18-årig superstjerne går fra succes til succes: Slår igen flere rekorder

Olivia Rodrigos debutalbum 'Sour' udkom for kun en uge siden, og nu kan den 18-årige sanger (igen) fejre flere store milepæle.

Olivia Rodrigo var i sidste uge den artist, som solgte flest albummer i USA, og derfor stryger hun til tops på Billboard 200-albumhitlisten. (Foto: Richard Shotwell © Scanpix)

Den bare 18-årige sanger Olivia Rodrigo fik for lidt over en uge siden en af sine største drømme opfyldt, da hende debutalbum 'Sour' ramte alverdens streamingtjenester.

Og både anmeldere og fans kunne lide, hvad de hørte.

Fansenes begejstring er i hvert fald ikke til at tage fejl af - for Olivia Rodrigos debutalbum er strøget direkte til tops på hitlisterne flere steder og har slået flere vilde rekorder.

Olivia Rodrigo, som fik sit store gennembrud med debutsinglen 'Drivers License' i januar i år, er blandt andet den yngste solo-artist, der nogensinde har toppet hitlisterne for både single og album på samme tid i Storbritannien.

Det skriver BBC.

Den unge kunstner har også toppet den amerikanske Billboard 200-albumhitliste.

Siden albummet udkom den 21. maj og frem til 27. maj, har 'Sour' solgt for hvad der svarer til 295.000 album i USA – hvilket gør det til årets bedst sælgende album på én uge i 2021.

Dermed overgår hun blandt andre sit idol Taylor Swift, der ellers har hittet stort med sine to albumudgivelser 'Folklore' og 'Evermore' i 2020 og senest 'Fearless' i april i år.

Lyt til 'Hope Ur OK' fra Olivia Rodrigos debutalbum 'Sour', mens du læser videre:

0:00

Det er ikke overraskende på streamingtjenester som Spotify, at den unge musiker popularitet viser sig. Ifølge Billboard havde albummets 11 numre fået over 300 millioner afspilninger på en uge.

Det er nok alligevel de færreste albumdebutanter, der tør drømme om sådanne tal.

Kometkarriere tager fart i 2021

Men det er slet ikke uvant for Olivia Rodrigo at have streamingtal i den høje ende af millionklassen.

For lidt mere end fem måneder siden ramte Olivia Rodrigos debutsingle, 'Drivers License', nemlig verden.

Sådan ser albumcoveret ud på Olivia Rodrigos debutalbum 'Sour', som udkom den 21. maj. (© Universal Music)

Og det gik ikke stille for sig.

Nummeret blev et øjeblikkeligt verdenshit, og i skrivende stund har det næsten 800 millioner afspilninger på Spotify.

Lyt til Olivia Rodrigos monsterhit 'Drivers License' herunder.

0:00

På udgivelsesdagen den 11. januar fik singlen rekordsættende 15,7 millioner afspilninger. Og dagen efter mere end 17 millioner afspilninger.

Singlen formåede desuden at ligge på førstepladsen af hitlisten Billboard Hot 100 i hele otte uger i streg og gik desuden viralt på TikTok.

Debutsinglens store succes fik fans og anmeldere til at hungre efter mere fra Olivia Rodrigo, som du måske også kender som skuespiller i Disney-serierne 'Bizaardvark' og 'High School Musical: The Musical: The Series'.

Og de var begejstrede, da hendes debutalbum ramte den 21. maj.

Musikmediet Pitchfork giver albummet en score på syv ud af ti og skriver blandt andet:

- Som 'Drivers License'-succesen viser, så er der en særlig magi ved at omfavne dit eget rod.

Mediet Variety kaldte albummet for en "sød entré ind i et langt liv med musikskabelse" for den amerikanske musiker.

- Hvis hun er så stærk i sit første forsøg, hvor mægtig er hun så ikke, når hun er 30? Men hvorfor bekymre sig om, hvad der sker om flere år, når der er et album, der er så godt foran os lige nu?, spørger anmelderen retorisk.

Også fansene viste stor begejstring over udgivelsen af 'Sour' på Twitter.

- #SourOlivia bliver mit favoritalbum i 2021, og det brokker jeg mig ikke over, som bruger en skriver.

- Olivia, søster. Jeg har brug for, at du lige skriver 15 sange og udgiver dem i morgen, tak, skriver en anden.

Radiovært: Hun skal nok tjene mange penge

Sara Frost, der er vært på DR Lyd-programmet 'MIXTAPE – Session med Sara Frost', har i en artikel på dr.dk tidligere udtalt, at hun ikke er overrasket over, at Olivia Rodrigos debutalbummet er blevet taget godt imod.

Men hun er ikke helt sikker på, om den 18-årige sanger nødvendigivs får lige så stor en musikalsk karriere som sine musikalske idoler Taylor Swift og Lorde, når hun spørges ind til, om Rodrigo mon vil formå at ride videre på succesbølgen:

- Det nemme svar ville være "ja". Men det kommer an på, hvordan man definerer en stor, musikalsk karriere.

- Betyder det, at man har sig selv som artist med hele vejen og skriver nogle sange, hvor ens fans netop kan mærke den autenticitet – eller betyder det, at man kan tjene en masse penge på musikken?

- Jeg er ikke i tvivl om, at hun nok skal kunne tjene penge. Jeg er mere i tvivl om, hvorvidt hun i det store maskineri, der uden tvivl må være omkring hende nu, vil være i stand til at træffe sine egne valg og gå sine egne veje som den musiker, hun er. Det virker altid bedst, når de to ting kan forenes, udtalte Sara Frost.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk