5 fyre blev krænket: Jeg vågnede ved, at min penis var i munden på en fremmed kvinde

Flere fyre har kontaktet Tværs for at bryde tabuet om, at kvinder kan krænke mænd.

24-årige Patrick fortalte for to uger siden i Tværs, at han følte sig voldtaget af en kvinde. Efter den historie har flere mænd henvendt sig til Tværs med deres oplevelser.

Mange mener, at kvinders seksuelle krænkelser af mænd er et stort tabu, og at både mænd og kvinder ser kvinders krænkelser af mænd som en ligegyldighed.

Fem mænd beskriver her, hvad de har været udsat for. Ved at fortælle deres historier håber de, at kvinders seksuelle krænkelser af mænd vil blive taget ligeså alvorligt som mænds krænkelser af kvinder.

Lukas: Jeg vågnede ved, at min penis var i munden på en fremmed kvinde

Da jeg var 18, vågnede jeg om natten på en sofa, fordi at min penis var i munden på en af to kvinder, der var der. Jeg var fuld og skæv efter en fest. Kvinderne var et par år ældre, og de havde åbenbart taget mine bukser af, mens jeg sov.

De var meget nedladende, og de kaldte mig sippet, da jeg skældte dem ud. Jeg spurgte dem, om de overhovedet var klar over, hvad de gjorde, og hvordan de ville have reageret, hvis det var mig, der gjorde det mod dem. De fnisede lidt og sagde, at det var noget helt andet.

Jeg havde det ad helvede til. Jeg havde været sammen med min kæreste i to år, og jeg følte, at det hele var forfærdeligt i forhold til hende.

Jeg anmeldte det aldrig til politiet. For jeg kunne godt se, hvad der ville ske, hvis jeg tog til politiet og fortalte en betjent, at to piger havde taget bukserne af mig og suttet den af på mig, mens jeg sov – uden mit samtykke.

Det er 30 år siden nu, men jeg tror ikke, at meget har ændret sig siden. Det bliver stadig betragtet som alle mænds drømmescenarie – selv blandt kvinder - at en fremmed kvinde sutter den af.

Martin: Mænd risikerer latterliggørelse, hvis de taler om krænkelser

Jeg har flere gange oplevet, at piger har krænket mig. En pige fra min uddannelse tog mig i skridtet under et farvelkram - uden nogen form for invitation fra min side.

Jeg har oplevet, at en ældre kvindelig kollega flere gange valgte at placere sin ene hånd, så halvdelen af den dækkede min lænd og den anden halvdel min røv, når hun skulle fortælle mig noget. Det føltes ret grænseoverskridende.

Og så har jeg og flere af mine venner oplevet, at piger listede ind på vores værelser på højskolen for at kysse os, mens vi sov.

De gange, jeg er havnet i de situationer, har jeg ikke vidst, hvordan jeg skulle reagere. Det har føltes for voldsomt at sige fra uden at virke for konfrontatorisk.

I alle tilfælde – bortset fra situationen på jobbet – har der været alkohol involveret. Og det har været venner, bekendte eller kolleger, der har gjort det, uden at nogen har påtalt, at det ikke var okay.

Jeg har stået med en følelse af, "hvad fanden der lige skete dér", som så er blevet afløst af en forargelse senere hen. Men der har aldrig været nogen konsekvenser.

Jeg tror, det skyldes fortællingen om, at kvinder kan krænke mænd seksuelt, ikke eksisterer i hverken mænds eller kvinders forståelse. Mænd har meget sværere ved at tale om det som en krænkelse, fordi det er helt atypisk for dem, og fordi man risikerer at fremstå mindre maskulin og blive latterliggjort. Mange tror jo, at mænd altid har lyst.

Det betyder nok også, at nogle kvinder ikke tror, at de kan krænke mænd, men at de har carte blanche til at føre deres seksuelle lyster ud i livet, uden at tage hensyn til manden.

Jesper: Da jeg forlod hendes lejlighed, følte jeg mig udnyttet

Jeg så en pige et stykke tid. Det var fra starten aftalen, at det skulle være casual sex, men på et tidspunkt ville hun være kærester. Jeg var ikke interesseret i et kæresteforhold, så jeg fortalte hende, det var bedst, at vi stoppede.

Efterfølgende skrev hun ofte beskeder om, at hun var nøgen og savnede mig.

En aften var vi tilfældigvis til den samme koncert, hvor hun så mig. Senere på aftenen sendte hun en besked, hvor det var klart, at hun ville mødes. Jeg svarede på sms, jeg ikke var interesseret.

Hun begyndte at være veninder med en i min omgangskreds. Det er helt klart min oplevelse, at hun kun gjorde det for at komme i kontakt med mig.

Et par måneder senere var jeg i byen med nogle venner, som hun også kendte. Hun dukkede op, og jeg var ret fuld. Da vi skulle hjem, spurgte en fælles ven, om vi skulle splejse til en taxa, og jeg var for fuld til at kunne overskue at tage min egen hjem.

Mine venner stod af taxaen, og hun lovede, at hun nok skulle få mig ordentligt hjem. Men da jeg vågnede næste dag, var jeg i hendes lejlighed, og jeg kunne kun huske brudstykker af, hvordan det skete. Jeg kan huske, at jeg brokkede mig over, at vi kørte forbi min lejlighed, og at jeg sagde, jeg ville hjem. Alligevel vågnede jeg op i hendes seng.

Da jeg forlod hendes lejlighed, var jeg vred og følte mig udnyttet. For hun vidste udmærket godt, at jeg ikke var interesseret i at have sex med hende.

Mads: Det næste, jeg husker, er, at en pige sidder oven på mig

Jeg var taget til en fest med en god ven en aften. Jeg var 16 og havde stadig ikke mistet min mødom.

Min ven tog hjem fra festen, og inden skulle vi lige drikke ud. Det næste, jeg kan huske, var, at jeg knækkede mig ude på toilettet, men jeg nægtede at tage hjem. Ham, der holdt festen, fik derfor smidt mig ind på et værelse, så jeg kunne sove.

En pige kom ind i rummet og fik mig til at drikke noget vand og hjalp mig med at tage mit tøj af. Det næste, jeg husker, var, at der sad en pige ovenpå mig, og vi var i fuld gang. Jeg blev forvirret og forstod ikke, hvad der skete. Jeg faldt hen igen, og først næste dag vågnede jeg nøgen med de vildeste tømmermænd i mit liv og et brugt kondom på bordet.

Jeg fik noget tøj på og spurgte ham, der holdt festen, hvad der var sket. Han fortalte, at han havde fået nogle til at hjælpe mig i seng, og at døren var blevet låst, da han senere ville se til mig. Da han selv var gået i seng, var døren låst op igen, og jeg lå nøgen i sengen.

Efter den oplevelse har jeg haft svært ved at have sex. Jeg er bange for, at jeg overskrider kvindens grænser. Heldigvis har jeg fundet en pige, der elsker mig, og som accepterede det, efter vi havde talt om det.

Michael: Hun respekterede ikke mine grænser

Jeg mødte en veninde til en ellers hyggelig madaften. Desværre blev hun meget fuld, og jeg sad tilbage med følelsen af, at hun havde overskredet mine grænser.

Vi læste sammen for flere år siden og havde kontakt sporadisk. En aften for nogle år tilbage inviterede jeg hende på aftensmad hjemme hos mig. Alt begyndte, som det plejede: Vi grinede og snakkede løs. Under middagen bemærkede jeg, at hun drak mere og hurtigere, end jeg gjorde.

Efter vi havde spist, satte vi os i sofaen, og hun skulle lige strække ud i sin ryg. Med hende er det ikke helt unormalt at strække ud eller lige vise en ny yogaøvelse, hun lige har lært.

Bagefter satte hun sig tæt op ad mig og begyndte at tale om bryster, og at hendes egne i hvert fald ikke hang. Derefter trak hun t-shirten til side, så jeg kunne se hendes bryster. Bagefter talte hun om sin røv og insisterede på, at jeg skulle mærke den.

Min reaktion var lidt vag. Det kom helt bag på mig, og jeg fik sagt noget i retning af "øh, okay." Efterfølgende tænkte jeg, at jeg nok valgte at svare på den måde for ikke at skabe en mere akavet stemning.

Hun blev mere fuld, lå på gulvet og snoede sig sensuelt. Ikke fordi hun var meget fuld, men fordi hun mente, det var rart. Jeg valgte at sidde i stolen med armene over kors for at vise, at jeg ikke var interesseret.

Klokken blev 12, og jeg fortalte hende, at jeg skulle tidligt op næste dag. Men hun ignorerede det og fortsatte med at vride sig rundt.

Klokken halv to blev min tone hård, og jeg bad hende om at gå. Hun ville kramme, forsøgte at kysse mig og ville sove hos mig i stedet for at tage hjem. Efter en halv time bestilte jeg en taxa til hende.

Efter den aften havde jeg en underlig følelse i kroppen. Jeg var sur og skuffet, men vidste ikke rigtig, hvor følelsen kom fra. Senere fandt jeg ud af, at min vrede skyldtes hendes mangel på respekt over for mine grænser, og jeg undgik hende et stykke tid.

Senere spurgt hun, hvorfor jeg undgik hende. Da jeg fortalte hvorfor, blev hun helt stille og virkede overrasket over min oplevelse af den aften. En aften, som hun ikke kan huske meget af på grund af alkohol.

Alle navne i artiklen er opdigtede. Redaktionen er bekendt med de medvirkendes rigtige navne.