23-årige Nicoline savner sine forældre: Nu har popstjerne skrevet personlig julesang til hende

Sangeren Mette Lindberg har skrevet en sang om en P3-lytters savn til forældrene, der bor i udlandet.

Mette Lindberg har haft stor international succes med sit band The Asteroids Galaxy Tour, og så har hun været dommer på underholdningsprogrammet 'X Factor'. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Da Nicoline Pilegaard Olsens forældre luftede idéen om at flytte om på den anden side af jorden, syntes både hun og lillesøsteren Laura Pilegaard Olsen, at det var en strålende idé.

For hvis forældrene rykkede teltpløkkerne op og placerede sig lige midt i den asiatiske metropol Singapore, betød det jo en masse gratis ferier væk fra iskolde Danmark.

Men da de endelig flyttede, gik der ikke længe, før det første afsavn begyndte at melde sig. Og lynhurtigt blev det rigtig svært for de to piger at være uden forældrene. Særligt på de triste dage.

Det fik storesøster Nicoline Pilegaard Olsen til at sende en mail til lørdagens version af P3-programmet 'Sangskriver', hvor en lytter kan få skrevet en helt særlig sang på bare to timer.

Lørdag var det forsangeren fra The Asteroids Galaxy Tour, Mette Lindbergs, tur til at svinge pennen sammen med radioværten på programmet Jonas Gülstorff.

Lyt til 'The Golden Age' af The Asteroids Galaxy Tour her:

0:00

- Jeg kunne godt tænke mig en sang til mine forældre, som kan fortælle dem, hvor meget jeg egentlig savner dem herhjemme. Men samtidig også fortæller dem, at de ikke skal have dårlig samvittighed over, at de har gjort noget godt for dem selv og deres ægteskab, lød bønnen fra Nicoline Pilegaard Olsen til 'Sangskriver'.

Fik styr på temperamentet

Selvom det har været svært for søskendeparret pludselig at skulle håndtere alt selv, når man er i starten af 20'erne, så fortæller Nicoline Pilegaard Olsen, at det også har gavnet hende pludselig at skulle stå på egne ben.

- Førhen havde jeg et meget stort temperament, når tingene ikke lige gik min vej. Der kunne jeg sagtens finde på at give mine forældre skylden og få dem til at fikse tingene for mig. Nu er jeg meget bedre til at slappe af og gøre tingene selv, siger Nicoline Pilegaard Olsen og fortsætter:

- Det drejer sig også om småting, som når opvaskeren går i stykker derhjemme. Så må jeg jo selv fikse det, fordi der ikke lige er nogen, man kan spørge om hjælp.

At det har været en sund oplevelse for de to søskende, er Nicoline Pilegaard Olsen ikke i tvivl om, men hun fortæller, at det alligevel ikke kan kompensere helt for, at forældrene ikke er i nærheden til hverdag.

For nogle gange er de gode veninder ikke nok, når man bare gerne vil have et tæt samvær uden at skulle forholde sig til for meget, siger Nicoline Pilegaard Olsen.

I lørdagens version af 'Sangskriver' gæstede popsangerinden og tidligere tv-vært Mette Lindberg programmet. (© Dr)

Men det synes hun godt kan være lidt svært at få sat ord på over for sine forældre. Og det var netop derfor, at hun besluttede sig for at gribe tastaturet og skrive ind til 'Sangskriver'.

- Jeg elsker radioprogrammet, og jeg synes, at det var sjovt at få andre til at sætte ord på, hvordan jeg havde det. For nogle gange kan jeg have lidt svært ved selv at sætte ord på, hvad jeg mener, siger Nicoline Pilegaard Olsen.

Og det gik da også rimelig ubesværet med at få sat nogle ord på i studiet i DR Byen, hvor Jonas Gülstorff og Mette Lindberg fik lavet Nicoline Pilegaard Olsens helt egen sang.

To timers intenst arbejde bar nemlig frugt, og det blev til sangen 'Ta' mig med (til jul)', der, som titlen antyder, blev en slags julesang om at savne.

Lyt til sangen 'Ta' mig med (til jul)', og hør Nicoline Pilegaard Olsens reaktion her:

0:00

'Jeg er helt sikker på, at han begynder at græde'

Nummeret fik smilet frem på Nicoline Pilegaard Olsens læber, da hun hørte den.

- Jeg synes, at det er en mega god sang, og den beskriver nogle gode ting. Og så er den vildt catchy. Den beskriver meget sjovt, at jeg skal ned til dem til jul. Men jeg er ikke så traditionsbundet, det siger sig selv, når jeg tager til Singapore til jul. Så det var fint, at det var en lidt diskret julesang.

Nicoline Pilegaard Olsen er ikke et sekund i tvivl om, at særligt hendes far kommer til at blive meget rørt over sangen.

- Vi har ikke sagt det til vores forældre endnu. Vi tænker at spille sangen for dem om morgenen den 23. december. Så kan de få lov til at høre hele programmet.

- Min far er meget følsom, så jeg er helt sikker på, at han begynder at græde. Og jeg tror, at min mor bliver virkelig glad, fortæller Nicoline Pilegaard Olsen.

Du kan høre hele udsendelsen med Mette Lindberg i 'Sangskriver' her.

Læs teksten til 'Ta' mig med (til jul)' her:

Det lige nu det rammer mig

Sidder her og samler mig

Alene

Det lige nu det rammer mig

Der ingen her der varmer mig

Alene

Tag mig med

Tag mig med

Tag mig med

Til jul

Er der nogen der savner mig

Er der nogen der holder mig

Sammen

Som juletræet med sin pynt

Venter på vi får begyndt

Sammen

Tag mig med

Tag mig med

Tag mig med

Til jul

Facebook
Twitter