20-årig musiker gik i coronaisolation: Da han kom ud, var han verdensstjerne

Amerikanske Curtis Waters hitter i hele verden med den virale sang 'Stunnin’'.

(Foto: Dominique Brown)

Hvad fik du udrettet tilbage i foråret, da mange af os var i coronaisolation derhjemme?

Måske fik du endelig støvet den gamle motionscykel af? Måske lærte du endelig at bage noget med det dér surdej? Eller måske fik du bare gennemført Netflix og efterladt et permanent aftryk i hynderne på din sofa?

Uanset, så garanterer jeg dig, at du nok ikke har udrettet det samme som 20-årige Curtis Waters.

Da han tilbage i marts lod sig isolere, var han en ung, kejtet gut med et deltidsjob i en smoothie-bar. I dag, seks måneder senere, er han TikTok-berømt og indehaveren af et vaskeægte verdenshit.

For siden han i maj udgav nummeret 'Stunnin’' - som også er blevet spillet flittigt på P3 herhjemme -, er tingene nemlig gået stærkt for den unge musiker, som i dag kan prale af tæt på 100 millioner afspilninger alene på Spotify.

Hør 'Stunnin’' her, mens du læser videre:

0:00

- Det har været helt ubegribeligt. Jeg tror stadig ikke helt, jeg har forstået det, fordi alting pludselig gik så stærkt. Det føles ret uvirkeligt, fortæller Curtis Waters på en Zoom-forbindelse fra sit soveværelse i hjembyen Cary i staten North Carolina i USA.

Karantæne-kedsomhed blev til verdenshit

Det var netop her i det - overraskende ryddelige - soveværelse hjemme hos Waters' forældre, at det hele startede tilbage i marts måned.

Ligesom store dele af verdens befolkning var Curtis Waters og hans familie gået mere eller mindre i isolation grundet den igangværende coronapandemi. Og selvom Waters med egne ord "alligevel næsten altid er hjemme", så begyndte kedsomheden så småt at indfinde sig.

- Jeg lavede ikke andet end at spille konsol-spil hver dag og var begyndt at kede mig. Jeg endte med at tænke: "Okay, jeg er nødt til at lave ét eller andet, mens jeg er i isolation. Jeg skal begynde at træne, jeg skal lære at spille guitar, og så skal jeg få min sang ud til folket", fortæller Curtis Waters.

Den sang - "min sang" - var 'Stunnin’'; et nummer som Curtis Waters havde lavet sammen med rapperen Harm Franklin. Curtis Waters havde i mange år puslet med sine egne musikprojekter, men han syntes faktisk ikke rigtig, at et dansevenligt nummer som 'Stunnin’' passede ind i hans univers, der ellers kredsede om emner som depression og samfundskritik.

I sidste ende besluttede han sig dog for at udgive nummeret - og så gik han all in.

For mens sangen først officielt blev udgivet i maj, startede Curtis Waters allerede i marts en intensiv, månedlang kampagne på videoappen TikTok.

En app, der flere gange tidligere har vist sig at være i stand til at skabe kæmpehits takket være appens "danse-challenges", hvor brugerne opfordres til at lave videoer, hvor de danser en særlig koreografi til en bestemt sang.

Den bølge ville Curtis Waters ride med på, så han begyndte sammen med sin bror at skyde den ene TikTok-video efter den anden i håb om, at sangen ville gå viralt.

- Vores plan var, at vi ville promovere 'Stunnin’' så meget, at når den endelig blev udgivet, havde folk gået og hungret efter den sang i flere måneder. Så vi besluttede os bare for at lave en masse videoer med nummeret, fortæller Curtis Waters.

Og planen gav pote.

'Stunnin’' blev lynhurtigt ultrapopulær på den omdiskuterede app (i skrivende stund er der blevet optaget over 1,3 millioner TikTok-videoer til tonerne af sangen), og da nummeret to måneder senere endelig blev udgivet, strøg den ind på Spotifys liste over globale virale sange, hvor den senere peakede på en andenplads.

