Paulina på 28 blev udstillet i sexvideo på Facebook: Folk grinede af mig og kaldte mig tv-stjerne

- Jeg føler selv, det er sindssygt grænseoverskridende, men for andre er det åbenbart sjovt, siger Paulina Lykke.

(Foto: Andreas Bro © (c) DR)

Væk din kæreste og gå ind på hans Facebook-side! Der er noget, I skal se!

Jeg kan tydeligt huske opkaldet. Det er en sommerdag, og min kæreste og jeg har været i byen til klokken 5 eller 6. Vi ligger i hans soveværelse og har ikke hørt de cirka 25 ubesvarede opkald på min telefon.

Jeg hiver fat i ham, og vi går ind på hans Facebook-profil via min telefon. Der er vildt mange, der har skrevet, og vi kan se, at hans coverbillede er et nøgenbillede af mig. Profilbilledet er endnu et nøgenbillede af mig, og der ligger en sexvideo med os i hans feed.

Han mistede sin telefon i byen om natten, men vi blev enige om, at der ikke var nogen grund til at gå i panik, for telefonen var gået ud, og man skal jo bruge en kode for at komme ind på telefonen.

Men der er åbenbart nogen, der har fået adgang til telefonen og min kærestes Facebook-side og besluttet at dele en af vores sexvideoer.

Da jeg ser det, bliver jeg ramt af skyld og skam og tænker: Hvad kommer folk ikke til at tænke om mig?

Men jeg tænker også, at jeg har nogle gode venner, og at de nok skal hjælpe mig med at komme igennem det. Så vi sletter billederne og videoen og lægger os til at sove igen.

(Foto: Andreas Bro © (c) DR)

- Der kommer tv-stjernerne!

Da vi kommer ned på vores stamcafe dagen efter, forventer jeg at blive mødt med krammere og trøstende ord, men vi bliver vi mødt med klapsalver.

"Der kommer tv-stjernerne", råber de.

Mange af menneskerne på caféen er min kærestes venner, og jeg kender dem rigtig godt og stoler på dem, så det er virkelig ubehageligt at blive mødt på den måde, men jeg griner og spiller med på den der idé om, at det hele bare er sjovt.

Jeg bliver vildt forvirret, fordi jeg selv føler, at det er sindssygt grænseoverskridende, men åbenbart sjovt for andre.

Og jeg bliver mødt med en opfattelse af, at det er min egen skyld, at videoen er blevet delt. Jeg forstår ikke, hvorfor de kan gøre grin med noget så sårbart. Det kunne jeg aldrig selv drømme om at gøre.

Jeg tænker, at mine nærmeste venner og familie ikke har set videoen, ellers ville de nok have ringet. Så jeg vælger ikke at sige noget til dem.

Reaktionen på caféen får mig til at lade være.

(Foto: Andreas Bro © (c) DR)

Lukker ned

Der sker så meget andet i den periode af mit liv, og min far er lige død, så jeg har det ret hårdt og vælger at skyde episoden med sexvideoen og caféen hen.

Jeg ved jo ikke, hvem der har delt videoen, så der er ingen syndebuk, jeg kan vende min vrede imod.

I stedet forsøger jeg selv at kæmpe mig ud af den uretfærdighed, jeg føler, der er sket.

Og jeg gør det ved at lukke helt ned for den del af mit liv. Min kæreste og jeg går fra hinanden, og jeg har ikke været på den café eller talt med de mennesker siden den dag.

Jeg er ellers kommet der i flere år og har meget historie med dem, men den episode gør, at jeg går i flyverskjul.

(Foto: Andreas Bro © (c) DR)

Paulina, det er ikke din skyld!

Men jeg er stadig ked af det, der skete. Og den måde, jeg reagerede på.

Jeg skulle have sagt fra over for dem, der bare syntes, det var sjovt og ikke kunne se, at det var så grænseoverskridende for mig.

Hvis jeg kunne gå tilbage til 23-årige Paulina, ville jeg ruske hende og sige, at det ikke var hendes skyld, og at hun ikke skulle have lyttet til alle dem, der sagde, at hun selv var ude om det. Og jeg ville sige til hende, at hun skulle have anmeldt alle dem, der delte og likede videoen.

Jeg skulle have gjort noget ved det, så såret ikke åbnede sig igen, som det gør nu.

Jeg har været sammen med min kæreste i halvandet år, men først fortalt det til ham nu. Det blev jeg nødt til, inden jeg fortalte historien til DR. Han blev vildt ked af det på mine vegne. Ligesom min søster gjorde. De har givet mig noget af den kærlighed, jeg ikke fik, da det skete.

Hvis jeg havde fået den omsorg dengang, kunne jeg også have arbejdet med det. Men jeg konkluderede, at det var min egen skyld, fordi det var det, alle sagde.

Og jeg talte aldrig med min kæreste om det. Det hang som en sort sky over os og var helt sikkert med til at ødelægge vores forhold.

Paulina Lykke har en dreng og venter en pige meget snart. (Foto: Andreas Bro © (c) DR)

Bare det ikke sker for min datter

Hvis jeg kunne gøre det om, så ville jeg ikke have grinet, da jeg kom ind på caféen. Jeg skulle være blevet vred over deres reaktion.

Det ville jeg blive, hvis det skete i dag.

Og jeg kan blive så ked af det, når jeg tænker på, at sådan noget måske kan ske for min datter, når hun bliver stor.

Jeg har i lang tid ladet være med at lave sexvideoer eller nøgenbilleder, fordi der skete det, der skete. Men det bør man da kunne gøre, hvis man har lyst til det.

Og man bør kunne gøre det uden at frygte for, at alle mulige andre skal se noget så intimt og sårbart og dele det med andre for at få lidt underholdning ud af det.

(Foto: Andreas Bro © (c) DR)

Tænker de stadig på sexvideoen?

Jeg har ikke noget at skamme mig over. Det ved jeg nu.

Og det, at jeg har fået delt en sexvideo, skal ikke være en del af min historie. Det vil jeg ikke have, for det tog så hårdt på mig.

Så jeg har lagt det bag mig.

Når jeg møder nogle af dem fra caféen, ignorerer jeg dem fuldstændig. Jeg er bange for, at de kun tænker på den sexvideo, når de ser mig, og jeg bliver ked af det, når jeg ser dem. Og vred over, at de ikke forstod mig.

Men de skal ikke have lov til at såre mig. Jeg har ikke lyst til at blive konfronteret med dem, hvis de ikke er kommet videre og stadig synes, at det var okay, det de gjorde.

Det ville gøre mig virkelig vred og ked af det.

Det er aldrig okay!

Hvis du får delt en sexvideo mod din vilje, så husk, at det aldrig er din egen skyld.

Jeg har hørt en af dem, der delte sexvideoen med min ekskæreste og mig, sige, at vi var nogle lidt vilde personligheder, og at det derfor var okay at dele videoen.

Det kan da godt være, at jeg er lidt vild i det, men det gør det da ikke mere lovligt at lægge en sexvideo op med mig. Og det betyder da heller ikke, at jeg selv er skyld i det. Det er jo fuldstændig sindssygt at bruge det som undskyldning.

Det er jo det samme som at påstå, at det er okay at voldtage en kvinde, fordi hun går udfordrende klædt.

Det er aldrig okay at dele andres private videoer. Lige meget hvem der er på videoen.

(Foto: Andreas Bro © (c) DR)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk