkring det, og jeg synes, det er vigtigt, at vi kommunikerer ordentligt omkring sex og grænser for at få det normaliseret, siger hun.

- Men problemet er, at man stadig bliver stigmatiseret som kvinde.

Det vil Sofie Holm ikke ligge under for. Hun tager sin passion et skridt videre i jagten på sin drøm om at blive iværksætter inden for sexindustrien.

Helt konkret ønsker hun at starte sit eget brand og få en sexlegetøjsshop. Ikke sådan en slidt butik i en kælderetage på Istedgade i København, men en der afspejler, hvem hun selv er.

- Jeg synes, det er nice, at det ikke behøver at være så pik og fisse-agtigt. Jeg drømmer om en fysisk butik, hvor jeg kan skabe et community. Mit sted skal være til alle slags mennesker og kønsidentiteter. Det skal være tilgængeligt for alle og må gerne være flot og lækkert at se på, forklarer hun.

Og hun har allerede fået en fod inden for i branchen.

'Ikke wifey material, men en slut'

Efter at have været tjener i fire år er Sofie Holm nu trådt ind i en anden slags servicebranche. Nu er det hendes profil på det sociale medie OnlyFans, der betaler huslejen takket være de abonnenter - primært mænd - der køber en månedlig adgang til hendes fotos og videoer.

- Hvorfor må vi kvinder ikke være frigjorte og sammen med mange, hvis vi har lyst? Det vil jeg gerne have afmystificeret, siger 25-årige Sofie Holm. (© PRIVATFOTO)

Hun har også indgået et samarbejde med et dansk firma, der producerer sexlegetøj i alle mulige "cute" farver og former. Sexlegetøjet viser Sofie Holm frem på OnlyFans, men også på sin Instagram, fordi hun synes, det er vigtigt at signalere, at kvinder har ret til at være seksuelle uden at skamme sig.

- Jeg vil gerne være med til, at vi snakker om kvinders seksualitet på samme måde som mænds. Hvis en kvinde siger højt, at hun er sammen med mange, er hun ikke wifey material, men en slut, der har brug for bekræftelse. Det vil jeg gerne lave om på.

For at udbrede det budskab har hun sagt ja til at medvirke i DR3's nye dokumentarserie 'Skamløs'.

Her følger vi tre unge kvinder - den ene er Sofie Holm - som har det tilfælles, at de taler åbent om sex. Både at de elsker sex, og at de har sex.

Men de har også det tilfælles, at de har mærket konsekvenserne ved at stå frem som kvinde. Også selvom vi skriver 2021.

- Hvis jeg begynder at se en fyr, som jeg synes er nice, og det er frækt og hyggeligt, vil han aldrig være kærester med mig, fordi jeg er meget out there. Hvis man er åben seksuelt, bliver man set på som hende, man godt kan kneppe, men som ikke er kærestepotentiale. Men jeg har taget et valg om, at jeg ikke gider leve mit liv efter, hvad andre synes.

Blev seksualiseret af ældre mænd

Sofie Holm er oprindeligt fra Herning, men flyttede til København, da hun var 17 år. Hun havde en god barndom og et tæt forhold med en frisindet mor, som opdrog hende og lillesøsteren til at kunne tale frit om alt. Også sex og kærester.

Alligevel brød hun sig i mange år ikke om at klæde sig i tøj, der gav hende for meget opsigt.

- Da jeg var lidt yngre, var jeg egentlig ret blufærdig. Det kom af, at jeg var tidligt udviklet. Jeg fik bryster som 12-årig og begyndte at gå med makeup og oplevede så at blive seksualiseret af ældre mænd. Det syntes jeg var så ubehageligt, at jeg begyndte at gå med sort goth-tøj og fik tatoveringer.

Hun følte aldrig, hun passede ind i hjembyen Herning, men fandt sig hurtigt tilrette i København. Her startede hun i lære som piercer, gik på teaterlinjen på AFUK (Akademiet for Utæmmet Kreativitet) og arbejdede som tjener.

- Da jeg flyttede til København, fik jeg det sådan: "Fuck det lort - jeg gider ikke leve mit liv efter, hvad andre tænker om mig". Jeg fandt også ud af, at der er stor forskel på at være seksuel og blive seksualiseret.

Boomers på Facebook

I dag har hun fundet et fællesskab af veninder, der også er åbne omkring sex. Men, understreger hun, de kan også tale om meget andet end det.

Sofie Holm overvejer at tage en uddannelse til sexolog og vil også gerne ud på folkeskoler og holde foredrag om seksualitet: - Det er et mega vigtigt emne, og min egen seksualundervisning var ikke-eksisterende og mangelfuld. (© PRIVATFOTO)

- Jeg er et meget seksuelt væsen, og det vil jeg gerne være åben omkring. Men jeg gider ikke blive kogt ned til, at det er det eneste, jeg er. Men sådan er det at være kvinde - så kan man ikke se meget andet i mig, siger hun og fortsætter:

- Mænd bliver bare ikke behandlet på samme måde, når de er ærlige om, hvad de laver. Og det vil jeg gerne være med til at ændre ved blandt andet at være med i 'Skamløs'.

Hvilke kommentarer tror du, du får for at medvirke i dokumentaren?

- Jeg tænker, det bliver en god blanding. Der vil altid være de der boomers (folk af den ældre generation) på Facebook, som kommer til at have ondt i røven over det, og det er jeg ret ligeglad med. Jeg håber bare, det kan rykke et eller andet hos andre.

Især håber hun at ramme det yngre publikum.

- Jeg ville ønske, at verden havde set anderledes ud, da jeg var yngre. At det havde været lidt mere frit.

Et spørgsmål, hun ofte får, er, om hun er bange for at fortryde, at hun står frem og fortæller om sin passion for sex på sociale medier - og nu også i en dokumentarserie.

Du kan nok selv gætte, hvad svaret er.

- Jeg vil aldrig fortryde, at jeg lever mit liv og kan være med til at bane vejen for en verden, hvor man ikke bliver slutshamet. En verden, hvor jeg har retten til at bestemme over min egen krop, og hvad jeg gør med den - uden der skal peges fingre, fordi jeg er en kvinde.

- Jeg oplever at få beskeder fra piger på Instagram, som ser lidt op til mig, fordi jeg tør være fri. Det er nice. (Foto: © screenshot, Dr)