Stephanie bliver kaldt Botoxdronningen: 'Jeg endte med at blive et freakshow'

- Det tog overhånd. Mit budskab er, at alting skal være med måde.

Hun blev kendt som dronningen af botox. Som 'cougaren', der jagtede yngre mænd i reality-programmet 'Singleliv'. Som fotomodel i de kulørte blade og som indehaveren af titlen 'Danmarks bedste bryster'.

Botox, fillers og restylane skabte høje kindben, sensuelle læber, udviskede rynker og løftede de optegnede øjenbryn. Extensions og lange, røde negle og flere lag make-up var med til at skabe karakteren 'Stephanie Star'.

- Jeg er et fænomen, og det vidste jeg godt, at jeg var. Det kunne jeg lige så godt udnytte for fuld skrue, og det gjorde jeg, siger Stephanie Star, der er født Stephanie Daniela Cipua.

Efter en bilulykke, hvor Stephanie blev påkørt og fik kroniske smerter, begyndte en lang proces af selvransagelse, som fik hende til at kigge indad.

Nu har Stephanie pillet extensions ud, fået den sidste omgang botox og har ladet sit naturlige grå hår komme til syne. Hun går tilbage til sine italienske rødder og vil være en stilet, klassisk og feminin donna.

- Alt det, jeg har gjort, står jeg ved. Og jeg synes, at jeg har været super lækker. Jeg gider bare ikke at være der mere. Jeg fik simpelthen bare lyst til at slippe alt det botox - alt det fake og alt det barbie.

Nu vil Stepanie inspirere andre kvinder og unge til at gøre alting med måde. Rejsen kan følges lige nu i DR3's 'Plastikdronningen siger farvel'.

- Jeg har været botox-, plastik- og barbie-dronningen over dem alle. Nu vil jeg bruge min stemme, og jeg er nødt til at blive taget seriøst. Så nytter det ikke noget, at jeg render rundt i en bikini og ligner en på 22.

- Nu kan jeg vise en anden side af mig selv, der er meget ærlig, autentisk og sårbar.

 • Stephanie Star blev hurtigt en reality-stjerne efter, at hun deltog i tv-programmet 'Singleliv', hvor hun blev kendt som cougaren. En kvinde, der går efter yngre mænd. - Det var super hamrende cool at se sådan ud, som jeg gjorde i Singleliv, siger hun. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  1 / 13
 • At være Stephanie Star var også en måde at sige fuck Janteloven på. Men det blev for meget, og Stephanie synes selv, at hun ser skræmmende ud på billedet her. - Jeg ramte lige den åre, hvor jeg endte med at blive et freakshow. Det tog overhånd. Derfor ønskede jeg at gennemgå en forvandling og vise den frem på tv, og jeg udkommer også snart med bog nummer to. Mit budskab er, at alting skal være med måde. (Foto: Henning Hjorth / Ekstra Bladet / Ritzau Scanpix)
  2 / 13
 • Stephanie Daniela Cipua er fuldblods-italiener og kom til Danmark i 1971 som 5-årig med sin far. Allerede dengang følte hun sig anderledes end de andre og blev kaldt for 'spaghetti-neger'. Hun havde lys hud, mørkt hår og små grønne øjne. Og den italienske kultur er meget anderledes end den danske. - I Italien gør man sig pæn, hvis bare man går ned i slagteren og skal hente noget. Det hedder 'bella figura' og 'bella donna', som betyder, at man går op i udseendet og er en flot kvinde. Det er et positivt udtryk på italiensk, siger Stephanie. (Foto: Privatbillede)
  3 / 13
 • For Stephanie har skønhed handlet om at se frisk, sund og rask ud - men også at se godt ud. Make up var først noget, hun fik øjnene op for senere, og så kom 80'er- og 90'er-looket. Stephanie har altid været forfængelig omkring sit hår. - Jeg havde et stort, flot, krøllet hår og fik meget ros for mit udseende. Jeg synes selv, at jeg er super flot og har en guddommelig krop. Jeg syntes, at de skandinaviske, lyshårede kvinder var så flotte. Så i mange år arbejdede jeg på at blive lyshåret, først med striber, så til bunden og til sidst havde jeg meget lyst hår. Senere kom der også extensions i. (Foto: Privatbillede)
  4 / 13
 • Da Stephanie havde født og ammet sit barn, gik det ene bryst til højre, og det andet gik helt ned til venstre. - Jeg har altid haft en flot C-skål, men jeg kunne ikke lide, hvordan de så ud. Det har noget med intimitet at gøre. Jeg havde en fast kæreste dengang, og for mig er elskov lige så vigtig som kærlighed, så jeg ville have nye bryster, og det fik jeg. De har holdt i 20 år, siger Stephanie. (Foto: Privatbillede)
  5 / 13
 • - Jeg havde sådan en sprød, lækker kæreste på deltid. Jeg syntes selv, at jeg var så lækker, men når jeg kiggede mig i spejlet, tænkte jeg, hvorfor skal sådan en gudinde have sådan en lækker krop, mens der var sådan nogle hamsterhjul hernede, der generede mig, siger hun og hiver sig i kinderne. Jeg var 45 år, og jeg kunne da godt få det ordnet, så det gjorde jeg. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  6 / 13
 • I DR3-programmet går Stephanie Star igennem en vild forvandling i en periode over syv måneder. Håret lod hun gro ud - både øjenbryn, i næsen, ved overlæben og under armene. - Jeg valgte selv at gå over en lidt hårdere grænse. Den her mission med at splitte mig ad er ikke for at opnå noget nyt. Jeg er stadigvæk Stephanie Star, men jeg er samtidig en anden nu. Bliver jeg hyret i morgen til en stor opgave, så går jeg ud og køber en kæmpe paryk og laver noget af det samme. Hvis det er det, de betaler for, så er det jo en karakter. Og der er ikke nogen, der skal styre mig. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  7 / 13
 • For Stephanie Star handlede det meget om det ydre før. - Verden har gjort, at vi distancerer os mere fra hinanden, og derfor har vi en tendens til at ville være i et fællesskab - via sociale medier. Det er umuligt at være nærværende, når man er i det ydre. På et tidspunkt er tiden inde til at se på det indre. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  8 / 13
 • I dag ser Stephanie helt anderledes ud, end hun gjorde i Singleliv. I stedet for at træne flere gange om ugen, træner hun nu to-tre gange. - Siden 2010 er det lykkedes mig at skabe en karakter ligesom gulddrengen. Jeg har tusind karakterer og personligheder. Nu har jeg mulighed for at vise hr. og fru Danmark, hvem jeg også er, siger Stephanie. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  9 / 13
 • Forvandlingen i DR3-programmet var så voldsom, at folk på et tidspunkt troede, at Stephanie var dødeligt syg. - Jeg var helt hvid og brugte ikke make up eller noget som helst. Der blev jeg så sårbar og knækkede flere gange og sagde, at nu vil jeg simpelthen ikke være med mere. Nu stopper det her. Jeg splittede mig i tusind stykker. Jeg knækkede koden og fandt ud af, at jeg altid har været sårbar, og det er min største styrke. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  10 / 13
 • For Stephanie er det vigtigt at vise en anden side af sig selv. - Der er en bagside af medaljen. Det hele er ikke rød løber og bobler. Det er benhårdt arbejde, fordi en af bagsiderne er, at jeg ikke kan gå i fred. Alle har en mening og holdning om mig. Alle tror, at de kender mig, fordi de har set mig i fjernsynet. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  11 / 13
 • Nu vil Stephanie gerne ud på skoler og gymnasier og dele ud af sine gode råd. - Nu vil jeg bruge min stemme, og jeg er nødt til at blive taget seriøst. Så nytter det ikke noget, at jeg render rundt i en bikini og ligner en på 22. Jeg må lave noget alderssvarende. Jeg er ved at lave nogle kloge moves, og jeg viser de sider, jeg hele tiden har indeholdt, men som der ikke var plads til at vise. Nu er jeg blevet afseksualiseret. Nu kan man invitere mig med alle steder, alle vegne i det pæne selskab. Nu er jeg ikke den, man ikke må lege med. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  12 / 13
 • - Nogen vil nok sige, at jeg ikke er stueren. Jeg vil altid være den samme, men jeg synes, der er visse ting, jeg har valgt førhen, som har taget overhånd. Det her er min måde at betale tilbage på min konto. Det er ikke for at behage andre, det er vigtigt at understrege. Man kommer ikke til at miste sig selv ved at finde balancen eller til at få færre scoringer ved at se sådan ud og være lidt mere alderssvarende, end man ser ud. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  13 / 13
Facebook
Twitter