18-årige Martin kæmper for at blive popstjerne: 'Okay, hvad gør jeg forkert?'

Martin Tangsgaard Jensen - Irrelevantbitch101 - forsøger at bryde igennem i en branche, hvor det kan være svært, at gøre alle tilfredse.

(Foto: PR)

- Åh, jeg er totally stressed out. Jeg har brug for en drink!

Han er bare 18 år, men Martin Tangsgaard Jensen er allerede i fuld gang med at forsøge at bryde igennem lydmuren som dansk popartist.

Under kunstnernavnet Irrelevantbitch101 prøver han med melodiske popnumre og en ordentlig røvfuld attitude at gøre sig bemærket i en branche, som ikke altid er lige let at manøvrere rundt i.

Særligt ikke når pengene er små og man selv skal klare det meste.

Lyt til nummeret 'Uknown Wonders' med Irrelevantbitch101 her.

Irrelevantbitch101 er tilknyttet pladeselskabet Escho, som også står bag navne som Liss og First Hate, men lige nu er det i høj grad det unge stjernefrø selv, der står for at ordne det meste.

- Det her projekt er 95% gør det selv, siger Martin Tangsgaard Jensen, mens han bestiller en vodka-juice i en bar på festivalpladsen.

- Jeg laver selv mine musikvideoer, jeg indspiller sangene på min telefon og jeg betaler alt. Der er intet budget. Jeg har en masse idéer og er virkelig ambitiøs omkring min musik, men det er bare ikke alt, der kan lade sig gøre lige nu.

'Okay, hvad gør jeg forkert?'

Senere i aften skal han spille koncert på årets Spot Festival, en musikfestival i Aarhus der er kendt for at sætte – ja, spot på fremtidens kommende stjerner.

- Jeg har hele min familie med som crew, og det stresser mig totalt, at skulle holde styr på alle dem, siger Martin Tangsgaard Jensen, inden han tager en tår af sin stærkt tiltrængte drink.

Håbet er at skabe opmærksomhed omkring hans musikken og særligt EPen ’Fresh Meat’, som han sendte på gaden tidligere i år.

For selvom flere musikblogs allerede har sat fokus på Irrelevantbitch101, så er der stadig lang vej igen mod stjernedrømmene.

- Jeg følte ikke, at nogen gave a shit omkring min EP, da den kom ud. Der var ingen opmærksomhed omkring den og jeg følte bare ’Okay, hvad gør jeg forkert?’, siger Martin Tangsgaard Jensen.

- Ej, nu lyder det som om, at jeg bare hungrer efter folks anerkendelse. Og det gør jeg måske også? Det er jo klart, at jeg gerne vil have min musik out there, siger han.

Ikke bange for at være ærlig

Selv beskriver Irrelevantbitch101 sin musik som ’luksuriøs pop’ og et sammenkog af alt fra motown til Shania Twain. De fleste af hans sange er tro mod 'gør det selv'-stilen blevet til på hans mobiltelefon hjemme på teenage-værelset.

Teksterne på EPen ’Fresh Meat’ når både rundt om emner som sex, stoffer og depression. Udtrykket er råt og ærligt, og det eneste filter tilstede, er det på Irrelevantbitch101’s farverige Instagram-profil.

- Alle de sange, jeg har udgivet, bygger på personlige historier fra mit eget liv. Et af mine numre handler for eksempel om en homofobisk fyr, jeg gik i klasse med. En af mine andre sange handler om dengang min veninde fik finger af en fyr, som jeg godt selv kunne lide.

- Jeg siger de ting, som alle går og tænker, men ikke siger højt. Jeg snakker om samfundet og jeg ikke bange for at være kritisk og sige min mening. Jeg er meget ærlig, siger han.

'Bøsse in your face'

Men selvom tonen er bramfri og ligefrem, så oplever Martin Tangsgaard Jensen stadig, at han til tider kan føle sig tvunget til at lægge bånd på sig selv - for eksempel når det kommer til hans seksualitet.

- Jeg føler tit, at folk vil have mig til at tone mig selv ned. Jeg må ikke være alt for bøsse in your face.

- Det er irriterende, men sådan har det være hele mit liv. Jeg har altid været lidt for flamboyant og lige for piget, så jeg har følt, at jeg skulle begrænse mig selv, fordi samfundet ville have det. Det er jo dumt.

- Hvorfor skal folk passe ind i én kasse eller absolut være en dreng eller en pige?

Overvejer at droppe kunstnernavn

Men selvom det et skulle indordne sig under andres holdninger og forventninger ikke er noget der ligger til Martin Tangsgaard Jensen, så har den unge artist alligevel indset, at han kan være nødt til at tilpasse sig, hvis han ønsker at bryde igennem i musikbranchen.

Derfor overvejer han også nu at skifte sit kække kunsternavn ud.

- Der er ikke nogen, der tager mig seriøst med det navn. Jeg elsker Irrelevantbitch101, men radioen vil ikke spille mig, blogs gider ikke skrive om mig – og det fungerer slet ikke i udlandet, så nu overvejer jeg faktisk at droppe det.

- Det går egentlig i mod alt, hvad jeg tror på, men jeg er nødt til at indse, at jeg ikke altid kan få det, som jeg vil have det. Man er nødt til at spille spillet og kiss the right people in the ass. Sådan er branchen.

Og det er der rig mulighed for under Spot Festival. Festivalen er nemlig kendt som en branchefest, hvor alle der er noget – eller gerne vil være noget – inden for den danske musikbranche deltager, mingler og spejder efter nye talenter.

Derfor er det ikke en helt ligegyldig koncert som Irrelevantbitch101 skal spille om et par timer. Men da Martin Tangsgaard Jensen er på vej til lydprøve, er der ikke mange nerver at spore hos den 18-årige musiker, der i hvert fald i dag holder fast i både kunstnernavn og skråt-op attitude.

- Jeg skal bare have det sjovt og get fucked up. Hvis folk kan lide mig, så kan de lide mig. I don’t really give a shit.

Facebook
Twitter