Nikita på 20 klattede sine penge væk på ligegyldige ting: Jeg blev rigtig sur på mig selv  

Efter Nikita var med i Tværs på DR3, har hun fået et lidt andet syn på, hvordan hun bruger sine penge.

Jeg har brugt rigtig mange penge på ligegyldige ting. Jeg lagde aldrig rigtig mærke til, hvad jeg gjorde med mine penge. De blev bare brugt på lort som makeup, tøj, mad og caféture.

De fleste måneder har jeg kun haft penge den første uge af måneden, og så har jeg lånt penge af mine venner og min mor, som jeg har betalt tilbage måneden efter. Sådan har det kørt ret tit.

Det gjorde mig rigtig sur på mig selv. Jeg blev så hurtigt irriteret, fordi jeg følte mig fattig det meste af måneden. Jeg kunne ikke købe noget eller gøre en skid.

Siden vi stoppede med at optage Tværs, er der sket rigtig meget.

Jeg er blevet lidt bedre til at styre mine penge. Jeg tænker mig mere om, inden jeg køber noget. Før kunne jeg gå hen til et butiksvindue og se nogle pæne sko, og så ville jeg købe dem uden at tænke over det. Det gør jeg ikke så meget mere. Jeg er også begyndt at drikke mere kaffe derhjemme i stedet for at gå på café.

Jeg har godt nok lige købt en Macbook på afbetaling. Det var måske lidt dumt, men jeg tænkte, jeg havde råd til det. Det er 500 kroner om måneden i lang tid. Men. Ja.

Efter programmet blev vist, har jeg fået flere job, så jeg tjener flere penge. Jeg er blevet tjener, jeg har et job på en café, og så blev jeg kontaktet af en fra Matas, som tilbød mig et deltidsjob. Så jeg arbejder rigtig meget.

Selvom jeg tvinger mig selv til ikke at købe ligegyldige ting, så brugte jeg i sidste uge mine sidste 24 kroner. Jeg havde ikke så mange arbejdstimer i oktober, så jeg er lidt under pres i resten af måneden. Men jeg håber rigtig meget, at jeg vil kunne komme igennem december uden at skulle låne penge. Det, tror jeg, godt kan lykkes.

Nogle skriver nærmest lange romaner til mig, fordi de er blevet rørt over mit afsnit og kan relatere til det. (Foto: Martin Fält © dr)

Siden i sommer har jeg lagt nogle penge til side, som jeg skal bruge til alle de praktiske ting, når jeg flytter hjemmefra. Indtil videre er der 9200 kroner på kontoen. Kontoen er lukket, så jeg skal ned i banken for at få den åbnet. Det magter jeg ikke, så derfor er jeg sikker på, at jeg ikke bruger pengene til alt muligt andet.

Efter jeg var med i DR3 har jeg fået rigtig mange søde beskeder. Nogle skriver nærmest lange romaner til mig, fordi de er blevet rørt over mit afsnit og kan relatere til det. De skriver, at de støtter mig, og at jeg er rigtig sej og stærk.

Det har gjort mig megaglad, når andre tager sig tid til at skrive sådan nogle lange beskeder, hvor de fortæller om deres dårlige perioder, og hvordan de har det nu. Det giver mig en følelse af, at jeg ikke er den eneste i verden, der har de her problemer. Jeg følte mig jo fucking dum, fordi jeg ikke troede, at andre havde det sådan. Så førhen tænkte jeg, at jeg bare var et stort nul.

Jeg vil tage frisøruddannelsen, hvor jeg både lærer om hår og makeup. (Foto: Martin Fält © dr)

Hele processen med at blive filmet og så se det bagefter har betydet en del for mig, og hvordan jeg har det i dag. Dem, der filmede, var rigtig gode at snakke med, og jeg er blevet klogere på mig selv, efter jeg har hørt, hvad jeg selv siger i programmet. Da jeg så det, tænkte jeg lidt, at jeg skulle tage mig mere sammen og ikke tænke så negativt.

Jeg vil stadig gerne være makeup-artist, men jeg kommer ikke til at skulle betale 50.000 kroner for det kursus, som jeg fortalte om i programmet. Jeg vil tage frisøruddannelsen, hvor jeg både lærer om hår og makeup, og så kan jeg tage nogle billigere makeup-kurser bagefter.

Jeg har lavet en ansøgning, som jeg skal ud og aflevere til nogle frisører. Så håber jeg, at jeg kan starte til august næste år, hvor jeg måske også er flyttet hjemmefra. Men først skal jeg lige arbejde og spare lidt mere op.

Facebook
Twitter