17-årig popstjerne raser over topløs forside: 'Hvad fanden er det her for noget lort?'

Et tysk magasin har undskyldt for et topløst og skaldet forsidebillede af Billie Eilish.

Billie Eilish går ofte i oversize tøj for at forhindre, at folk skal kritisere hendes krop. Stilen er også inspireret af rapperen Tyler The Creator. (Foto: Simone Joyner © (c) Getty images)

- Hvad fanden er det her for noget lort?

Sådan lyder det blandt andet fra musikeren Billie Eilish, der langer ud efter den tyske del af magasinet Nylon Magazine, efter de har valgt at offentliggøre et topløst og skaldet billede af hende på forsiden.

Den unge musiker kommenterede hændelsen på Instagram, hvor hun raser over magasinet og skriver, at hun på ingen måde har givet tilladelse til at lave sådan en forside.

- 1. Jeg blev aldrig kontaktet af Nylon Magazine omkring dette billede, og hverken jeg eller nogle fra min team vidste noget om det. 2. Dette er ikke engang et rigtigt billede af mig. Jeg har ikke haft nogle kreative input. 3. Laver I et billede af mig topløs? Som ikke er ægte? Som 17-årig? Som coverbillede? Og selvom billedet skulle ligne en robot-version af mig, så har jeg ikke givet jer lov til det på nogen måde. 4. Og har I seriøst fjernet alt mit fucking hår?

Billie Eilish forlanger altid nærmest fuld kontrol over sin stil, sine musikvideoer og sociale medier. Hun har før udtalt, at hun hellere vil dø end at lade andre styre sin fremtoning. (Foto: CHRIS DELMAS © Scanpix)

Efter massiv kritik fra Billie Eilish og hendes fans på de sociale medier har Nylon Magazine Germany valgt at trække forsiden tilbage og slette det post på Instagram med forsiden, hvor Billie Eilish havde kommenteret.

Men internettet glemmer aldrig. Derfor kan du se forsiden og Eilishs oprindelige kommentar lige her:

Forside var ment som hyldest

Nylon Magazine Germany har efterfølgende udtalt, at det aldrig har været meningen at lave en forside, der skulle fornærme den amerikanske musiker.

- Det var kun vores mening at hylde hendes arbejde og aftryk på musikverdenen ved at lave en figur af hende, der skulle sætte fokus på artister i en digital verden. Denne figur er et 3D-kunststykke, der er dedikeret til hendes succes og den positive effekt, som hun har haft på millioner af mennesker i verden – inklusive os.

Lyt til singlen 'Bad Guy' her:

I Billie Eilishs hjemland, USA, har den amerikanske del af magasinet taget kraftig afstand fra deres tyske søster-afdeling i en officiel kommentar på Instagram.

- Nylon Magazine America er et andet firma end Nylon Magazine Germany, og vi er dybt uenige i deres beslutning om at lave et fiktivt billede af Billie Eilish uden at forhøre sig hos hende først. Nylon Magazine America er kede af det på Billie Eilish og hendes fans vegne, skriver magasinet.

Billie Eilish er den første musiker, der er født efter år 2000, som har haft et nummer ét-album på Billboard.

Hun har over 48 millioner månedlige lyttere på Spotify, og hendes single 'Bad Guy' skubbede i sidste måned Lil Nas X's 'Old Town Road' af pinden som nummer ét på Billboard Hot 100-listen.

Facebook
Twitter