Curtis Waters plejede at svare på alle de fanbeskeder, der tikkede ind i indbakken på hans Instagram-profil, men i dag har han droppet at forsøge at svare alle. I stedet har en lavet en postboks, hvor fans fra hele verden nu sender ham breve og hjemmelavede gaver. (Foto: Dominique Brown)

Mere end en TikTok-gimmick

Siden er det gået stærkt for Curtis Waters.

I dag har han en kontrakt med et af verdens største pladeselskaber, har lavet interviews med musik-mastodonter som Rolling Stone og folkene bag de prestigefyldte Grammy Awards, og så er 'Stunnin’' blandt andet blevet brugt i en reklame for bilfabrikanten Mercedes Benz.

Pænt godt klaret af en 20-årig, ukendt smoothie-barista.

Men når ens debutsingle bliver et verdenshit, hvordan griber man så lige opgaven an med at udgive sin næste single? Den tanke brød Curtis Waters længe sit hoved med.

- I starten kunne jeg mærke presset og tænkte: "Åh, jeg er nødt til at få endnu et hit nu". Med tiden indså jeg dog, at jeg i bund og grund bare godt kan lide at lave musik, og at jeg ville gøre det uanset, om nogen lyttede med eller ej.

I kølvandet på 'Stunnin’' har Curtis Waters udgivet en håndfuld singler, som alle lyder noget anderledes end det funky gennembrudshit. Den unge musiker har nemlig været meget bevidst om, at han ikke ville forsøge at kopiere hitformularen fra sit gennembrudshit.

- Det har været vigtigt for mig at vise, at jeg har andet at byde på, og at jeg ikke bare er en gimmick. Jeg vil ikke proppes i én kasse. Jeg ville ikke være "'Stunnin’'-fyren" eller ham fyren, der "kun laver TikTok-sange". 'Stunnin’' er en sjov sang, men det er ikke sådan, jeg har det hele tiden. Jeg har en masse andet på hjerte, som jeg gerne vil vise folk, siger Curtis Waters og tilføjer:

- Og helt ærligt troede jeg ikke, 'Stunnin’' ville blive så stor, så det er ikke, fordi jeg går og gemmer på en eller anden hemmelig opskrift på et hit. Alt, jeg kan gøre, er at lave musik, jeg selv synes er fed, og så håbe, at andre synes det samme.

Hør Curtis Waters seneste single 'Freckles' her:

0:00
- Selvom vi ikke er enige om alt, så er mine forældre stolte af mig og det, jeg har opnået indtil videre, fortæller Curtis Waters, der stadig bor hjemme. (Foto: Damien Rodriguez)

Stjernelivet er surrealistisk

I dag er Curtis Waters stadig ved at vænne sig til sin nyfundne status som popstjerne.

Han fortæller, hvordan han pludselig bliver genkendt, når han besøger den smoothie-bar, han plejede at arbejde på, og hvordan notifikations-tælleren på hans telefon på det seneste er kommet på gevaldig overarbejde.

- Og så kan jeg gå ud at købe noget junkfood uden at skulle tænke for meget over det, fordi jeg faktisk har lidt penge nu, siger han med et grin uden dog at komme ind på præcis, hvor lukrativt det virale TikTok-hit har været.

Det hele føles dog stadig en smule surrealistisk, fordi Curtis Waters' stjerneliv fortsat primært udspiller sig på internettet.

- Det er svært at connecte med mine fans, for jeg aner jo ikke, om de er rigtige mennesker, og jeg kan ikke rigtig komme ud og møde dem på grund af den situation, verden står i lige nu. Jeg ser bare alle de her tal og ting, der sker på nettet, og det er lidt svært at forholde sig til. Det er en smule afkoblet fra virkeligheden, siger Curtis Waters og fortsætter:

- Det stinker, at jeg ikke kan rejse rundt med min musik. Jeg vil ud at møde mine venner og fans rundt omkring i verden. Men lige nu øver jeg mig bare i at optræde herhjemme, så jeg er klar, når det hele åbner op igen. Så skal jeg vise dem, hvad jeg kan, siger han med et grin.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter