TEST DIG SELV Hvor ærlig behøver du egentlig at være, når du dater?

Får du din date til at krumme tæer med din ærlighed, eller holder du skeletterne i skabet?

(Foto: Illustration: Oliver Seppo)

Ærlighed rimer på kærlighed. Eller gør det? For skal du egentlig fortælle din date sandheden, hvis du stadig er jomfru, er kronisk syg eller aldrig vil have børn?

Det har parterapeut Katrine Axholm et bud på.

- Jeg synes, du skal være ærlig, men uden at blive for privat. Vi har alle mødt nogle, som er for intime, hvor man sidder og krummer tæer og ikke ville have haft den information. Men omvendt får du heller ikke noget, hvis du ikke giver noget. Vi er nødt til at vise, hvem vi er, når vi dater, lyder det fra parterapeuten.

De sidste ti år har hun guidet folk i den til tider komplicerede disciplin, dating. Blandt andet ved hjælp af gruppeterapi for singler, der vil finde ud af, hvorfor de ikke lykkes med kærligheden.

Nu har hun hjulpet os med, baseret på eksempler fra virkelighedens verden, at lave en lille ærlighedstest, som du kan tage i bunden af artiklen. Måske kan den sætte tanker i gang og gøre dig lidt klogere på dig selv.

Men hvorfor kan man have svært ved at være ærlig, når man er på en date?

- Det er den helt grundlæggende biologiske frygt for at for at stikke ud fra mængden og derfor blive udstødt af gruppen. Hvis vi er i risiko for at blive fordømt, er det farligt at fortælle noget, hvor vi risikerer at blive afvist, forklarer Katrine Axholm.

Når det kommer til emner som sex, er det ofte kønsbestemt, hvad der er tabu. For hvorfor er det egentlig særligt pinligt for en mand at sige, at han er jomfru?

- I det maskuline ligger at være handlekraftig, at være ham, der scorer og parrer sig. Det er derfor 'unormalt' med en voksen mandejomfru, som derfor frygter at fremstå som mindre mand. Derfor er det ofte forbundet med tabu og skam for ham, forklarer hun.

Hvornår vil du selv fortælle, at du for eksempel stadig bor hos mor og far, eller at du er bedste ven med din eks? Tjek selv og få Katrine Axholms råd med på vejen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter