24-årige Maggies sang tog internettet med storm - og så flygtede hun ud af landet

Sangerinden Maggie Rogers' musik gik viralt fra den ene dag til den anden.

24-årige Maggie Rogers er født i USA og er vokset op i byen Easton i staten Maryland. Nu hitter hun over hele verden. (Foto: Katia Temkin © Pressefoto)

Pharrell Williams har svært ved at holde smilet tilbage.

Stjerneproduceren sidder i et musikstudie på Tisch School of the Arts, et universitet i New York. Her skal han høre nogle af de musikstuderendes sange og komme med feedback.

Med talrige hits i baggagen ved Williams immervæk, hvad han taler om, men den 22-årige studerende Maggie Rogers og hendes demo ovverrasker alligevel den erfarne hitproducer.

- Jeg har absolut ingen noter til det nummer. Ingenting. Nul. Jeg har aldrig hørt nogen som dig, lyder det fra Pharrell Williams, der er svært imponeret over den unge sangerindes sang, 'Alaska'.

Maggie Rogers smiler og rødmer, mens hun takker for de flotte ord – men hvad hun ikke ved er, at hun inden længe skal gå hen og få langt flere roser og opmærksomhed, end hun har lyst til.

Seancen med Pharrell Williams er nemlig blevet filmet og bliver lagt op på Youtube i sommeren 2016. Det tager ikke lang tid, før internettet falder over videoen, og hurtigt går videoen - og Maggie Rogers - viralt.

Hør sangen 'Alaska', der startede det hele, her:

0:00

Flygtede ud af landet

Maggie Rogers er ikke længe bare en spirende sangerinde fra en lille by i staten Maryland – nu er hun en vaskeægte internetstjerne.

- Det var forfærdeligt. Jeg var skræmt fra vid og sans. Den video kom faktisk på nettet uden min tilladelse, og sangen var ikke færdig. Det var virkelig vildt at vågne op, og så vidste hele verden, hvem jeg var, fortalte Maggie Rogers om episoden, da hun tirsdag gæstede 'Musikchefen' på P3.

Maggie Rogers og Pharrell Williams ses her i videoen, der skulle ændre den unge sangerindes liv. (Foto: Screenshoot)

Den unge sangerinde havde tidligere udgivet to ep'er på egen hånd, og havde altid drømt om at slå igennem og leve af musikken – men ikke på den her måde.

- Pludselig var den sang alle steder, og det var ikke mit valg, forklarer hun.

Derfor tog hun en drastisk beslutning.

- Jeg forlod landet, så hurtigt jeg kunne, og var væk i en måned. Først tog jeg til Berlin for at besøge nogle venner. Så tog jeg på vandretur i Frankrig, og så tog jeg til Malaysia, hvor jeg boede hos min søster i nogle uger. Jeg var så bange og forvirret.

Maggie Rogers spillede nummeret 'Give A Little', da hun gæstede P3-studiet:

Havde brug for at starte forfra

Maggie Rogers kom dog hjem igen, og kort efter underskrev hun sin første pladekontrakt. Det er to år siden nu.

Siden har hun taget flere og flere skridt op ad stigen mod stjernerne, og i januar udgav hun sit debutalbum 'Heard It In a Past Life'.

Et album, der har stor betydning for den i dag 24-årige singer-songwriter.

- Jeg ville have muligheden for at reintroducere mig som artist på mine egne præmisser. Pladen handler om at tage hånd om min historie og sige til folk: 'Okay, måske ved I, hvem jeg er, men lad mig vise jer, hvordan jeg selv vil gøre det her. Lad os starte forfra for en stund', siger hun.

Spillede udsolgt koncert i København

Maggie Rogers er født ud af singer-songwriter-genren og skriver sine egne sange. De fleste tager udgangspunkt i hendes eget liv.

- Det er virkelig skørt at være musiker. Det har jeg tænkt meget over. Det, jeg gør, er jo at skrive mine dybeste, mest smertefulde og intense følelsesladede øjeblikke ned, og så vælger jeg bevidst at gennemleve dem igen og igen og igen på scenen hver eneste aften, siger hun og fortsætter:

- Når musikken spiller, og jeg kan danse rundt på scenen, så kan jeg glemme, at den hér sang handler om dét kærestebrud og dén ekskæreste, men det er egentlig ret intimt, siger sangerinden, der lige nu er på turné rundt i Europa.

Det bragte hende tirsdag aften til Danmark - for tredje gang -, hvor Maggie Rogers spillede en udsolgt koncert på spillestedet Vega i København.

Du kan høre hele Maggie Rogers interview i 'Musikchefen' herunder. Interviewet starter omkring en time og ni minutter inde i programmet.

Maggie Rogers er lige nu på turné rundt i Europa. Her ses hun dog på scenen ved den norske festival By:Larm tilbage i 2017. (Foto: Per Lange)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter