For 3 måneder siden var hun en almindelig gymnasiepige: Nu er Kela på 17 Danmarks nye rap-håb

17-årige Kela rapper under navnet 'Bracy Doll'. Hendes karriere startede med en besked til en producer på Instagram.

(Foto: Andreas Bro © dr)

Kelas eventyr startede i september måned 2018, hvor den 17-årige gymnasieelev sendte en besked til rapperen og produceren Shambs på Instagram.

Det førte hurtigt til en invitation om at komme i studiet, hvor de sammen skabte hendes første track 'Designer Bracy'.

Fire dage efter blev nummeret spillet i ”Sovsen” på P3, og siden har hun optrådt på det kendte spillested RUST i København og blevet en fast del af Shambs musik-kollektiv ”912”.

Bracy Doll skriver alt på mobilen. Hun plejer at freestyle inde i sit hoved, men pludselig opstår der noget, hvor hun ”bare er nødt til at skrive det ned.” Hun skriver om ting, der sker i sit liv, og mobilen er fuld af halvfærdige sange og rim.

Hør Bracy Dolls track 'Designer Bracy' mens du læser videre og ser billeder fra hendes session i studiet...

0:00

Hør nummeret på Soundcloud her.

Bracy Doll er ved at lave vokal til sit nyeste nummer sammen med produceren Pato (i forgrunden) og Shambs, produceren, der skabte hendes første track 'Designer Bracy'. (Foto: Andreas Bro © dr)
Bracy, Pato og Shambs arbejder med det nye track i Patos studie på Amager. (Foto: Andreas Bro © dr)
Shambs og Bracy mødte hinanden for første gang for tre måneder siden. De hurtigt blevet tætte venner. Produceren Shambs, der også selv rapper, har inviteret Bracy med i hans kreative kollektiv ”912”, som indeholder både musikere, fotografer og management. På den måde står de selv for alt, når de producerer musik. (Foto: Andreas Bro © dr)
Når hun rapper, står verden stille, forklarer hun. - Jeg bliver helt varm, hjertet banker. Det er ubeskriveligt, og jeg får bare lyst til at hoppe rundt. Det kommer helt indefra. Det går op i ansigtet, ud i fingerspidserne og ned i tæerne. Jeg bliver bare FUCKING glad, fortæller Bracy Doll. (Foto: Andreas Bro © dr)
Hun skriver alt på mobilen, og bruger den også, når hun er i studiet for at indspille. (Foto: Andreas Bro © dr)
Når hun skriver nye tekster, finder hun tit et beat på YouTube, der ligger tæt op af noget, hun kan lide. Så begynder hun at freestyle ind over det og ”så prøver jeg ikke at stoppe mig selv”, som hun siger: - Det er lige meget, om det rimer eller lyder dumt, det skal bare ud. (Foto: Andreas Bro © dr)
Shambs og Bracy chiller, mens Pato arbejder på det næste track. (Foto: Andreas Bro © dr)
Bracy Doll er 17 år gammel har for nyligt skiftet gymnasiet ud med musiklinjen på KUBA, som er en produktionsskole i København. Hendes mission er at lære at lave sine egne beats. (Foto: Andreas Bro © dr)
Bracy Doll vil gerne arbejde endnu mere med musikken. - Lige nu vil jeg gerne blive bedre til at producere selv og så vil jeg gerne udgive et mixtape, siger hun. (Foto: Andreas Bro © dr)
Længere ude i fremtiden vil hun gerne starte et kollektiv ligesom Shambs. - Måske vil jeg starte mit eget pige crew op, det ville være mega vildt. (Foto: Andreas Bro © dr)