Podcast-vært om selvhad og sex: Det ville jeg ønske, at jeg havde vidst

Det er ikke nemt at blive voksen. Josephine Kuhn fra podcasten 'Fries Before Guys' kommer dig til undsætning.

(Foto: Martin Fält © (c) DR)

Følelser og hormoner pisker rundt i kroppen. Ham fra parallelklassen har et mega sødt smil, forældrene er totalt pinlige og vent, er det mig, der lugter af sved?

Livet kan føles overvældende og umulig, både når man er teenager, og når man efterfølgende tager hul på tilværelsen i 20'erne.

Det kan 24-årige Josephine Kuhn og 26-årige Nanna Hovgaard nikke genkendende til.

Hver uge producerer de podcasten 'Fries Before Guys', hvor de deler ud af deres livserfaring og får massevis af henvendelser fra lyttere.

– Da jeg var teenager, havde jeg et kæmpe temperament og var super usikker. Jeg rykkede tidligt, både med alkohol og fyre og var rigtig grænsesøgende. Jeg tog på Roskilde Festival for første gang som 15-årig, fordi mine jyske forældre ikke helt vidste, hvad det var, griner Josephine Kuhn.

– Jeg var også enormt reflekteret og idealistisk, som mange teenagere jo er. For mig handlede det meget om relationer til andre mennesker.

Men der var også ting, som Josephine Kuhn gerne ville have vidst. Ting, der måske havde gjort det nemmere at blive voksen.

Vi har bedt hende pege på de vigtigste erfaringer, hun har gjort sig – indtil videre.

Det ville jeg ønske, at jeg havde vidst:

  • Jeg er vigtig i kraft af, at jeg bare er mig. At jeg er mig har en værdi i sig selv, som er fuldstændig uafhængig af, hvordan jeg ser ud og går klædt. Min krop er bare noget, jeg har, og ikke den, jeg er. Selvhad er en folkesygdom.

  • Det er ikke federe at være voksen. Jeg troede, det, at være voksen, handlede om at sætte en masse krydser de rigtige steder. Tage på de rigtige rejser i mine sabbatår, tage på universitetet, have højere karakterer, flytte hjemmefra i en lækker lejlighed. At der ville falde ro på. Det er der også lidt, men der er også bare enormt meget ansvar.

  • Man må ikke ændre sig for fyres skyld. At forsøge at tilpasse sin personlighed til, hvad en fyr måtte tænke om mig. Fuck, det brugte jeg mange af mine gymnasieår på. I stedet for bare at hvile i, at jeg var sindssygt nice og havde karakter. Jeg ville gerne ændre på min krop og være tyndere, det var så anstrengende.

  • Sex skal også være for éns egen skyld. Det er ikke noget, man giver, det er noget, man deler. Noget, man kan nyde sammen eller med sig selv. Det handler ikke om at præstere en masse, det handler om at have det nice.

  • Man skal stille høje krav til sin omverden og relationer. For det kan betale sig. Også selvom man bliver skuffet, når nogen svigter og ikke lever op til det. Jeg har virkelig et vinderhold omkring mig i dag, og jeg ved, at der altid er nogen, der er der.

  • Jeg er ikke unik, og det mener jeg på en positiv måde. Selvom man kan føle sig ensom og alene med sine følelser, så er man ikke alene. Når mit hjerte bliver knust, er der en million andre mennesker, der går gennem det samme, og det føles på præcis samme måde. Ingen mennesker er særlige på den front, vi er fælles om rigtig mange ting.

  • Det kommer til at betale sig at lære alt på den hårde måde. Ofte vil man gerne vide en masse om livet på forhånd, så man kan undgå at skulle gøre sig erfaringer, for de kan være dyre. Men der er en mening med at skulle igennem en masse ting, der gør ondt, for det gør livet, og man får hårdere hud af det.

Facebook
Twitter