22-årige Marie står på spring til at blive Nordens næste verdensstjerne: 'Jeg er mere sårbar og ærlig end nogensinde'

Norske Girl in Red er klar med et hudløst ærligt og 'spektakulært' debutalbum, som allerede er blevet varmt anbefalet af popstjernen Taylor Swift.

(Foto: Jonathan Kise)

- Det handler om mit mentale helbred, depression, angst, sex, kærlighed, lyst og hjertesorger. Mere eller mindre om alt, hvad der er sket i mit liv den seneste tid.

Sådan beskriver norske Marie Ulven, også kendt som Girl in Red, sit debutalbum 'If I Could Make It Go Quiet', der udkom fredag.

Og det er bestemt ikke en overdrivelse at sige, der er sket meget for den 22-årige musiker, siden hun udgav sin første single 'I Wanna Be Your Girlfriend' i 2018, som efterfølgende gik viralt på TikTok og sikrede hende et gennembrud i USA.

Hun har nemlig blandt andet arbejdet med den Grammy-vindende producer - Billie Eilishs bror - Finneas, fået langt over 800 millioner afspilninger på Spotify og spillet koncerter i store dele af verden.

Og kun et døgn efter udgivelsen af debutalbummet blev Girl in Red hyldet af en af verdens største popstjerner, Taylor Swift, som tydeligvis også har fået øje på den unge musikers store talent.

- Smid alt, I har i hænderne, og støt, stream og køb dette album, for det er helt spektakulært, skrev Swift i en Instagram-story i weekenden.

Og mandag skal hun optræde i 'The Tonight Show' med Jimmy Fallon.

Den store succes er ikke til at tage fejl af, men vejen dertil har ikke kun været en dans på roser for den norske stjerne.

For sideløbende med livet som musiker har hun kæmpet med sit mentale helbred, og både angst, depression og OCD har præget hendes hverdag.

Men Marie Ulven er samtidig også blevet ældre og har lært sig selv bedre at kende. Derfor er hun nu klar til at åbne op om de seneste år, der har budt på både op- og nedture, fortæller hun.

- Der er nogle ting, som jeg ikke har været klar til at snakke om før nu. For eksempel min OCD, som jeg i lang tid ikke vidste, jeg havde. Men det er godt at lave ting, der gør en glad, og jeg elsker virkelig at lave musik. Det hjælper på mit mentale helbred. Så i dag er jeg mere komfortabel ved at være Marie Ulven, end jeg har været før.

Og det synes hun, man kan mærke på det nye album.

- Jeg har været spændt på at udgive noget, der ikke bare er en sang. Noget, jeg har lagt meget mere arbejde i. Jeg håber virkelig, folk kan lide det, for jeg har også været meget nervøs. Jeg er mere sårbar og ærlig end nogensinde, siger hun.

Marie Ulven Ringheim kæmpede særligt meget med sin angst og OCD i første halvdel af coronapandemien, fortæller hun. Det hjalp hende at lave musik, og så har hun desuden købt en hund, der, ifølge hende selv, var med til at redde hende fra "det lort". (Foto: Jonathan Kise)

Rockstjernelivet er ikke, som man tror

Man kan dog fristes til at mene, at kvinden bag Girl in Red ikke har så meget at være nervøs for på den front. Hun har nemlig i skrivende stund næsten ti millioner månedlige lyttere på streamingtjenesten Spotify takket være numre som 'We Fell in Love in October' og 'I Wanna Be Your Girlfriend'.

I dag udlever Marie Ulven på mange måder sin store drøm om at være rockstjerne, men hun har også erfaret, at det at leve drømmen ikke altid føles, som hun havde regnet med.

- Mit liv har virkelig været stressende de seneste år. Det er lidt en rutsjebanetur at være artist. Det er ikke, som jeg troede, det ville være, siger hun og fortsætter:

- Som teenager tænkte jeg, man tog på turné, lavede musik, tog på turné og lavede musik. Men jeg skal også bruge timevis på interviews og snakke med journalister, som jeg ikke kender. Det har været virkelig sjovt, men der er også meget, der er kommet bag på mig.

Hør sangen 'You Stupid Bitch' fra albummet 'If I Could Make It Go Quiet' her:

0:00

Marie Ulven oplever blandt andet også, hvordan alle omkring hende pludselig har en holdning til, hvad der er bedst for hendes karriere, og derfor har den norske musiker skullet lære at sige nej, fortæller hun.

- Jeg har lært, at jeg har brug for at sætte grænser op for mig selv og over for mennesker omkring mig. Alle tror, de har noget, der er vigtigt, og tænker ikke på mine behov, når det kommer til arbejde. Men nogle gange er det okay at sige: "Nej, jeg kan faktisk ikke lave det her, for jeg har ikke spist i tre dage."

- Somme tider har jeg bare ikke overskud til det, eller også føler jeg mig ikke tilpas i det. Hvis jeg ikke sagde nej til arbejde nogle gange, kunne jeg lave noget 24/7, og det føler jeg allerede, jeg gør, siger hun.

Men selvom Marie Ulven er blevet bedre til at sige fra over for det store pres, hun siden gennembruddet har mærket fra alle sider, kan det alligevel være en svært at sætte grænser.

Som ung, succesfuld musiker kan man nemlig godt frygte, hvilket signal man sender, hvis man afviser folk i branchen, fortæller hun.

- Jeg prøver stadig at finde ud af, hvordan jeg skal være i det her. Jeg ønsker ikke, folk skal tro, jeg er ligeglad, hvis jeg siger nej, og jeg frygter, hvad det kan have af konsekvenser for min karriere, hvis folk tror, jeg ikke gider dem.

Ifølge Marie Ulven er det tydeligt, der er langt større tiltro til, at man kan få succes, hvis man er ung, men det skal der laves om på, hvis det står til hende. - Når folk bliver 40-50 år, tænker de, at de ikke kan udgive en ep eller begynde at skrive sange. Men hvorfor ikke? Jeg synes ikke, det er fedt. (Foto: Jonathan Kise)

Klar til at erobre hele verden

Debutalbummet er primært blevet til i løbet af det seneste år, hvor Marie Ulven er kørt frem og tilbage mellem Oslo, hvor hun bor, og et studie i Bergen.

De lange, ensomme ture gennem Norges fjeldfyldte landskab har givet hende tid til at reflektere over sit liv, og albummet er derfor hudløst ærligt, fortæller hun.

- Jeg bærer virkelig mit hjerte uden på tøjet på det her album, og jeg håber, folk kan høre og mærke, at det ikke bare er bullshit. Jeg kan ikke lide sangtekster, der ikke kommer fra et ærligt sted.

Selvom der på grund af den foreløbige hype er store forventninger til Marie Ulvens debutalbum, føler hun dog ikke selv, at hun har noget at skulle leve op til, fortæller hun med selvtillid i stemmen. Hun er nemlig godt tilfreds med, hvor hun er nået til nu.

- Jeg synes sgu, jeg gør det meget godt. Mentalt og musikalsk er jeg vokset, og jeg er blevet klogere på mig selv. Mit ønske om konstant at udvikle mig er stadig det samme, og det tror jeg vil skubbe mig mere og mere.

Og hvis det står til Marie Ulven, er der ingen grænser for, hvor musikken kan tage hende hen i fremtiden.

- Jeg vil være rockstjerne og spille i Madison Square Garden i New York. Jeg vil gå hele vejen og lave musik, til jeg dør. Det er min største drøm, afslutter hun.

FacebookTwitter