26-årige Sandra droppede uddannelsen og tog en chance: Nu er hun et forbillede for andre

Danske Sandra Hussein er en af de få sangerinder på den danske urban-scene.

(Foto: © pressefoto)

Sætter du en Spotify-playliste på med danske hits, så vil du helt sikkert støde på en del urban-sange.

Urban, der bruges som et bredt begreb om musik med indflydelse fra hiphop, R&B og reggae, er nemlig stærkt repræsenteret på de danske hitlister af stjerner som Kesi, Sivas og Gilli.

Altså mest mandlige rappere. Men der ér altså også kvinder - bare ikke så mange.

Sangerinden Sandra Hussein er en af de få kvinder, der forsøger at slå igennem i urban-genren, og indtil videre går det godt.

Hendes single 'DonDon' har for eksempel over en million afspilninger på Spotify.

- Planen er, at jeg bare skal køre på, og så håber jeg, at jeg bryder igennem, siger den motiverede sangerinde.

Hør 'DonDon' her:

En inspiration for andre med samme drøm

Streamingsuccesen har ikke kun givet sangerinden blod på tanden, den har også affødt en strøm af beskeder fra et publikum, som har savnet en kvindelig sanger på den danske urban-scene.

Og spørger man 26-årige Sandra Hussein, hvor kvinderne er, så har hun svært ved at svare.

For de er derude.

Hun modtager nemlig tit beskeder fra andre kvinder, der skriver, at de bliver meget inspirerede af hende, og mange skriver, at de deler samme musikdrøm som Sandra Hussein.

Men faktisk har Hussein lidt svært ved at identificere sig med at være en stor inspiration.

- Det lyder meget stort, at jeg er en af de eneste kvinder inden for genren. Jeg er vant til at færdes i miljøet, så jeg tænker ikke over, at det er meget mandsdomineret, siger sangerinden, som har et bud på, hvorfor der måske mangler kvindelige stemmer i genren:

- Jeg tror, at det er svært at kaste sig ud i en karriere som kvindelig musiker i urban-genren, når man ikke har andre kvinder at læne sig op ad og sammenligne sig med.

- Jeg har et stort netværk inden for musik, og det er en kæmpe fordel. Det er vigtigt at hjælpe hinanden ved at dele hinandens indhold på de sociale medier, for det er en mega vigtig platform for at promovere sig selv, siger Sandra Hussein. (Foto: © Pressefoto)

Kunne ikke slippe drømmen

Og det har da heller ikke været nemt for Sandra Hussein selv at kaste sig ud i sin drøm på trods af, at hendes hjerte har banket for musikken siden barnsben.

Det har krævet hårdt arbejde, penge og fravælgelsen af en uddannelse.

For efter at være startet på socialrådgiverstudiet, måtte hun se i øjnene, at drømmen om musikken var kommet for at blive.

- Jeg var bare ked af det, når jeg mødte ind på studiet, for jeg følte, at jeg spildte mit talent og den drøm, jeg gik med, fortæller sangerinden.

Derfor valgte hun så for to år siden at satse alt på musikken.

- Jeg føler, at det forventes af mig, at jeg tager en uddannelse og så laver musik ved siden af. Det var meget svært at bryde normen og smide mit sikkerhedsnet for at følge min drøm, siger Sandra Hussein. (Foto: © pressefoto)

Men hvordan bliver man så egentlig kvindelig urban-musiker?

Sandra Hussein brugte alle sine penge og tid i studiet og indspillede demoer på livet løs.

Hun havde i forvejen et stort netværk inden for musikbranchen, der kunne hjælpe hende med at få promoveret sin musik, så det eneste, der manglede, var et pladeselskab.

Troppede op uden en aftale

Det ændrede sig efter et cafébesøg med en veninde.

Caféen, de to veninder besøgte, lå tilfældigvis tæt på pladeselskabet Universal Music, og Sandra Husseins veninde opfordrede hende til bare at dukke op på pladeselskabet - uden en aftale.

Lyt til 'Under verden' her:

Med hjertet oppe i halsen og følelsen af at have alt på spil ringede Sandra Hussein på døren.

- Jeg blev lukket ind på Universal, introducerede mig selv og sagde, at jeg virkelig gerne ville spille min musik for dem - og at jeg nægtede at sende det i en mail, fortæller Sandra Hussein, som pludselig havde glemt alt om sin nervøsitet og i stedet oplevede en enorm selvsikkerhed.

Og heldigvis havde hun valgt den helt rigtige dag at troppe op på pladeselskabet.

For sangerinden blev nemlig ikke mødt af en receptionist, men i stedet en anden medarbejder på pladeselskabet, der midlertidigt passede receptionen.

Det betød, at de ellers strikse regler om ikke at lukke nogen ind uden en aftale var nemmere at komme udenom, og Sandra Hussein fik lov til at spille sin musik.

Hun var fast besluttet på ikke at få et nej. Det fik hun heller ikke, og et halvt år efter havde Sandra Hussein en pladekontrakt.

'Der er ikke noget at frygte'

Det lykkedes altså for Sandra Hussein at få foden inden for i urban-genren, og hun har efterhånden en del afspilninger på streamingtjenesterne bag sig.

Men der er plads til mange flere kvinder i urban, mener den 26-årige sangerinde. Og hun tror, at det handler om at turde springe ud i det.

Hør Sandra Husseins nyeste single 'For mig selv' her:

Så Sandra Hussein har et helt klart budskab til andre, der går med samme drøm som hende, men som måske holder sig tilbage.

- Jeg var længe bange for at tage springet ud i musikbranchen, fordi jeg tænkte meget på, hvad folk ville mene om mig. Men der ikke er noget at frygte, og så håber jeg bare, at der kommer flere kvinder i genren.