18-årig popstjerne tog Danmark med storm: Jeg følte mig som en kæmpe fucking stjerne

Sangerinden Clara fik sit helt store gennembrud i år og husker særligt tilbage på den allerførste koncert som hovednavn, hvor hun følte sig som Madonna.

- Jeg drømmer om ikke at blive nogen andre end mig selv. Min største drøm er at prøve at skabe noget, der bare er Clara.

Hun er lige fyldt 18 år og er helt ny i musikbranchen. I år fik Clara sit helt store gennembrud og har toppet hitlisterne i radioen og på streamingtjenesterne med numrene 'What They Say' og 'Foolish'.

Clara Toft Simonsen, som går under kunstnernavnet Clara, er en af dem, som ejede musikåret 2018.

I 2017 var der fokus på at få skrevet og indspillet musikken, mens det i år for alvor har handlet om at promovere Clara og få vist hendes ansigt. Det har været på godt og ondt.

- Når man bliver en offentlig person, kommer der ris og ros, så jeg har for første gang oplevet at få hate. Det grinte jeg bare af, men når de kommenterer på min personlighed, så kan jeg godt føle mig lidt misforstået, siger Clara.

- Du kan ikke få alle til at se dig, som du gerne vil ses, og det er okay så længe de folk, du har omkring dig og tæt på, kan se og ved, hvordan du er. Det er jo det, der betyder noget. Du kan ikke få alle til at kunne lide dig, og så snart du accepterer det, bliver det meget bedre. Fuck, om fremmede mennesker ikke kan lide dig. Det er så ligegyldigt!

Lyt til Claras 'Foolish' herunder, mens du ser billeder nederst i artiklen:

Der er heldigvis rigtig mange, der godt kan lide Clara, for i 2018 hittede hun som sagt stort og fik gået sine første ture på den røde løber. Men for Clara står især ét minde klart, når hun tænker tilbage på 2018. Den allerførste koncert som hovednavn.

- Der følte jeg mig som en kæmpe fucking stjerne, og at jeg var 'the shit'. Jeg havde thigh high glimmer-boots på og helt kort og afbleget hår. Jeg følte mig ligesom Madonna. Så ved alle, hvilket stadie af fame jeg tænker på, griner hun.

Siden hun var 16 år, har hun været på en såkaldt udviklingskontrakt med Sony. I stedet for at løse formler i gymnasiet valgte hun at gå benhårdt efter musikkarrieren og går all in på at blive Danmarks næste popstjerne.

Nu går hun i sin egen musikskole derhjemme, hvor hun bor sammen med sin mor og to brødre, når hun ikke har travlt i studiet i København.

Dr.dk har været med hende en tur hjemme i Aarhus.

 • Clara indtaler små noter på sin telefon, hvor hun synger et par ord. 'I've been dealing with these bad thoughts', synger hun og prøver at finde en melodi på sin farfars gamle klaver, der står i kælderen, hvor hun øver sig flere timer om dagen, når hun er hjemme i Aarhus. Clara skriver selv sine tekster i samarbejde med forskellige sangskrivere. - Jeg vil gerne være i stand til at lave musik, der rører folk. Om det så er en følelse, der giver dig lyst til at gå ud på dansegulvet, der giver dig det der ekstra boost, du har brug for, eller om det er de mere dybe, betydningsfulde sange. Uanset hvad vil jeg gerne lave musik, der rammer folk. (Foto: Betina Garcia © dr)
  1 / 8
 • Hun bliver inspireret mange forskellige steder. Nogle gange er det bare at digte en historie, men det kan også være situationer, hun ser på gaden. Et par, der skændes. Et kys i en film. - Nogle skriver om deres hverdag og de følelser og tanker, de går og tumler med, ned i en dagbog. Det her er min måde at bearbejde mine følelser på. Det her er et redskab for mig, der kan hjælpe mig med at komme ud med de svære følelser og blive lidt lettere. Hvis jeg ikke kunne skrive selv, så ville jeg ikke gide. Det helt vigtige for mig i det her projekt er at få lov til at skrive det her musik og så optræde med det live, siger hun. (Foto: Betina Garcia © dr)
  2 / 8
 • Clara har arrangeret sin egen musikskole i sit soveværelse ved at blive undervist i musikprogrammet Logic, så hun kan indspille sine egne demoer derhjemme. Udover at få sangundervisning og træne for at holde konditionen ved lige øver hun sig i flere timer om dagen på klaveret eller i Logic. - Når man er selvstændig, kan det godt være lidt svært med en dag, som du selv skal fylde ud, så jeg prøver virkelig at have en fuld arbejdsuge, når jeg er hjemme i Aarhus. Du er din egen chef, så du skal sørge for, at du ikke bare sover en hel dag væk eller spilder en hel dag. Man skal holde sig selv i ørerne og sørge for at få gjort tingene, siger hun. (Foto: Betina Garcia © dr)
  3 / 8
 • 'Lille spejl på væggen der, hvem er den smukkeste i verden her: Det du!!' står der på spejlet i gangen i hjemmet i Aarhus-bydelen Trøjborg. - I vores generation har vi så skide høje forventninger til os selv på alle fronter. Både udseende- og personlighedsmæssigt. Vi skal have de bedste karakterer og den bedste Instagram-profil. Vi bliver målt og vejet og sammenligner konstant os selv med andre. Det er absolut det dummeste, du kan gøre. Du er, som du er, og det kan du ikke lave om på, så hvorfor overhovedet sidde og ærgre dig over alle de ting, du ikke har, i stedet for de ting, som du har?, siger hun bestemt. (Foto: Betina Garcia © dr)
  4 / 8
 • Clara er en meget privat person. Hun samler energi ved at være alene og elsker at tage ned til vandet i Risskov. - Jeg betragter mig selv som en introvert person i en ekstroverts krop eller med en ekstrovert persons job. Jeg bruger meget energi på at være social og være i den her branche. Jeg er stadigvæk et sted, hvor jeg er upcoming artist, og derfor kan jeg godt føle, at når jeg træder ind i et rum, så skal jeg bevise mit værd og levere på alle punkter. Det er et fuldstændig unødvendigt pres at lægge på sig selv. Alt er jo hårdt efter ens eget ambitionsniveau, og mine forventninger til mig selv lå højt og måske for højt til, hvad der er godt for mig. Jeg er min egen værste fjende. Men jeg har fundet ud af, at det kommer jeg sgu ikke rigtig nogen vegne med. (Foto: Betina Garcia © dr)
  5 / 8
 • I år er meget af hendes arbejdstid gået med at promovere sig selv på de sociale medier. Her er hun ved at lave en video til et upcoming award show. Stranden Den Permanente i Aarhus er et af hendes yndlingssteder. - Her brugte jeg virkelig meget tid i sommer og går mange lange ture, når jeg kan komme til det, siger hun. (Foto: Betina Garcia © dr)
  6 / 8
 • Clara elsker også at gå en tur i skoven, og når hun er i Aarhus, holder hun sig gerne i området på Trøjborg. I weekenderne nyder hun at tage til Randers, hvor hun hænger ud med to af sine bedste veninder. - Det der provins-tema i Randers er lige mig. Jeg er vokset op i Kolin, som er sådan en lille provinsby, så jeg er vant til det miljø og det der lille byliv. Jeg har brug for at komme ned i gear og ikke at skulle noget. Det er mit safe space. (Foto: Betina Garcia © dr)
  7 / 8
 • - Jeg synes ikke, at vi lægger nok vægt på vores mentale helbred. Det er blevet lidt second thought, fordi vi har så travlt hele tiden. De fleste mennesker, jeg kender, er jo stressede hele tiden, og stress er noget af det mest usunde for kroppen. Hvad er det, vi skal nå? Vi minder konstant os selv om alle de ting, vi burde gøre for at være et helt menneske eller for at være gode nok i virkeligheden, og det er bare ikke i nærheden af at være lige så vigtigt som ens mentale helbred. Så nogle gange må man tilsidesætte den der løbetur og blive hjemme i sengen og se Netflix og spise is, for det er måske det bedste, du kan gøre for dig selv. (Foto: Betina Garcia © dr)
  8 / 8
Facebook
Twitter