25-årig sangerinde kæmpede hårdt for sit hit: 'Der var mænd, der bare ville i seng med mig'

Ava Max hitter lige nu stort med 'Sweet But Psycho', men vejen til hitlisterne har ikke været nem.

Ava Max er aktuel med den nye single 'So Am I', der efterfølger kæmpehittet 'Sweet But Psycho'. (Foto: Samantha Strum)

Sangerinden Ava Max er et varmt navn på hitlisterne.

Singlen 'Sweet But Psycho' har i skrivende stund rundet 400 millioner afspilninger på streamingtjenesten Spotify og har spenderet hele 21 uger på den danske hitliste indtil videre.

Men det har ikke været nemt for Ava Max at komme hertil.

I starten af sin karriere oplevede den nu 25-årige sangerinde nemlig ofte, at det ikke var hendes talent, der var i fokus, men derimod hendes krop.

- Der var mænd i musikbranchen, der bare gerne ville i seng med mig, men det sagde jeg nej til. Det var svært at få foden inden for i musikbranchen, for jeg blev ikke vægtet på mit talent, men i stedet handlede det ofte mere om min krop, siger Ava Max.

Lyt til kæmpehittet 'Sweet But Psycho' her, mens du læser videre.

0:00

Opvæksten gjorde hende stærk

Men Amanda Ava Koci, som er Ava Max' rigtige navn, lod sig ikke slå ud af dem, der havde fokus på andet end hendes talent.

Styrken til at kæmpe for sine drømme og at stå fast på sine holdninger har hun med helt fra barnsben.

Ava Max er født i Wisconsin, Milwaukee, men sangerindens forældre er oprindeligt fra Albanien og immigrerede til USA, inden hun blev født.

Da hendes forældre forlod Albanien, betød det, at familien måtte bygge et liv op fra bunden, og det er noget, som Ava Max stadig er meget påvirket af.

- Jeg har lært fra min familie at kæmpe for mine holdninger og stå fast. Det er vigtigt at sige sin mening som en kvinde i en mandligt domineret verden, siger Ava Max, der for fem år siden mødte den helt rigtige samarbejdspartner i produceren Cirkut, som hun lavede 'Sweet But Psycho' sammen med.

Ava Max har tidligere arbejdet sammen med blandt andre stjerneproduceren David Guetta på nummeret 'Let It Be Me'. (Foto: Lauren Dunn)

At være stærk er at være psycho

Ava Max fortæller, at 'Sweet But Psycho' handler om en kvinde, der føler, at hun er ved at blive skør i sit forhold, fordi hun ikke bliver lyttet til.

- Jeg oplever, at kvinder tit bliver kaldt psycho, hvis de er udtryksfulde og fortæller, hvad de mener og føler, forklarer hun.

Men hvis du har lagt øre til Ava Max' kæmpehit, så har du måske tænkt noget andet end dét, som Ava Max mener, når hun synger ordet psycho.

- Psycho for mig betyder bare at være stærk. Vi bliver alle sammen kaldt psycho, hvis vi gerne vil noget med vores liv, og det kan jeg ikke lide, siger hitsangerinde.

Vil gøre ikke-feminister til feminister

Men succes på hitlisterne er ikke nok for den amerikansk-albanske sangerinde.

Ava Max er nemlig på en klar mission med sin musik og håber, at hendes sange kan være en inspiration for unge kvinder, der ikke er vokset op med idéen om udtrykke sig. Hun vil give dem modet til at dele deres holdninger og kæmpe for deres plads.

Derfor har Ava Max for eksempel også lavet sin egen version af kæmpehittet 'Barbie Girl' fra danske Aqua, hvor titlen er blevet til 'Not Your Barbie Girl', og teksten er ændret radikalt til noget, som sangerinden bedre kan relatere til:

'I ain't plastic, call me classic / You can't touch me there, you can't touch my body / Unless I say so, ain't ya barbie no'.

- Jeg har altid elsket 'Barbie Girl'-melodien, men ikke budskabet. Jeg er ikke nogens barbie girl, så for mig var det en perfekt sang at gøre feministisk. Jeg havde lyst til at sørge for, at den blev cool og på den måde gøre mennesker, der ikke er feminister, til feminister, siger Ava Max.

Lyt til 'Not Your Barbie Girl' her.

0:00
Ava Max er snart klar med sit første album. (Foto: Lauren Dunn)

Klar med ny single

Nu er Ava Max ude med den nye single, 'So Am I', der er en forløber til hendes debutalbum.

Sangerinden fortæller, at det er en personlig sang, for hun har nemlig aldrig været en, der passede ind. Derfor vil hun med den nye single gerne fortælle, at man skal turde vise det, der gør en anderledes.

- Singlen handler om at være en outcast og elske sig selv og det, at man er anderledes, for vi er alle forskellige, og det handler om at gå sin egen vej og ikke lade sig forme af den rolle, som samfundet vil give dig.

Lyt til 'So Am I' her.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk