Patrick på 24 føler sig voldtaget af en pige: 'Hver gang jeg ville sige fra, fik jeg blackout'

Jeg frygtede, jeg ville virke fjollet, hvis jeg fortalte det til nogen, fortæller Patrick.

(Foto: © Martin Fält, dr)

Jeg føler, at jeg har været udsat for et seksuelt overgreb. Det er som om, at andre ikke rigtig mener, at en mand kan blive udnyttet af en pige. Men jeg føler, at det er sket for mig.

Jeg var 16 eller 17, da det skete. Jeg var til en privatfest og var så fuld, at jeg begyndte at få blackouts.

Jeg kan huske, at jeg stod og lænede mig op ad væggen. Hun kom hen til mig og spurgte, om jeg ikke skulle ind i sengen for at lægge mig. Jeg tænkte, at det var en god idé, fordi jeg var så træt og fuld og virkelig bare havde lyst til at sove.

Jeg husker ikke, hvad der skete, da jeg kom ind i sengen. Men mens jeg lå i sengen, fandt jeg ud af, at jeg var nøgen. Samtidig forsøgte hun at have sex med mig. Jeg kan huske, at jeg ikke havde lyst, og så fik jeg endnu et blackout.

Jeg forsvandt og vågnede op flere gange, mens hun forsøgte at have sex med mig. Men hver gang jeg ville sige fra, fik jeg blackouts. Først ud på natten kom jeg ordentligt til mig selv, uden at vide om vi havde haft sex eller ej. Det gør mig i tvivl om, om det var et overgreb eller ej, og om det også er min egen skyld. Men jeg ved, at jeg følte mig beskidt og ulækker, da jeg forlod værelset. Det eneste, jeg havde lyst til, var bare at komme væk.

- Jeg følte mig beskidt og ulækker, da jeg forlod værelset. Det eneste, jeg havde lyst til, var bare at komme væk. (Foto: © Martin Fält, Martin Fält)

Jeg kan huske, at jeg blev hentet af min far. Men jeg fortalte ham ingenting – og mine forældre ved stadig ikke noget om, hvad der skete den aften.

Da jeg kom hjem, kan jeg huske, at jeg tog et langt varmt bad, fordi jeg følte mig så klam.

I dagene efter det skete, forsøgte jeg at glemme det. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre.

Jeg frygtede, jeg ville virke fjollet, hvis jeg fortalte det til nogen, eller hvis jeg gik til politiet. Jeg var usikker på, om de ville tro på, at en mand kunne føle, at en pige havde forgrebet sig på ham. Og så tror jeg heller ikke, at jeg så alvoren i episoden på det tidspunkt. Faktisk gik der et stykke tid, før jeg rigtig fandt ud af, hvor alvorligt det var.

Første gang jeg nævnte det, var overfor nogle klassekammerater i gymnasiet. Jeg endte med at sige, at hun forsøgte at have sex med mig, men jeg brugte ikke ord som overgreb – måske fordi jeg ikke turde.

De grinede af det. For dem var sex jo bare sex. Jeg tror, de mente, at en mand aldrig kan blive udsat for en voldtægt, for manden skal jo have den op at stå, hvis det skal ske.

Nogle gange kan jeg stadig blive ked af at tænke på den nat. Lige nu har jeg en kæreste, som kender historien, og hun hjælper mig rigtig meget. Hun giver mig tryghed.

Men de gange, hvor jeg har været single, har det nogle gange påvirket mig, når jeg har haft sex.

Når jeg har været fuld og sammen med en pige, har jeg haft brug for at have kontrol. Nogle gange har jeg villet have hård sex, hvor jeg har ville være sikker på, at jeg var den dominerende. Få gange har det været så voldsomt, at jeg har været bange for, at jeg selv blev en krænker.

Andre gange, når jeg har datet, kunne jeg få følelsen af igen at blive presset til sex. Jeg kan huske en aften hjemme hos mig, hvor vi skulle i gang. Min krop frøs, jeg gik fuldstændig i baglås, og jeg skulle bare væk fra situationen. Der er flere piger, jeg ikke har set igen, fordi det er sket.

Det er først for tre år siden, at jeg begyndte at fortælle til nogle venner, at jeg troede, jeg nok havde været udsat for et overgreb. Men det er stadig svært for mig at fortælle det til dem, der er helt tætte på mig. Jeg er bange for, at de skal ændre syn på mig.

Ubehaget, som jeg havde før, når jeg tænkte på det, er der ikke så meget længere. Det er mere min egen usikkerhed om, hvad der egentlig skete, jeg tænker på nu.

Jeg ville ønske, at jeg havde sagt klart nej den aften. Men jeg kunne ikke, fordi jeg var fuld og havde blackouts. Derfor forsøger jeg i dag at undgå, at min bevidsthed forsvinder, så andre kan styre mig, når jeg drikker.

Mit håb er bare, at min historie også kan få andre mænd til at stå frem, så vi kan hjælpe hinanden med at komme videre.

Hvis du er en fyr, og har du haft en oplevelse, der minder om Patricks, så vil 'Tværs' gerne høre fra dig. Du kan skrive en mail til Sara Bovin her.

Patrick har ønsket af være anonym, da flere i hans omgangskreds stadig ikke kender til hans oplevelse. DR er bekendt med Patricks fulde navn.