24-årige Sylvester var superstjerne i Kina - uden at vide det: 'De hev i mig, som var jeg Justin Bieber'

Den unge musikproducer blev noget overrasket, da han pludselig stod foran en kødrand af skrigende, kinesiske fans.

24-årige Sylvester Åndahl fik sit første sæt højtalere i konfirmationsgave. Siden er hans musikinteresse kun blevet større. (Foto: Rasmus Ærthøj Lind)

Medmindre du virkelig interesserer dig for elektronisk musik, siger navnet Caius dig nok ikke så meget.

Den 24-årige producer, der rigtigt hedder Sylvester Åndahl, har nemlig ikke fyldt særligt meget i den danske andedam. Og det er selvom han har cirka 160.000 månedlige lyttere på Spotify alene.

Lyt til 'Away From You' af Sylvester Åndahl aka Caius, mens du læser:

0:00

Til gengæld har den unge dansker fået et hav af opmærksomhed på den internationale musikscene. Den unge producer har nemlig fans over hele verden.

Og meget overraskende for produceren Caius selv, så har det vist sig, at han har decideret stjernestatus i Kina, hvor skrigende fans og propfyldte lokaler pludselig blev hverdagskost.

Men hvordan i alverden kom en ukendt dansk producer til at trække fulde huse på den anden side af kloden?

Det hele startede en kold januardag i 2018, da der tikkede en mail ind hos Sylvester Åndahl fra en opstemt kinesisk booker.

Bookeren insisterede på, at han skulle komme til Kina og spille en række shows, men en meget forundret Sylvester Åndahl var ikke helt overbevist over det mystiske opkald, for hvad skulle han i Kina?

- Jeg blev simpelthen nødt til at tjekke op på det og finde ud af, om det var nogen, der var ude på at snyde mig. Det hele virkede så underligt, siger Sylvester Åndahl.

Den unge producer besluttede sig dog for at gribe chancen. Han takkede ja til henvendelsen, tog en ven under armen, pakkede sin skepsis væk i bagagen og drog mod det helt store kinesiske eventyr.

Kinesiske mørketal

Sylvester Åndahl havde inden afrejsen ikke særligt høje forventninger til den kinesiske tur, for han anede ikke, at der overhovedet var kinesere, der lyttede til hans musik.

Det er nemlig meget svært at gennemskue kinesiske streamingtal.

- Inden jeg kom derover, kunne jeg ikke tracke data på, at jeg havde lyttere i Kina overhovedet. Men da jeg mødtes med et distributionsselskab, kunne de vise mig, at mine numre havde streamet i omegnen af to eller tre millioner gange, siger Sylvester Åndahl.

Sylvester Åndahl spiller under navnet Caius. (© pressebillede)

Distributionsselskabet kunne også fortælle, at den unge producer sandsynligvis streamede langt mere end det. Streamingtjenesten, de undersøgte, var nemlig kun én af flere streaminggiganter i Kina, hvor selskabet ikke havde tal på resten.

Ifølge dem var det ikke utænkeligt, at de rigtige streamingtal faktisk var i omegnen af det femdobbelte. Den forbløffede danske producer kunne altså gange de tre millioner streams med fem, og han indså lige så stille, at han var noget af en streaminggigant i det asiatiske land.

Lyt til 'Make U Mine', der, ifølge Sylvester Åndahl var kinesernes helt store favorit:

0:00

Superstjerne i Shanghai

Sylvester Åndahl fik da også hurtigt en snert af sin stjernestatus efter ankomsten til Kina, da en mundlam, kvindelig booker ikke ytrede ét ord i hans tilstedeværelse. En anden booker måtte fortælle ham, at hun simpelthen ikke turde at tale til den unge dansker.

Det gav da også et sug i maven og en følelse af at være en rigtig superstjerne, da Sylvester Åndahl for første gang trådte ind på koncertstedet Arkham i den kinesiske millionby Shanghai.

Før ham har internationale superstjerner som Yung Lean, Joey Bada$$ og danske MØ nemlig optrådt på spillestedet.

De grandiøse lokaler fik Sylvester Åndahl til at frygte, at der ville blive mennesketomt, når han skulle gøre sin debut i Shanghai.

Sylvester Åndahl optræder i Shanghai. Kineserne har døbt ham 'den generte lillebror'. (© Disc Jockey)

- Da jeg var der om dagen og kiggede ud over gulvet, tænkte jeg bare: 'Fuck, det er stort, det bliver overhovedet ikke fyldt op'. Men da jeg så kom tilbage om aftenen, gik jeg ud på scenen igen og kiggede ud over et propfyldt gulv. Jeg anede ikke, at der ville komme så mange, siger Sylvester Åndahl, som overrasket indså, at der havde samlet sig en kødrand af mennesker, der var kommet for at opleve ham.

Under koncerten viftede de kinesiske fans løs med deres telefoner for at vise, hvilke af Caius-sangene de gerne vil høre, og efter koncerten mødte Sylvester Åndahl en hær af mennesker, der var ivrige efter at få taget billeder med ham.

Sylvester Åndahl var en vaskeægte kinesisk superstjerne.

- De kinesiske tilskuere gik helt amok. Det hev i mig, som var jeg Justin Bieber, og hvis jeg rørte ved dem, gik de helt i selvsving.

Sylvester Åndahl kalder selv oplevelsen surrealistisk og lyser op, når han fortæller om de dedikerede kinesiske fans, der kunne fortælle ham, at de lyttede til hans musik hver eneste dag.

Caius optræder tit med en kasse på hovedet. Det begyndte han på, fordi han var bange for at komme i rettighedsklammerier over sange, han havde samplet fra andre kunstnere. I dag bruger han mere kassen som en gimmick. (Foto: Fiona Johnston)

Håber på dansk succes

Hvis man spørger Sylvester Åndahl, hvorfor han hitter i Kina, så svarer han beskedent, at han rider med på bølgen af flere store housenavne, der er brudt stærkt igennem i Kina.

Lyt til sangen 'Your Love', der har streamet over én million gange på Spotify:

0:00

Men uanset årsagen til Sylvester Åndahls succes har det kinesiske eventyr givet ham blod på tanden. Og han regner da også med, at danskerne nok skal få øjnene op for ham, ligesom kineserne har gjort.

- Jeg går bare og venter på, at Danmark samler op på min musik. Det betyder meget, at man har sit hjemland i ryggen, og jeg vil da meget hellere fylde et spillested i Danmark end i Kina, men nu er det bare sådan, at jeg har den mulighed i Kina lige nu, siger Sylvester Åndahl.

Han er i færd med at stable et livesetup på benene, så han kan turnere rundt med et band, og når tiden er rigtig, satser han på, at der kommer et album eller en ep.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter