10-årig pige hyldes for stort trommetalent - nu har rockstjerne skrevet sang til hende

Den unge trommeslager Nandi Bushell er gået viralt, og Foo Fighters-frontmand har skrevet en sang til hende.

Nandi Bushells videoer er blevet set mere end 20 millioner gange på YouTube. (Foto: Screenshot fra YouTube)

Kan du huske, hvad du lavede som tiårig? Måske spillede du GameBoy? Eller fodbold i fritteren med dine venner?

Tiårige Nandi Bushell fra Ipswich i England spiller trommer - ikke bare for sin lærer og klassekammerater til musikundervisning i skolen, men for hele verden på de sociale medier, hvor hendes trommevideoer for eksempel har fået over 20 millioner visninger på YouTube.

Noget af det, der især har fyldt på de sociale medier, er hendes musikalske battles med rocklegenden Dave Grohl, der blandt andet er kendt fra bands som Nirvana og Foo Fighters.

Og nu har Grohls begejstring for Nandi Bushells talent ligefrem resulteret i, at han har skrevet en sang til hende.

Det hele startede, da hun i august smed en video på de sociale medier, hvor hun spillede et cover af Foo Fighters' sang 'Everlong' og til videoen skrev:

- Min drøm er, at jeg en dag kan jamme med David Grohl, Taylor Hawkins og alle de andre fra Foo Fighters. Mr. Grohl, jeg ville elske at have en trommebattle med dig.

Og efter flere hundrede beskeder med opfordringer til at tage imod udfordringen gjorde han det og lavede en video.

- Jeg har set alle dine videoer. Jeg har set dig på tv. Du er en utrolig trommeslager, siger Dave Grohl i en video på YouTube.

Lyt til 'Everlong' med Foo Fighters her:

0:00
Dave Grohl var trommeslager i Nirvana i fire år, indtil han i 1994 startede Foo Fighters, hvor han selv er forsanger og frontfigur. (Foto: Emma McIntyre © 2020 The Recording Academy)

Og åbenbart mener Grohl altså, at Nandi Bushell er så utrolig, at han efter et par YouTube-battles, hvor han og Nandi sendte udfordringer frem og tilbage til hinanden, endte med at lave en sang til hende, der handler om, hvor dygtig hun er.

Og Dave Grohl er ikke den eneste musiker, der er imponeret over den unge trommeslager.

Popmusikeren Dua Lipa tilbød i et tv-show at tage Nandi Bushell med på turné, og guitarist i Rage Against the Machine, Tom Morello, gav hende en guitar, efter hun i en video havde spillet et cover af deres sang 'Guerrilla Radio' på både guitar, bas og trommer som en støtte til Black Lives Matter-bevægelsen.

Og selvom Nandi Bushell selv mener, hun er dygtigst på trommer, så har hun i en række af sine videoer bevist, at hun hverken er håbløs på guitaren, hun fik af Tom Morello, eller den bas, som Ellen DeGeneres gav hende, da hun blev inviteret ind som gæst i The Ellen Show tilbage i december 2019.

'Jeg er bedre end min far'

Den engelske pige fra Ipswich startede med at spille trommer som femårig, efter hun en dag havde set en video med trommeslageren Ringo Starr fra The Beatles.

Og selvom det er hendes far, der har fået hende i gang med musikken, så mener hun ikke selv, at han kan tage æren for hendes evner.

- Min far er ikke en særlig god trommeslager, har hun sagt til det norske talkshow Skavlan.

- Jeg er bedre end ham. Han lærte mig det allermest basale. Derefter lærte jeg en del på YouTube, inden jeg fik en rigtig underviser.

Her ses Nandi Bushell spille til David Bowie Celebration Tour i O2 Sheppard’s Bush Empire i London foran 2.000 mennesker. (Foto: Screenshot fra YouTube)

Men selvom Nandi Bushell mest er blevet kendt for sine covernumre, så er hun allerede nu så småt begyndt at lave sin egen musik. Senest har hun skrevet en sang sammen med den britiske popsanger Zuzu.

Noget kunne altså tyde på, at Nandi Bushell har en lovende musikkarriere foran sig. Men skulle det ikke lykkes, så har hun allerede nu plan b klar:

- Jeg vil være trommeslager, og hvis jeg ikke kan blive det, så vil jeg dyrke sport, og hvis det ikke går, så vil jeg være matematiker, og hvis jeg ikke kan det, vil jeg være forfatter, og hvis det heller ikke går, vil jeg være kunstner, fortæller hun til talkshowværten Fredrik Skavlan.

Facebook
Twitter